Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η βόμβα Σαμαρά δεν εξουδετερώθηκε, των ιδιωτικών πανεπιστημίων πυροδοτήθηκε, της κοινωνικής αντίδρασης βραδυφλεγής

Η βόμβα Σαμαρά δεν εξουδετερώθηκε, των ιδιωτικών πανεπιστημίων πυροδοτήθηκε, της κοινωνικής αντίδρασης βραδυφλεγής

Και εκεί που το πρόγραμμα έκανε κοιλιά έσκασε το «σουξέ» για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τα όργανα αναμένεται να πάρουνε φωτιά. Το βιολί του συνεχίζει ο Σαμαράς με τους μετανάστες, Πατριωτική Αριστερά το ρεφρέν του Κασσελάκη

Μπελάδες

Μπορεί με την ψήφιση του προϋπολογισμού με τις 158 ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, τα χαμόγελα να περίσσευαν στην αίθουσα του κοινοβουλίου, αλλά…. Αλλά ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και οι επιτελείς του στο Μέγαρο Μαξίμου επιχειρούν να «αποκωδικοποιήσουν» το τελευταίο «ξέσπασμα» του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά. Που είναι και πιο ηχηρό από τα προηγούμενα….

Μούτρα

Κι επειδή στις πολιτικές αντιπαραθέσεις οι συμβολισμοί έχουν την σημασία τους, ο κ. Σαμαράς δεν ήταν παρών στην ομιλία του πρωθυπουργού, την παρακολούθησε από την τηλεόραση του γραφείου του!

Ο κ. Δ. Καιρίδης

Σας θυμίζω πως η σύγκρουση αφορά στην απόφαση της κυβέρνησης – υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρης Καιρίδης κατέθεσε τροπολογία – να νομιμοποιήσει όσους μετανάστες βρίσκονται τρία χρόνια στην Ελλάδα, δηλαδή περί τους 30.000.

Σιωπή!

Στον κ. Σαμαρά απάντησε εντός της Βουλής ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αδωνις Γεωργιάδης με μεγάλο σεβασμό και αποδίδοντας του τιμές και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης από τηλεοράσεως! Οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού επανήλθαν θυμίζοντας τι είπε ο κ. Μαρινάκης στη Θεσσαλονίκη. Και μετά έπεσε σιωπή!

Ονομαστική

Κι η τροπολογία θα ψηφιστεί με την επιβολή κομματικής πειθαρχίας! Γιατί; Διότι για να τους κάνει καλαμπούρι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ – μόνο αυτοί θα του κάνουν… – θα ζητήσει την επόμενη εβδομάδα που ψηφίζεται, ονομαστική ψηφοφορία.

Ελεύθερα

Κι από το Μέγαρο Μαξίμου οι γνωστές πηγές διευκρίνισαν πως η πειθαρχία αφορά όλους τους άλλους εκτός του κ. Σαμαρά! Διότι ως πρώην πρωθυπουργός μπορεί να διατυπώνει ελεύθερα την γνώμη του. Και τα «σκυλιά δεμένα»….

Εφεδρείες

Βέβαια θα συνδράμουν άλλες τρεις κοινοβουλευτικές ομάδες – με την δέουσα κριτική… – της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Πα.Σό.Κ./ΚΙΝΑΛ και της «Νέας Αριστεράς». Το ΚΚΕ προβλέπω να ψηφίζει «παρών». Η «Πλεύση Ελευθερίας» δεν μπορώ να προβλέψω τι θα πράξει. Ολοι … πλην Λακεδαιμονίων! Δηλαδή των τριών κομμάτων της ακροδεξιάς, που έχουν αρχίσει από τώρα να … «τρολάρουν» τον κ. Σαμαρά!

Αγωγές

Μου έλεγαν ότι κάποια από αυτά τα ιδιωτικά «κολλέγια» είχαν υποσχεθεί στους σπουδαστές τους της νοσηλευτικής ότι τα πτυχία τους αναγνωρίζονται από τα δημόσια νοσοκομεία. Οταν, λοιπόν, αυτοί υπέβαλαν αιτήσεις πήραν την «κρυάδα»! Κι είχαν δώσει και πολλά λεφτά γι΄ αυτή την … «κρυάδα». Ετσι προσέφυγαν στα δικαστήρια και έχουν υποβάλει αγωγές.

Σπουδή

Δεν ξέρω αν αυτό το περιστατικό έχει να κάνει με την σπουδή που επιδεικνύει – το είπε, εξάλλου, στην καταληκτική του ομιλία – ο κ. Μητσοτάκης για την νομοθέτηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Γιατί – το αντιλαμβάνεστε – ότι τα ιδιωτικά «κολλέγια» θα γίνουν εν μία νυκτί «πανεπιστήμια»…. Πάντως ο πρωθυπουργός το ανακοίνωσε ως μία από τις βασικές του μεταρρυθμίσεις εντός του 2024. Και μάλιστα σύντομα….

