Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μόναχο: Άνοιξε το αεροδρόμιο του Μονάχου - Ακόμα χωρίς τρένα

Μόναχο: Άνοιξε το αεροδρόμιο του Μονάχου – Ακόμα χωρίς τρένα

Οι επιβάτες πρέπει να επιβεβαιώνουν με τις αεροπορικές εταιρείες την κατάσταση της πτήσης τους καθώς αναμένονται διακοπές στην εναέρια κυκλοφορία

Άνοιξε το αεροδρόμιο του Μονάχου, με τις πτήσεις να επαναλαμβάνονται από σήμερα το πρωί, μετά την αναστολή τους χθες Σάββατο λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που προκάλεσε χάος στη Βαυαρία.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο, παρ’ όλα αυτά, αναμένεται να παραμείνει εκτός λειτουργίας τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα.

Η σιδηροδρομική κυκλοφορία αναμένεται να αποκατασταθεί σταδιακά

«Οι πτήσεις ξεκίνησαν ξανά από τις 6:00 π.μ τοπική ώρα παρότι αναμένονται διακοπές στην εναέρια κυκλοφορία», έγραψε στην ιστοσελίδα του το αεροδρόμιο του Μονάχου, το δεύτερο μεγαλύτερο στη Γερμανία μετά από αυτό της Φρανκφούρτης.

Άνδρας φτυαρίζει το χιόνι, μετά τη σφοδρή χιονόπτωση που προκάλεσε χάος στη Βαυαρία

«Συνιστούμε στους ταξιδιώτες που πετούν σήμερα να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία αρκετά νωρίς για την κατάσταση της πτήσης τους πριν πάνε στο αεροδρόμιο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Εντυπωσιακά είναι και τα στιγμιότυπα από το βίντεο που δείχνει ένα ιδιωτικό τζετ καθ’ οδόν για το Ντουμπάι για την Cop28 να έχει εγκλωβιστεί στο χιόνι, στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Σφοδρή χιονόπτωση

Η εναέρια κυκλοφορία διεκόπη το Σάββατο λόγω της έντονης χιονόπτωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας από Παρασκευή προς Σάββατο, η οποία παρέλυσε τις συγκοινωνίες στη νότια Γερμανία, ιδιαίτερα στην περιοχή της Βαυαρίας και την πρωτεύουσά της, το Μόναχο.

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης ήταν κλειστός όλη την ημέρα και η κυκλοφορία στην κεντρική γραμμή διακόπηκε εντελώς, όπως και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Επιβάτες στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Hauptbahnhof, μία ημέρα μετά τη σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε το Μόναχο

Σε όλη την περιοχή, οι κάτοικοι που θέλησαν να μετακινηθούν αντιμετώπισαν ακυρώσεις ή καθυστερήσεις τρένων.

Η σιδηροδρομική κυκλοφορία αναμένεται επίσης να αποκατασταθεί αργά κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, καθώς η χιονόπτωση έχει σταματήσει στο Μόναχο, ανέφερε η Deutsche Bahn.

Ωστόσο, θα χρειαστεί να υπολογίζουμε σε «τεράστιες διακοπές τουλάχιστον έως τη Δευτέρα» λόγω της «μεγάλης ζημιάς που προκλήθηκε από την κακοκαιρία» σε ολόκληρη την περιοχή, ενώ ορισμένες γραμμές, ιδίως εκείνες από και προς την Αυστρία και την Ελβετία, δεν αναμένεται να επαναληφθούν σήμερα.

Η υπηρεσία λεωφορείων ξανάρχισε τα δρομολόγια σήμερα το πρωί και αναμένεται να ακολουθήσουν ορισμένες γραμμές τραμ και μετρό, ανακοίνωσε η εταιρεία δημόσιων μεταφορών του Μονάχου (MVG).

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024