Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Είκοσι αλλαγές για να μεταμορφώσετε τη ζωή σας - Από τον κανόνα του ενός λεπτού, μέχρι τη γιόγκα... πιτζάμας

Είκοσι αλλαγές για να μεταμορφώσετε τη ζωή σας – Από τον κανόνα του ενός λεπτού, μέχρι τη γιόγκα… πιτζάμας

Θα κοιμάστε καλύτερα, θα νιώθετε λιγότερο αγχωμένοι, πολύ πιο ήρεμοι και ευτυχισμένοι, λένε οι ειδικοί

Θέλετε περισσότερη υγεία και ευτυχία το 2024, χωρίς να χρειάζεται να δουλέψετε πολύ σκληρά; Ακολουθούν 20 δοκιμασμένες, αλλά μικροσκοπικές και εύκολα εφαρμόσιες αλλαγές στη ζωή σας, που μπορούν να σας οδηγήσουν σε μεγάλες βελτιώσεις.

Παρεμπιμπόντως, όλες αυτές τις μικροαλλαγές τις έχουν δοκιμάσει και προτείνει στον βρετανικό The Guardian επιστήμονες, ειδικοί αλλά και απλός κόσμος.

Δεν βάζετε πρωινό ξυπνητήρι

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συνήθως δεν χρειαζόταν να βάλουμε ξυπνητήρι. Τώρα, κάποιοι – λίγοι δυστυχώς – το κάνουν πολύ σπάνια. Αυτό σημαίνει για εκείνους τους τυχερούς ότι δεν ξεκινούν τη μέρα τους με το φρικτό άγχος του ξυπνητηριού που χτυπάει.

Ακούστε κλασική μουσική στο ραδιόφωνο

Πέρα από το διαδίκτυο, πολλοί συνηθίζουν να ακούνε τις ειδήσεις κατά τη διάρκεια του δείπνου στο ραδιόφωνο ή την τηλεόραση. Αν αλλάξετε σταθμό και βάλετε μουσική – στο ραδιόφωνο, όμως – θα διαπιστώσετε ότι αισθάνεστε πολύ λιγότερο αγχωμένοι και πολύ πιο ευτυχισμένοι και χαλαροί.

Αφήστε το κινητό εκτός κρεβατοκάμαρας τη νύχτα

Αγοράστε ένα ξυπνητήρι για να βλέπετε την ώρα και να σας ξυπνάει αντί του κηνητού. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφεύγετε το «ζάπινγκι» στα social media αργά το βράδυ. Θα κοιμάστε καλύτερα, θα νιώθετε λιγότερο αγχωμένοι και πολύ πιο ήρεμοι.

Αγοράστε αδιάβροχα αθλητικά παπούτσια

Ακούγεται ασήμαντο, αλλά το να περπατάτε ανεξαρτήτως καιρού σημαίνει ότι αξιοποιείτε στο έπακρο τα μικρά σας διαλείμματα.

Όσο κι αν σας φανεί απίστευτο, μια καταιγίδα θα κάνει το αίμα σας να κυκλοφορεί ακόμα καλύτερα από ό,τι μια ηλιόλουστη μέρα.

Χαμογελάτε τη στιγμή που ξυπνάτε

Αυτό το πρωινό χαμόγελο ξεγελάει τον εγκέφαλο και τον κάνει να σκέφτεται: Ω, νιώθω αρκετά καλά για σήμερα! Είναι τόσο απλό πράγμα και πραγματικά λειτουργεί.

Φτιάξτε σπιτική σούπα για το γραφείο

Μαγειρέψτε μια σπιτική σούπα και πάρτε την στη δουλειά, για να φάτε εκεί στο διάλειμμά σας.

Θρέφει δύο φορές: μία όταν την… φτιάχνετε και μία όταν θα φάτε στο γραφείο. Είναι μια μικρή πράξη αυτοφροντίδας, προτείνουν γιατροί.

