Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για μεταρρύθμιση μιλά η κυβέρνηση, για απορρύθμιση οι φοιτητές, για μισές δουλειές οι partners κολλεγίων

Για μεταρρύθμιση μιλά η κυβέρνηση, για απορρύθμιση οι φοιτητές, για μισές δουλειές οι partners κολλεγίων

Ξεφουρνίστηκε η καυτή πατάτα των μη κρατικών ΑΕΙ, έτοιμη να την κάνει πουρέ δηλώνει η Αριστερά, πρώτα να δοκιμάσει θέλει το ΠΑΣΟΚ, το φυσάνε και δεν κρυώνει ιδιοκτήτες κολλεγίων

Προοδευτικός;

Μετά από την ταραχή που προκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και την αναζήτηση των κινήτρων του, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε – εκ νέου – την μεταρρυθμιστική, όπως την λέει, ατζέντα του. Αυτή την φορά είναι τα «μη κρατικά ΑΕΙ»! Κι όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο «τώρα θα δούμε ποιος είναι πραγματικός προοδευτικός και πραγματικός εκσυγχρονιστής»!

Και το άρθρο 16!

Βέβαια επειδή η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων νομιμοποιείται από μία – μάλλον – διασταλτική ερμηνεία του Συντάγματος, ο υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε ότι θα προχωρήσουν και σε τροποποίηση του άρθρου 16 – προφανώς – για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους. Λίγο πριν ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο ήταν πιο σαφής. Είπε ότι «θα γίνει με τέτοιο τρόπο που θα ανταποκρίνεται στον 21ο αιώνα». Ωχ!!!

Δώρον άδωρον

Ο κλέφτης και ο ψεύτης… τέσσερις μέρες χαίρονται… Παραποιώ την παροιμία γιατί το γέλιο που τους χάρισε ανακοινώνοντας ιδιωτικά πανεπιστήμια την Κυριακή τους το ‘κανε μαχαιριά την Τετάρτη στο υπουργικό. «Ρίξε και άλλο λάδι στη φωτιά» τραγουδούν ιδιοκτήτες ιδιωτικών κολλεγίων που τάζουν λαγούς με πετραχείλια στους φοιτητές τους για να πάρουν ζεστά τα ευρώ και μόλις τα παιδιά παίρνουν το πτυχίο τους, το οποίο έχουν πληρώσει αδρά, η αγορά εργασίας τους… εξηγεί το παραμύθι. Κυριολεκτικά παραμύθι αφού τα πτυχία δεν έχουν καμία αναγνώριση. Για παράδειγμα ο νοσηλευτής από το Μητροπολιτικό Κολέγιο του BC Partners προς το παρόν μόνο… κούκλες μπορεί να νοσηλεύσει και ο μαιευτήρας να ξεγεννήσει τη Μπάρμπι. Και πάνω που έσκασε το χειλάκι τους, χαμογέλασε και ο γκουρού των επενδύσεων, ότι τώρα με τα μη κρατικά ΑΕΙ ήγγικεν η ώρα να φουσκώσει η τσέπη τους και να αποσυρθούν οι αγωγές – δεν είναι λίγοι οι εξαπατημένοι- μαθαίνουν ότι η αναγνώριση κολλεγίων δεν φαίνεται να συμπεριλαμβάνεται στον κυβερνητικό σχεδιασμό. Πέσανε σε βαρήκοο Άγιο Βασίλη… «δώρον άδωρον» τους έφερε.

Γιατί όχι…

Οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν από την Χαριλάου Τρικούπη, την Κουμουνδούρου και τη «Νέα Αριστερά». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στον real fm ερωτηθείς σχετικά απάντησε πως «δεν θα μπούμε εμπόδιο στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, εφόσον υπάρξει κανονικοποίηση της αγοράς. Εάν όμως η Νέα Δημοκρατία κάνει τα πτυχία εμπόριο θα είμαστε αρνητικοί». Μάλιστα! Κατά τα άλλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς την κυβέρνηση….

Ποτέ!

