Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Σαμαράς δείχνει τα δόντια του, έργο τέχνης «ξεδοντιάζεται», η νεολαία έτοιμη να δαγκώσει

Ο Σαμαράς δείχνει τα δόντια του, έργο τέχνης «ξεδοντιάζεται», η νεολαία έτοιμη να δαγκώσει

Πάντως αν η σημαία είχε στόμα να μιλήσει μάλλον θα έλεγε ότι οι πολύ... πατριώτες την προσβάλλουν και όχι το ροζ. Ο Σαμαράς άνοιξε το στόμα του και έχουν γλέντι, η νεολαία ετοιμάζεται να ανοίξει το δικό της για το άρθρο 16

Πίσω από τις κουίντες

Η πολιτική σκηνή στη διάρκεια των τελευταίων ημερών «ζεστάθηκε». Όχι μόνο στο προσκήνιο, αλλά – και – κυρίως στο παρασκήνιο! Αναφέρομαι στην οξεία αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στη νομιμοποίηση των μεταναστών που έχουν τρία χρόνια παραμονής στην Ελλάδα. Και φυσικά στα όσα διαμείφθηκαν στη Βουλή και στα τηλεπαράθυρα. Αλλά και εκτός αυτών. Πίσω από τις κουίντες του δημόσιου λόγου….

Στα ίσια!

Ο κ. Σαμαράς το πήγε – τελικώς – μέχρι τέλους. Πήγε και καταψήφισε! Παρόντος του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη – ο οποίος παραβρέθηκε, μετά από το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για ονομαστική ψηφοφορία. Και δεν είχε κανένα λόγο, διότι σύμπαν το αριστερό άκρο του πολιτικού συστήματος είχε δηλώσει πως θα την υπερψηφίσει την τροπολογία. Όπως και έπραξε. Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη ήταν ένας συμβολισμός απέναντι στον κ. Σαμαρά. Δύο αντίπαλοι. Δύο διαφορετικές αντιλήψεις!

Σενάρια

Και φυσικά οι – εν ενεργεία – … σεναριογράφοι του πολιτικού σκηνικού έπιασαν δουλειά. Αρχισαν με την … βεβαιότητα που τους διακρίνει να «γράφουν» σενάρια επί σεναρίων!

Την λαϊκή δεξιά;

Το πρώτο εξ αυτών είναι ότι ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να εκφράσει τη λαϊκή δεξιά, η οποία φαίνεται να μένει ακάλυπτη από την μετατόπιση του πολιτικού «κέντρου βάρους» της Νέας Δημοκρατίας προς το κέντρο. Συμπλήρωναν μάλιστα πως αυτή η τακτική – της «ανταρσίας» – συμφέρει τη Νέα Δημοκρατία, διότι λένε οι του ιδίου κλίματος ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος «που να πηγαίνω τώρα στη Δεξιά της Δεξιάς, αφού τους έχουμε και στη Νέα Δημοκρατία»! Μάλιστα. Αν αυτό συμβαίνει είναι de facto και όχι προσχεδιασμένο.

Προβοκάρισμα

Να προσθέσω προς ενίσχυση – όχι ότι συμφωνώ – του συγκεκριμένου σεναρίου, τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τον κ. Σαμαρά η «Ελληνική Λύση» – ο κ. Κωνσταντίνος Χήτας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, δύο φορές τον αποκάλεσε «τζάμπα μάγκα» γιατί δεν καταψήφισε τον … προϋπολογισμό! Τον κ. Σαμαρά! Η επίθεση που περισσότερο με άμυνα έμοιαζε. Και τούτο διότι η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού «έκρυψε» το γεγονός του «κουρνιαχτού» που σήκωσε η «Δεξιά της Δεξιάς» και τα μάτια όλων στράφηκαν στον πρώην πρωθυπουργό!

Νέο κόμμα;

Το επόμενο σενάριο είναι πως η τελευταία αντίδραση του κ. Σαμαρά προστίθεται στις προηγούμενες και ως εκ τούτου είναι το προανάκρουσμα για την έξοδο του από τη Νέα Δημοκρατία, τη δημιουργία ενός νέου κόμματος στα «Δεξιά της Δεξιάς» και δεδομένου του κύρους και του μεγέθους που διαθέτει, μπορεί να υπερφαλαγγίσει τα τρία υπάρχοντα κόμματα του εν λόγω χώρου και να ενοποιήσει συνολικά την «ακροδεξιά περιοχή» του πολιτικού συστήματος. Επ΄ αυτού, λένε, έχει σύμμαχο και το άνεμο που πνέει στην ίδια φορά σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες – σ΄ Ανατολή και Δύση! Δηλαδή να διασπάσει για δεύτερη φορά τη Νέα Δημοκρατία. Κι αυτή τη φορά στα ύστερα του πολιτικού βίου….