Ακούστε μουσική στο γυμναστήριο

Δυσκολεύεστε να μετατρέψετε τη γυμναστική σε ρουτίνα; Αρχίστε να ακούτε μουσική ενώ γυμνάζεστε και θα διαπιστώσετε ότι θα αρχίσετε να νιώθετε δυνατοί και ζωντανοί.

Οι Metallica είναι οι καλύτεροι, προτείνει ένας ειδικός, αλλά οποιοδήποτε… «μέταλλο» της δεκαετίας του ’80 ή του ’90 «πιάνει».

Ακολουθύστε τον «κανόνα του ενός λεπτού»

Αν υπάρχει μια εργασία που μπορείτε να κάνετε σε λιγότερο από ένα λεπτό – να κρεμάσετε το παλτό σας ή να απαντήσετε σε ένα email – να την κάνετε χωρίς καθυστέρηση και αναβολές.

Είναι εκπληκτικό το τι μπορείς να καταφέρεις, ένα λεπτό τη φορά…

Κάντε ένα δίλεπτο κρύο ντους κάθε πρωί

Πόσες φορές έχετε ξυπνήσει με κατάθλιψη και χαμηλή ενέργεια; Δοκιμάστε να μείνετε δύο λεπτά κάτω από το κρύο νερό (σ.σ. όσοι μπορούν και το χειμώνα) και θα διαπιστώσετε πως θα νιώσετε αμέσως ικανοί να αντιμετωπίσετε την ημέρα που σας περιμένει.

Καθημερινό περπάτημα στην ύπαιθρο

Ψυχολόγοι συνιστούν πως το να περπατάμε καθημερινά στην ύπαιθρο (ή έστω σε πάρκα, όταν ζούμε σε μεγαλουπόλεις) είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την ψυχική και σωματική μας υγεία, γεγονός που λειτουργεί ως «ντόμινο» σε ολόκληρη τη ζωή μας.

Κάντε το μεσημεριανό το κύριο γεύμα της ημέρας

Σας έχει τύχει να νιώσετε πως δεν έχετε την ενέργεια ή και τη διάθεση να ετοιμάσετε ένα μεγάλο γεύμα λίγες ώρες πριν από τον βραδινό ύπνο; Αναμφίβολα ναι.

Δοκιμάστε να μεταθέσετε τον – όποιο – ενθουσιασμό σας για το μαγείρεμα σε ένα μεσημεριανό γεύμα που θα φάτε το απόγευμα.

Θα δείτε πως και οι δεξιότητές σας στην κουζίνα θα βελτιωθούν και δεν θα αισθάνεστε πλέον ότι η προετοιμασία του γεύματος είναι αγγαρεία.

Διατροφή φιλική στο έντερο

Πολλοί το αποκαλούν «δεύτερο εγκέφαλο» στον οργανισμό μας. Και είναι αλήθεια, λένε οι γιατροί.

Διαμορφώστε τη διατροφή σας με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνει ο μεγαλύτερος σύμμαχός σας για καλή υγεία. Βάλτε, σε κάθε γεύμα, τροφές που κάνουν καλό στο έντερο και θα δείτε μεγάλη διαφορά στην υγεία και την καλή σας διάθεση.

Βάλτε ξυπνητήρι 30 λεπτά νωρίτερα

Με το να προγραμματίσετε το ξυπνητήρι σας και να σηκωθείτε από το κρεβάτι μισή ώρα νωρίτερα από αυτήν που σας χρειάζεται για να ετοιμαστείτε, θα αποκτήσετε αρκετό χρόνο για να πείτε τον πρώτο σας καφέ μόνοι στον καναπέ.

Ακόμα κι αν η υπόλοιπη μέρα είναι κουραστική και αφιερωμένη σε άλλους – η συμβουλή απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες – θα νιώθετε σαν να έχετε κάνει ένα καθημερινό δώρο στον εαυτό σας.