Σε αντίθετο μήκος κύματος η κυρία Δώρα Αυγέρη δήλωσε πως «ούτε δημόσιο ούτε ελεύθερο θέλει το ελληνικό πανεπιστήμιο ο πρωθυπουργός. Να κερδοσκοπήσουν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες θέλει. Όλα είναι επιχείρηση για τον κ. Μητσοτάκη». Και σε παρόμοιο κλίμα ο κ. Αλέξης Χαρίτσης, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Νέας Αριστεράς» σε ανάρτηση του στο fb σημείωσε χαρακτηριστικά «Ιδιωτικά πανεπιστήμια; Οχι ευχαριστώ» και ανέφερε πως «Η Νέα Αριστερά θα δώσει τη μάχη, μέσα και έξω από τη Βουλή, για να μην περάσει το νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας». Και έτσι χωρίζουν – προς το παρόν; – οι δρόμοι μεταξύ των δυνάμεων της κεντροαριστεράς….

Συνέχεια

Μπορεί ο κ. Σαμαράς να αποχώρησε από το προσκήνιο, αλλά υπήρξε συνέχεια για το μεταναστευτικό μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανου Κασσελάκη, του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αδωνι Γεωργιάδη και του ειδικού συμβούλου του … πρωθυπουργού του Πακιστάν για θέματα Εργασίας, κ. Jawad Sohrab. Χαμός έγινε!

Μέσω Πακιστάν!

Η ερώτηση του κ. Κασσελάκη προς τον πρωθυπουργό ήταν αν υπάρχει συμφωνία για την είσοδο στην Ελλάδα 500.000 πακιστανών εργατών, που θα δουλέψουν στις κατασκευές. Ο σύμβουλος πακιστανού πρωθυπουργού διέψευσε την ύπαρξη συμφωνίας, αλλά επιβεβαίωσε την σχετική συζήτηση, επιδαψιλεύοντας τις δέουσες τιμές στον έλληνα υπουργό Εργασίας. Και βεβαίως εισέπραξε τις ευχαριστίες του κ. Γεωργιάδη. Οπως αντιλαμβάνεστε στο μεταναστευτικό δεν έχει κλείσει με την ψήφιση της τροπολογίας. Αντιθέτως προβλέπεται να υπάρχει συνέχεια. Αρχίζει και γίνεται ενδιαφέρον το παιχνίδι….

Ακόμη πανηγυρίζει!

Είχαμε όμως συνέχεια και με την «ρόζ σημαία» του προξενείου της Νέας Υόρκης. Η σύγκρουση ήταν στη Βουλή μεταξύ του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και του προέδρου της «Νίκης» κ. Δημήτρη Νατσιού. Ο κ. Χρηστίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση επιβάλλει «ψεκασμένες αντιλήψεις». Κι εξεμάνη ο κ. Νατσιός. Ο οποίος ακόμη πανηγυρίζει….

Ολα αλλάζουν;

Στην Κουμουνδούρου «όλα τριγύρω αλλάζουνε, κι όλα τα ίδια μένουν…» όπως τραγουδούσε στον «Υδροχόο» ο μακαρίτης ο Νίκος Παπάζογλου. Εντάξει, δεν μένουν ακριβώς ίδια, ωστόσο αναζητείται η ισορροπία! Ομάδες, τμήματα, think tank…. Εχω χάσει την μπάλα!

Αυτοσυντήρηση!

Μου έλεγαν, λοιπόν, ότι ενώ το κόμμα δείχνει αντανακλαστικά αυτοσυντήρησης, ωστόσο φαίνεται ότι το κέντρο του είναι αποσταθεροποιημένο. Κι ο λόγος είναι απλός. Οι «κάσ – κάπ», όπως λέγονται στην αργκό της Κουμουνδούρου, δηλαδή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης και ο διευθυντής του γραφείου του κ. Μανώλης Καπνισάκης είναι άπειροι στην διαχείριση του κομματικού συστήματος και βέβαια στην «κουζίνα» του!

