Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναταραχή στον Γερμανικό σιδηρόδρομο - Απεργίες και κόντρα εργαζομένων-εργοδοσίας

Αναταραχή στον Γερμανικό σιδηρόδρομο – Απεργίες και κόντρα εργαζομένων-εργοδοσίας

Το συνδικάτο έχει εξαγγείλει απεργία στις επιβατικές μεταφορές που θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί της Τετάρτης και θα διαρκέσει έως το βράδυ της Παρασκευής.

Έτοιμο να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις είναι το συνδικάτο των μηχανοδηγών της Γερμανίας (GDL) που ανακοίνωσε την Κυριακή νέες απεργίες καθώς οι συνομιλίες με την κρατική σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn (DB) οδηγούνται σε αδιέξοδο.

Το συνδικάτο έχει εξαγγείλει απεργία στις επιβατικές μεταφορές που θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί της Τετάρτης και θα διαρκέσει έως το βράδυ της Παρασκευής. Οι οδηγοί στις εμπορευματικές μεταφορές αρχίζουν την απεργία τους στις 9 Ιανουαρίου, δηλώνει το συνδικάτο.

Τα δύο αντίπαλα «στρατόπεδα» προσπαθούν να έρθουν σε μια συμφωνία σχετικά με το ωράριο εργασίας, με την GDL να επιθυμεί τη μείωση των ωρών εργασίας από 38 σε 35 την εβδομάδα χωρίς να επηρεαστεί ο μισθός.

Η Deutsche Bahn

«Αυτή η απεργία δεν είναι μόνο εντελώς περιττή, αλλά την θεωρούμε επίσης νομικά απαράδεκτη», δήλωσε ο Martin Seiler, επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της DB.

Ο Seiler δήλωσε ότι η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία είχε παρουσιάσει μια διευρυμένη προσφορά πριν από δύο ημέρες, με την οποία είχε κάνει ένα σημαντικό βήμα προς το βασικό αίτημα του συνδικάτου σχετικά με τις ώρες εργασίας.

«Η DB είναι έτοιμη να συμβιβαστεί. Τώρα είναι καιρός να διαπραγματευτούμε ξανά. Η ηγεσία της GDL έχει υπερβάλει εαυτόν, πρέπει επιτέλους να συνέλθει», ανέφερε ο Seiler σε δήλωσή του.

Δήλωσε επίσης ότι θα προσπαθήσει να σταματήσει την απεργία με ασφαλιστικά μέτρα μέσω ενός εργατικού δικαστηρίου της Φρανκφούρτης.

Το σωματείο ζητά καλύτερη προσφορά

Στο μεταξύ το GDL εκτός από λιγότερες ώρες εργασίας διεκδικεί αύξηση αποδοχών κατά 555 ευρώ μηνιαίως και μπόνους αντιστάθμισης του πληθωρισμού για τα μέλη της.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του συνδικάτου και της Deutsche Bahn διακόπηκαν στα τέλη Νοεμβρίου, με τους οδηγούς να πραγματοποιούν 24ωρη απεργία τον Δεκέμβριο.

Η DB απέρριψε κατηγορηματικά το αίτημα για μείωση των ωρών εργασίας λόγω έλλειψης εργατικού δυναμικού. Αντ’ αυτού, προσέφερε αύξηση 11% στους μισθούς και τα ημερομίσθια για μια συλλογική σύμβαση διάρκειας 32 μηνών.

Η GDL απέρριψε την προσφορά.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024