Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H αναγέννηση της Νότιγχαμ και η κρίση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

H αναγέννηση της Νότιγχαμ και η κρίση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Αλήθεια, πότε θα χαμογελάσουν στο Ολντ Τράφορντ;

Από τη μία ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο. Επιασε το τιμόνι της Νότιγχαμ και αμέσως η ομάδα με την πλούσια ιστορία απέδειξε πως μπορεί να έχει και ένα γοητευτικό σήμερα. Και ακόμη καλύτερο μέλλον.

Γιατί ήδη, στα τρία πρώτα παιχνίδια του στον πάγκο της Φόρεστ, ο συγκεκριμένος προπονητής έχει φέρει δύο τρίποντα που συζητούνται στο Νησί: πολύ απλά γιατί ήρθαν απέναντι σε ομάδες με συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι απλό μέσα σε λίγες ημέρες να νικάς εκτός έδρας τη Νιούκαστλ και να πετυχαίνεις σπουδαία επιτυχία απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τι σήμαινε το 2-1 το βράδυ του Σαββάτου;

Η πρώτη νίκη από το ’94 απέναντι στους Κόκκινους Διαβόλους και παράλληλα ώθηση στη βαθμολογία, όπως και πολλές ελπίδες για μια πορεία που όλοι οι φίλοι της ομάδας επιθυμούν.

Παίκτης-κλειδί για τη Νότιγχαμ; Ισως η απάντηση στο ερώτημα να βρίσκεται στο πρόσωπο του Αντονι Ελάνγκα.

Μετρά ο κυνηγός 10 γκολ και ασίστ στην Πρέμιερ Λιγκ και οι προσεκτικοί παρατηρητές έχουν να λένε πως ακριβώς αυτός ο αριθμός συνοδεύει …τρεις (!) παίκτες της Γιουνάιτεντ: τον Αντονι, τον Ράσφορντ και τον Γκαρνάτσο. Πάει να πει πως «μετρά» ο Ελάνγκα όσο οι άλλοι τρεις; Αν κοιτάξουμε τους αριθμούς, ναι. Και κάποιοι αναρωτιούνται αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε λάθος που τον άφησε να μετακομίσει στη Νότιγχαμ, ομάδα που ασφαλώς έκανε θαυμάσια μεταγραφική επιλογή.

Στην αντίπερα όχθη, οι Μπέμπηδες. Ο Τεν Χαγκ, από ‘ κει που νιώθει πως παίρνει οξυγόνο, όπως συνέβη στην πρόσφατη επική ανατροπή με την Αστον Βίλα, βλέπει κάτι να τον φρενάρει.

Τρώει …δυνατό χαστούκι και προσγειώνεται.

Αν ακούσεις τον Ολλανδό προπονητή να μιλά για τα «πώς και γιατί» της κακής πορείας των Κόκκινων Διαβόλων, διαπιστώνεις ότι στέκεται αρκετά στους τραυματισμούς που δεν του επιτρέπουν να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα: με τη Νότιγχαμ δεν είχε και τον Χόιλουντ- έτσι, ο Δανός στράικερ προστέθηκε στη λίστα που περιλαμβάνει τους Κασεμίρο, Λισάντρο Μαρτίνεζ, Μάουντ, Σο, Αμπαμπατ, Μαρσιάλ, Μαγκουάιρ.

«Όταν επιστρέψουν θα βελτιωθούμε», αναφέρει ο Τεν Χαγκ. Θα προλάβει να γυρίσει την κατάσταση προς το καλύτερο; Επί του παρόντος, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει χάσει τα εννέα από τα πρώτα της 20 παιχνίδια πρωταθλήματος και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά από το 1989-‘90. Σοκαριστικό; Αναμφίβολα. Μόνο ομάδες που βλέπεις από το δεύτερο μισό και κάτω του βαθμολογικού πίνακα έχουν περισσότερες ήττες. Υπάρχει , όμως, κάτι ακόμη: η Γιουνάιτεντ μέσα στο ημερολογιακό έτος έφυγε ηττημένη από το γήπεδο σε 21 ματς. Αρνητικό ρεκόρ και μάλιστα μεγάλο. Δεν συμβαίνει συχνά. Μόνο το μακρινό 1930 είχε πιο πολλές ήττες (28) και το 1972 (25).

Αλήθεια, πότε θα χαμογελάσουν στο Ολντ Τράφορντ;

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024