Κατέβασε ταχύτητα

Ωστόσο να σας πληροφορήσω ότι ο κ. Νίκος Παππάς μετά από την «έφοδο» που έκανε προσφάτως, καταλαμβάνοντας την πλειοψηφία των επιτροπών του συνεδρίου – ορισμένοι επιμένουν πως έγινε με δική του πρωτοβουλία και δεν ήταν … «θεόπεμπτη»! – έχει «κατεβάσει ταχύτητα» στις φιλοδοξίες του. Προσωρινά; Δεν γνωρίζω, θα φανεί σύντομα….

Μύλος!

Οπως ήταν αναμενόμενο η αιφνίδια … «υπερχείλιση» της φιλοδοξίας του προκάλεσε αντιδράσεις. Ο πρώτος που αντέδρασε ήταν ο πρόεδρος του κόμματος. Ο οποίος χωρίς να ενημερώσει κανέναν ανακοίνωσε την «εντεκάδα» των νέων στελεχών. Γεγονός το οποίο πυροδότησε ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις. Κάποιοι αντί «να χτυπούν τον γάιδαρο χτυπούσαν το σαμάρι», δηλαδή επιτίθονταν σ΄αυτά στελέχη, που ανακοίνωσε ο πρόεδρος! Μύλος….

Του τάπαν

Ορισμένοι μάλιστα εκ των κεντρικών στελεχών του κόμματος σκέφτηκαν ακόμη και την παραίτηση…. Κάποιοι βέβαια του μίλησαν του κ. Παππά και του εξήγησαν ότι η επιλογή του είναι αδιέξοδη. Και τούτο διότι ο κίνδυνος της καταστροφής δεν έχει αποφευχθεί. Ως εκ τούτου αν επιμείνει σ΄ αυτήν στο τέλος θα παραλάβει συντρίμμια!

Χωρίς τάσεις

Φαίνεται ότι το ξανασκέφτηκε και δείχνει να έχει … οπισθοχωρήσει ορισμένα βήματα. Υπάρχουν όμως μερικοί που υποστηρίζουν ότι «πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χούι». Δεν ξέρω αν έχουν δίκιο…. Πάντως ατύπως και ανεπισήμως αποφασίστηκε να μην συγκροτηθούν τάσεις, διότι μετά από την διάσπαση δεν υπάρχει κανένα νόημα. Δεν θα πρόκειται για πολιτικές τάσεις, αλλά για «ομάδες εξυπηρέτησης προσωπικών φιλοδοξιών»!

Καλά μηνύματα

Από την άλλη πλευρά να σας ενημερώσω ότι τα μηνύματα που μεταφέρουν στην επαρχία, αλλά και στην Αττική, τα στελέχη που περιοδεύουν είναι – έτσι λένε – εξαιρετικά ικανοποιητικά. Εχοντας υπόψη τους τα δεδομένα προ της διάσπασης.

Ο κ. Λ. Κρέτσος

Επίσης, μου έλεγαν, ότι στο isyriza, ένα σύστημα που το «τρέχει» ο κ. Λευτέρης Κρέτσος – ο οποίος, απ΄ ότι λένε, κάνει «εξαιρετική δουλειά» – η εξέλιξη είναι εντυπωσιακή. Μετά από την διάσπαση ως και χθες ενεγράφησαν στο κόμμα 8.000 νέα μέλη! Ο ρυθμός είναι 100 ως και 250 μέλη ημερησίως. Αυτό σίγουρα κάτι δείχνει! Ακόμη και τα κεντρικά στελέχη του κόμματος δυσκολεύονται να ερμηνεύσουν αυτή την τάση!

Διακοπές

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πηγαίνει πλησίστιος προς το συνέδριο του Φεβρουαρίου. Και μπορεί ο κ. Κασσελάκης από την Αθήνα να πήγε στο Παρίσι, αλλά θα επιστρέψει στην Αθήνα πριν αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες για την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων διακοπών. Και έχοντας καλή σχέση με την … τεχνολογία – το απέδειξε στο προηγούμενο ταξίδι του! – θα είναι «καλωδιωμένος» με την Κουμουνδούρου. Ετσι κι αλλιώς….

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024