«Παζάρι»

Το τρίτο σενάριο είναι πως κατ΄ αυτό τον τρόπο πιέζει τον κ. Μητσοτάκη για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Διότι, όπως έχει πει ιδιωτικώς και κατ΄ επανάληψη ο πρώην πρωθυπουργός, ο νυν πρωθυπουργός δεν κράτησε τον λόγο του και δεν τον στήριξε για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου την θέση του Αντιπροέδρου κατέλαβε ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, αλλά ούτε και για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Η θητεία της κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου λήγει τον Ιανουάριο του 2025. Την θέση της ο πρώην πρωθυπουργός θα την ήθελε για τον εαυτό του. Οι φιλοδοξίες των ανθρώπων είναι θεμιτές. Αλλά για την επιτυχία τους απαιτούνται και προϋποθέσεις….

Αξίες;

Και το τελευταίο σενάριο κάνει λόγο για την διατύπωση του πολιτικά αξιακού του φορτίου. Δηλαδή λέει όσα ο ίδιος πιστεύει, χωρίς να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Πράττει ως πολιτικός Αρχών! Και φρόντισε να δηλώσει πως «ότι είχα χρέος να πω το είπα». Δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω…. Όμως αυτό που έκανε – κι όχι μόνο σε μένα! – εντύπωση είναι η οξύτητα της δήλωσης του! Λίγο παράδοξη…. Γι΄ αυτό και όλοι αναζητούν το «πίσω» από αυτήν. Αλλά ότι είναι θα φανεί! Εγώ απλώς σας ενημέρωσα για όσα συζητούνται δημοσίως και ιδιωτικώς….

Σφίγγουν τα λουριά

Επ΄ αυτού όμως θέλω να σημειώσω ακόμη την υπόμνηση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Παύλου Μαρινάκη, σύμφωνα με την οποία η κομματική πειθαρχία είναι ο … κανόνας. Κι η επιλογή εκτός αυτή είναι η εξαίρεση! Προφανώς τα πράγματα σφίγγουν για όσους – εντός της κυβερνήσεως… – σκοπεύουν να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Οψέποτε έρθει στη Βουλή! Τότε να δείτε γλέντια….

Σαν βροχή

Πάντως το άγχος του κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει άρον άρον τα ιδιωτικά πανεπιστήμια – σήμερα συζητείται στο υπουργικό συμβούλιο το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργού Παιδείας κ. Κυριάκου Πιερρακάκη – έχει κι άλλη οπτική από την προσπάθεια του να ενισχύσει την «ταυτότητα» του μεταρρυθμιστή! Στηρίζει το κίνημα…. Είναι αν μη τι άλλο είναι … «σαν τη βροχή στον άνυδρο τόπο»!

Κινητικότητα

Είναι γνωστό πως το φοιτητικό κίνημα εδώ και καιρό είχε «κάνει κοιλιά». Βρισκόταν σε φάση … αποσυσπείρωσης και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της αριστεράς περί τα άλλα τυρβάζουν! Προς το παρόν! Διότι αν κρίνω απ΄ όσα μαθαίνω στη διάρκεια των τελευταίων ημερών έχει αναπτυχθεί μία ενδιαφέρουσα κινητικότητα, που θα … «αποκαλυφθεί» στον δημόσιο χώρο λίαν συντόμως. Νομίζω πως είναι ενημερωμένοι και οι αρμόδιοι μηχανισμοί, οι οποίες ελέγχουν τις αποθήκες των διαθέσιμων … δακρυγόνων τους! Λέτε να «ξελασπώσει» την ελληνική κοινωνία η νεολαία; Για μία ακόμη φορά;

Ροζ σημαία

Μία αναφορά του προέδρου της «Νίκης» κ. Δημήτρη Νατσιού για το έργο τέχνης – μία ελληνική σημαία σε ροζ χρώμα – που είχε αναρτηθεί στο ελληνικό προξενείο της Νέας Υόρκης, ήταν αρκετή για να δείξει τα φοβικά της αντανακλαστικά ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Γεραπετρίτης. Επραξε μόνος του; Πρόκειται για έργο τέχνης της κυρίας Τζόρτζια Λαλέ, στο πλαίσιο έκθεσης της, με το οποίο πραγματεύεται το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και των εγκλημάτων με θύματα γυναίκες. Την Κυριακή ο κ. Νατσιός έκανε την επισήμανση, την Δευτέρα ο κ. Γεραπετρίτης έδωσε εντολή το έργο να κατεβεί!

Και μετά;

Το ερώτημα είναι: Με τέτοια αντανακλαστικά πως είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών; Όταν η αντίδραση της «Δεξιάς της Δεξιάς» είναι αρκετή να φερθεί κατ΄ αυτό τον τρόπο σε ένα έργο τέχνης! Βεβαίως – όπως ήταν αναμενόμενο – ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και η «Νέα Αριστερά» βρήκαν την ευκαιρία να «επιτεθούν» στον υπουργό Εξωτερικών. Είχαν άδικο;

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024