Επιβεβαίωση

Σας θυμίζω ωστόσο ότι εγκαίρως σας είχα ενημερώσει για την επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού. Σας είχα πει ότι θα γίνει περί τον Μάιο, χθες ο πρωθυπουργός είπε πως θα αυξηθεί ο κατώτατος την 1η Απριλίου. Τι νομίζετε, έτσι θα πάνε στις εκλογές, με την ακρίβεια να «δαγκώνει»;

«Τrickle down economics»

Αξημέρωτα – που λέει ο λόγος – μάζεψε την Κοινοβουλευτική ομάδα και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, αλλά και άλλα στελέχη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για να τους παρουσιάσει τους 11 άξονες του προγράμματος του κόμματος. Και ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι «η χώρα χρειάζεται δομική ανασυγκρότηση. Και οφείλουμε να πούμε από τώρα πώς θα την υλοποιήσουμε. Να εκπονήσουμε και να επικοινωνήσουμε ένα ξεκάθαρο σχέδιο, με προοδευτικό περιεχόμενο, που θα αλλάξει προς το καλύτερο τη χώρα, την οικονομία, την καθημερινότητα των πολιτών». Προκάλεσε εντύπωση, μάλιστα, η αναφορά του πως τα δεδομένα του προϋπολογισμού «είναι βγαλμένα από τις πιο σκληρές παραδόσεις των trickle down economics»! Ε, κι η ομιλία του κ. Σωκράτη Φάμελλου κινήθηκε σ΄ αυτή την κατεύθυνση.

Επιμελής

Ετσι, λοιπόν, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Φάμελλος αρκετά επιμελής – επιβεβαιώνοντας όσους προσπάθησαν να τον πείσουν να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματος – αποδόμησε την κυβερνητική ρητορική του προϋπολογισμού. Τόνισε μάλιστα ότι προσπαθεί η κυβέρνηση με αγωνιώδη τρόπο να πείσει «τους πολίτες ότι η χώρα ζει μία μοναδική εποχή ευημερίας».

Επιθετικός

Ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος – σε υψηλούς τόνους – κινήθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης. Λέγοντας, μεταξύ των άλλων, ότι «οι πολιτικές σας διαμορφώνουν μια χώρα χαμηλής ποιότητας ζωής για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Μια χώρα με κακοπληρωμένες δουλειές και πανάκριβη καθημερινότητα». Και σημείωσε πως «στα δικά σας χέρια η χώρα κινείται σε τροχιά απόκλισης και όχι σύγκλισης με το μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο ζωής».

Ο κ. Α. Χαρίτσης

Αλλά και ο κ. Αλέξης Χαρίτσης, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Νέας Αριστεράς» δεν άλλαξε … συχνότητα! Με οξύ τρόπο άσκησε κριτική τονίζοντας πως «αναπαράγει ένα στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που στηρίζεται σε ευκαιριακά κέρδη και υπερκέρδη, στην φτηνή ανάπτυξη, ενώ αδιαφορεί για τους κινδύνους και τις προκλήσεις του μέλλοντος». Και φυσικά πως η κυβέρνηση φροντίζει μόνο «τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που στα χρόνια της Νέας Δημοκρατίας ζουν τις καλύτερές τους μέρες»!

Στην Ιταλία!

Ακούγοντας και τους τρεις επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων τους ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να επαναφέρει στη μνήμη του τα όσα δήλωσε από τη Ρώμη, μετά από τις συναντήσεις που είχε για την εκλογική συνεργασία των αριστερών και προοδευτικών κομμάτων απέναντι στη δεξιά. Στην Ιταλία! Γιατί στην Ελλάδα δεν το βλέπω….

Ο κ. Θ. Καρτερός

Ο δημοσιογράφος κ. Θανάσης Καρτερός έχει απασχολήσει πολλές φορές τον δημόσιο λόγο, τις περισσότερες διότι όλοι γνωρίζουν πως μεταφέρει μηνύματα του … «εξόριστου στην εθνική αρτηρία» που έλεγε ο παλιός καλός Νιόνιος. Του κ. Αλέξη Τσίπρα!

«Αδιαμεσολάβητα»

Ομως το χθεσινό του άρθρο στην «Αυγή», στο οποίο έχει μαζέψει όλα τα ατοπήματα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανου Κασσελάκη και τα καταγράφει … «αδιαμεσολάβητα», μάλλον οφείλεται σε … συναδελφική αλληλεγγύη. Προς τιμήν της απομακρυνθείσας από το ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» κυρίας Ευγενίας Λουπάκη. Να σκεφτείτε ότι θυμήθηκε ακόμη και τα «stock options» του νεοεκλεγέντος προέδρου που είχε αναφέρει στην ομιλία του στον ΣΕΒ. Τα οποία μπορεί και να τα έχουν ξεχάσει ακόμη και οι «11»! Λέμε τώρα….

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024