Άσκηση σε εξωτερικό χώρο

Κάντε διάφορες ασκήσεις γυμναστικής σε εξωτερικούς χώρους, όπως σε ένα πάρκο.

Η άσκηση και η παραμονή σε εξωτερικούς χώρους, ανεξαρτήτως καιρού, θα σας βάλει στο σωστό δρόμο για την υπόλοιπη ημέρα.

Κολύμπι το χειμώνα

Δοκιμάστε το συχνό κολύμπι ακόμα και τον χειμώνα. Κατά κοινή ομολογία, εξάλλου, για να γίνετε χειμερινοί κολυμβητές, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να μην σταματήσετε τα μπάνια με το που τελειώνει το καλοκαίρι.

Ακόμα κι αν στην αρχή το κάνετε ως πείραμα ή για πλάκα παρά για οτιδήποτε άλλο, θα δείτε πως θα γίνει αγαπημένη και αναγκαία συνήθεια την οποία θα ακολουθείτε, αν όχι καθημερινά, αρκετές φορές την εβδομάδα.

Έτσι, θα είστε πιο γυμνασμένοι και, κυρίως, πιο υγιείς και γεμάτοι ενέργεια.

Ανάψτε κεριά

Ανάβετε κεριά στο σπίτι, όχι μόνο σε ρομαντικές ή σημαδιακές ημέρες, αλλά και στην καθημερινότητά σας.

Η δημιουργία των δικών σας τελετουργιών θα σας χαλαρώσει και θα νιώσετε ευεξία και ηρεμία.

Κάντε γιόγκα με τις πιτζάμες

Προσπαθήτε εδώ και χρόνια να ξεκινήσετε μια συνήθεια πρωινής γιόγκα, αλλά η ιδέα τού να βάλετε τα ρούχα για το γυμναστήριο… σας κουράζει;

Δοκιμάστε κατευθείαν να τοποθετήσετε το στρώμα δίπλα από το κρεβάτι, εξακολουθώντας να φοράτε τις πιτζάμες σας, και θα δείτε πως λειτουργεί τέλεια.

Όλοι είναι ενδιαφέροντες και ελκυστικοί

Αν αποφασίσετε να αποκτήσετε καλή διάθεση απέναντι στους άλλους και αρχίσετε να τους αντιμετωπίζετε σαν είναι είναι όλοι ενδιαφέροντες και ελκυστικοί, το πιο πιθανό είναι πως θα νιώσετε ότι και εκείνοι έχουν την ίδια εντύπωση για εσάς!

Σκεφτείτε το λίγο: αν πρόκειται να έχετε μια φαντασίωση σχετικά με το τι σκέφτονται οι άλλοι άνθρωποι για εσάς, μπορείτε κάλλιστα να την διαλέξετε εσείς και να είναι και καλή, λένε οι ψυχολόγοι.

Κάντε ένα χρονομετρημένο 10λεπτο συμμάζεμα

Μαζέψτε το σπίτι με τον/την σύντροφο και τα παιδιά σας κάθε μέρα για δέκα λεπτά και, μάλιστα, χρονομετρημένα.

Θα δείτε πως θα βελτιώσει σημαντικά την καθαριότητα του σπιτιού, η ακαταστασία δεν θα σας ρίχνει πλέον τη διάθεση και, το σημαντικότερο, δεν θα χρειάζεται να κάνετε χρονοβόρες δουλειές το Σαββατοκύριακο.

Βάλτε το κεφάλι κάτω από τα σκεπάσματα

Η ζωή μπορεί να είναι υπερβολικά διεγερτική καμιά φορά, αλλά θα διαπιστώστε ότι μπορείτε να επαναφέρετε την ηρεμία στον εγκέφαλό σας μέσα σε 10-15 λεπτά, αποκλείοντας εντελώς τον έξω κόσμο.

Όταν ξαναβγείτε στην… επιφάνεια, θα νιώθετε πολύ πιο χαλαροί και έτοιμοι για όλα.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024