Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι δέκα πιο παράξενες «συνταγές» για το γιορτινό hangover από όλη την Ευρώπη

Οι δέκα πιο παράξενες «συνταγές» για το γιορτινό hangover από όλη την Ευρώπη

Από χυμό πίκλας μέχρι... κάλτσες βότκας και περιττώματα πουλιών, ιδού μερικές από απίθανες θεραπείες για το hangover, μετά από μια μεγάλη νύχτα όπως η παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Πριν αρχίσετε να σκέφτεστε τις αποφάσεις για το νέο έτος, όλες αυτές τις υποσχέσεις για γυμναστήριο ή δίαιτα, καλό είναι πρώτα να απαλλαγείτε από το hangover της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Πιείτε υπεύθυνα και… όλα αυτά, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου ισοδυναμεί με την υπερβολή όταν πρόκειται για αλκοόλ.

Ευτυχώς, κάθε χώρα μοιράστηκε τις… ιδανικές (σ.σ. υποκειμενικό αυτό) θεραπείες για το hangover σε όλη την Ευρώπη, με το Euronews. Διαβάστε και, αν μπορείτε, δοκιμάστε!

Το σνακ της γάτας – Γερμανία

Στη Γερμανία υπάρχει λέξη για τα πάντα. Ο πονοκέφαλος είναι γνωστός ως Katzenjammer – κυριολεκτικά «γάτες που κλαίνε».

Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη ότι το πρωινό τους για το hangover είναι το Katerfrühstück – ή «σνακ της γάτας». Περιλαμβάνει ρέγκα τουρσί, τυλιγμένη γύρω από αγγούρια και κρεμμύδια τουρσί.

Λειτουργεί, αλλά μην περιμένετε… θαύματα με την αναπνοή σας!

Σαλάτα ρέγγας με γιαούρτι – Βέλγιο

Παρόμοια με τη γερμανική θεραπεία για τον πονοκέφαλο, αλλά αναμφισβήτητα λίγο πιο νόστιμη, οι Βέλγοι προτιμούν τη μαριναρισμένη ρέγγα με κρεμμύδια, πιπεριές, γιαούρτι και πάπρικα.

Το γιαούρτι πραγματικά βοηθάει στο hangover, λένε όσοι το δοκίμασαν.

Χυμός τουρσί – Πολωνία

Οι Πολωνοί προτιμούν να «κατεβάζουν» ένα ποτηράκι χυμό από τουρσιά για να χαλαρώσουν την πρωινή ατονία.

Σημειώνεται ότι τα τουρσιά βοηθούν στην ξεκούραση, επειδή η συγκέντρωση καλίου και νατρίου που περιέχουν βοηθά στην αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών σας.

Ορισμένα μπαρ προσφέρουν ακόμη και ένα σφηνάκι Bourbon με χυμό πίκλας.

Περιττώματα σπουργιτιών με… μπράντι – Ουγγαρία

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ορισμένοι Ούγγροι πιστεύουν ότι η προσθήκη περιττωμάτων σπουργιτιών στο μπράντι θα βοηθήσει στην ανακούφιση από το μεθύσι.

Το γιατί παραμένει ακατανόητο, δεδομένου ότι τα εν λόγω περιττώματα πιθανώς περιέχουν παράσιτα…

Όμως, δεν μπορεί κανείς να τους αρνηθεί την πρωτοτυπία της μεθόδου και το γεγονός ότι η «θεραπεία» ακούγεται χειρότερη από την ίδια την ασθένεια!

Ωστόσο, αν καταφέρετε να πείσετε ένα μικρό σπουργίτι να έρθει να αφοδεύσει στο ποτήρι σας, καλέστε κι ένα… τσίρκο. Η φήμη και η περιουσία είναι εξασφαλισμένη.

Κάλτσες βότκας – Εσθονία

Ένα παλιομοδίτικο εσθονικό «φάρμακο» περιλαμβάνει το μούλιασμα ενός ζευγαριού κάλτσες (σ.σ. καθαρές κατά προτίμηση) σε βότκα, μετά να τις φορέσετε κάτω από ένα άλλο ζευγάρι χοντρές κάλτσες και να καθίσετε χαλαρά πίνοντας ένα ζεστό τσάι.

Υπάρχει μία βάση σε αυτή την τρελή μέθοδο, λένε, καθώς καταπολεμάτε τη φωτιάς με τη φωτιά – η βότκα και το ζεστό τσάι θα προκαλέσουν τον ιδρώτα και επομένως θα απελευθερώσουν τις τοξίνες από τον οργανισμό σας.

Μπέικον – Αγγλία

Είτε πρόκειται για ένα απλό σάντουιτς με μπέικον, είτε για ένα πλήρες αγγλικό πρωινό, το τηγανητό μπέικον μπορεί να σας προσφέρει όλα τα αμινοξέα που σας λείπουν.

Και είναι και νόστιμο.

Άμμος – Ιρλανδία

Οι Ιρλανδοί έχουν μια άλλη λύση όταν ξυπνάτε και αισθάνεστε ακόμα ζαλισμένοι από τα ποτά τής προηγούμενης νύχτας: την άμμο. Και μάλιστα… άφθονη.

Βλέπετε, ο ιρλανδικός θρύλος υποστηρίζει ότι το να θάβεστε μέχρι το λαιμό στην κρύα άμμο, ανεβάζει τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα και σας ξυπνάει.

Λογικό. Τώρα, πού να τρέχεις να θάβεσαι στην άμμο χειμωνιάτικα, έτερον…

Βραστά και σούπες – Γαλλία

Οι Γάλλοι λατρεύουν ένα πλούσιο στιφάδο ή μια κρεμμυδόσουπα για να θεραπεύσουν το μεθύσι και έχουν δίκιο.

Όσο πιο αλμυρό, τόσο το καλύτερο για να θεραπεύσετε τα πρωινά ρίγη.

Έχουν επίσης την τάση να φτιάχνουν cassoulet, ένα παραδοσιακό πιάτο που αποτελείται από λευκά φασόλια, λουκάνικα, κρέας και λίπος χήνας, το οποίο εμποδίζει το αλκοόλ να εγκατασταθεί στο αίμα σας.

Σπαγγέτι μεταμεσονύχτια – Ιταλία

Αν είστε ακόμα νηφάλιοι τα μεσάνυχτα, θα μπορούσατε να ακολουθήσετε το ιταλικό παράδειγμα και να φτιάξετε μια «spaghettata di mezzanotte», μακαρονάδα των μεσάνυχτων.

Δεν υπάρχει κανένα πραγματικό κόλπο – απλά θα είναι νόστιμο και θα απορροφήσει το υπερβολικό αλκοόλ. Το προτιμώμενο πιάτο είναι το Aglio e Olio – το υπέροχα απλό πιάτο από τη Νάπολη, για το οποίο θα χρειαστείτε σπαγγέτι, σκόρδο, ελαιόλαδο και τσίλι.

Και αν έχετε λίγο αυτοσεβασμό, μην ξεχάσετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ως γαρνιτούρα.

Αποξηραμένο… πέος ταύρου – Σικελία

Το… καλύτερο, το αφήσαμε για το τέλος: Το παραδοσιακό σνακ για έναν Σικελό με μεθύσι είναι ένα αποξηραμένο… πέος ταύρου!

Πιστεύεται ότι είναι γεμάτο πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, και αυτό το πατροπαράδοτο φάρμακο προοριζόταν επίσης για να ενισχύσει τον ανδρισμό.

Δεν είναι τόσο δημοφιλές τώρα όσο ήταν κάποτε, αλλά οι γνωρίζοντες λένε πως δεν θα βρείτε και μεγάλη διαφορά στη γεύση από το μοσχαρίσιο παστό κρέας.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024