Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλάκωσαν την ακροδεξιά οι καλικάντζαροι, την ορθόδοξη Δεξιά η κομματική πειθαρχία, την Κουμουνδούρου οι φιλόδοξοι

Πλάκωσαν την ακροδεξιά οι καλικάντζαροι, την ορθόδοξη Δεξιά η κομματική πειθαρχία, την Κουμουνδούρου οι φιλόδοξοι

Βουλευτές της Νίκης βγάζουν 112 για καλικάτζαρους, ο Κυριάκος για να βρει εργάτες γης κοντεύει να χάσει πρωτεργάτες του κόμματος, στον ΣΥΡΙΖΑ αλλού πα(π)πάς αλλού τα γένια του

«Οράματα»

Ο βουλευτής της «Νίκης», γιατρός κ. Νίκος Παπαδόπουλος ως ευσεβής χριστιανός φαίνεται πως έχει και την … θεία χάρη να βλέπει «οράματα»! Τελευταία του επιτυχία, την οποία την μοιράστηκε με τους συναδέλφους του στη Βουλή, ήταν η διαπίστωση πως εμφανίστηκαν(;) οι … καλικάντζαροι! Είναι οι ημέρες τους αυτές….

Φήμες

Νομίζω όμως στην ίδια διαπίστωση έχουν … καταλήξει και οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου. Κυκλοφόρησαν και φήμες. Οι οποίες όμως διαψεύστηκαν εντόνως από τους γνωστούς «κύκλους» και τις αρμόδιες «πηγές» της πρωθυπουργικής έδρας.

Καλικάντζαρος…

Τι έλεγαν οι φήμες; Κυκλοφόρησε, λέει, καλικάντζαρος με την μορφή του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και την τελευταία στιγμή κατόρθωσαν να κλείσουν την καπνοδόχο του νεοκλασικού. Και τελικώς τον περιόρισαν στις γνωστές νεραντζιές του προαύλιου χώρου. Ο κίνδυνος απομακρύνθηκε! Ευτυχώς….

Ο κ. Αντ. Σαμαράς

Ωστόσο μπορεί ο κ. Παπαδόπουλος και οι συνάδελφοι του της «Νίκης» να ταλαιπωρούνται από τις ενοράσεις των ημερών, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά.

Fast track

Το σχέδιο του περιβάλλοντος – ξέρετε του πρωθυπουργικού … – ήταν απλό. Το θέμα της νομιμοποίησης των μεταναστών το «πακετάρουμε» σε μία τροπολογία και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρης Καιρίδης την καταθέτει στο νομοσχέδιο του «μίνι ασφαλιστικού». Γρήγορα – γρήγορα, «μην μας πάρουν είδηση» κι ενώ η συζήτηση για τον προϋπολογισμό συνεχιζόταν. Και να μην γίνει θόρυβος! Γιατί το … όνειρο – ήταν βέβαιο – ότι το είχαν δει!

Ανάποδες

Για λόγους που δεν είναι σαφείς ακόμη – όλοι τους ψάχνουν και το ένα σενάριο διαδέχεται το άλλο… – «πήρε ανάποδες» ο πρώην πρωθυπουργός και το «έκανε λαμπόγυαλο το μαγαζί», συγγνώμη τη Νέα Δημοκρατία ήθελα να πω….

Υψηλά νοήματα!

Στο περιθώριο, λοιπόν, της «φωτιάς» που άναψε ο κ. Σαμαράς παρακολουθήσαμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με … υψηλού προβληματισμού νοήματα μεταξύ του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αδωνι Γεωργιάδη και του προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» κ. Κυριάκου Βελόπουλου!

Μαινόμενοι

Το κλείσιμο της συζήτησης θα σας περιγράψω μόνο. Μαινόμενος ο κ. Βελόπουλος αναφέρεται στον κ. Γεωργιάδη λέγοντας του ότι «αλλάζει τις ιδέες σαν τα πουκάμισα» και κάλεσε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας «να μην ευτελίσουν άλλο την παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή». Και απαντά ο Γεωργιάδης εξίσου μαινόμενος «Τι σχέση έχει ή είχε ο Κυριάκος Βελόπουλος με τη Δεξιά, τον Σαμαρά ή τη Νέα Δημοκρατία; Ο Βελόπουλος ήταν ΠΑΣΟΚ, ως ΠΑΣΟΚ τον γνώρισα και έλεγε ότι ήταν και φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου. Με τη Νέα Δημοκρατία ο Βελόπουλος δεν είχε καμία σχέση. Ένας Πασόκος εκείνης της εποχής ήταν. Εγώ ήμουν πάντα Δεξιός και Νεοδημοκράτης»!

Πάθη

Να σημειώσω ότι η συζήτηση είχε συνέχεια, αλλά θα σας την στερήσω γιατί δεν νομίζω να γίνετε σοφότεροι. Τα πάθη και οι αλληλοσπαραγμοί δονούσαν την ατμόσφαιρα της Βουλής….

Και δηλώσεις

Εκτός όμως από την προαναφερθείσα αντιπαράθεση είχαμε και δύο δηλώσεις, ισάριθμων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, του λεγομένου «σαμαρικού κλίματος». Οπως είναι γνωστό το Μέγαρο Μαξίμου έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψήφιση της τροπολογίας πλην του κ. Σαμαρά. Ετσι σε τηλεοπτικό πάνελ ευρισκόμενος ο πρώην υπουργός κ. Θάνος Πλεύρης δήλωσε πως δεν συμφωνεί με την τροπολογία, αλλά θα την ψηφίσει για λόγους κομματικής πειθαρχίας. Αλλά και ο κ. Στράτος Σιμόπουλος από του βήματος της Βουλής ένιωσε την ίδια ανάγκη και έκανε παρόμοια δήλωση.

Λεπτομέρεια

Μία λεπτομέρεια: ο κ. Κυριάκος βελόπουλος, ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης και ο κ. Θάνος Πλεύρης πριν από χρόνια «συγκατοικούσαν» πολιτικά στο ΛΑΟΣ του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη….

Καλαμπούρι

Και σήμερα το σχετικό νομοσχέδιο μαζί – με την τροπολογία φυσικά – πρόκειται να ψηφιστεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ όμως αποφάσισε να τους «καλαμπουρίσει». Και τι έκανε; Ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία! Ετσι όλοι αυτοί που «υπερασπίζονται» τον προσδιορισμό «λάθρο-» μπροστά από την λέξη μετανάστης, στο όνομα της κομματικής πειθαρχίας, θα ψηφίσουν την νομιμοποίηση των περίπου 30.000 μεταναστών.

Αυθεντικοί!

Κι έτσι η Δεξιά της Δεξιάς – όχι του Κυρίου, που έλεγε και ο μακαριστός Χριστόδουλος – θα πάρει το «αίμα της πίσω» ως οι αυθεντικοί … «κυνηγοί» μεταναστών!

Ματιασμένος…

Οφείλω πάντως να ομολογήσω πως δεν έχουν περάσει ούτε 6 μήνες από την τελευταία εκλογική επιτυχία της Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Μητσοτάκης – είναι αλήθεια – πως έχει αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια και προβλήματα. Οχι βέβαια ανυπέρβλητα, αλλά προβλήματα ωστόσο! Η βάσκανος μοίρα….

«Κουζίνα»

Εν τω μεταξύ στην Κουμουνδούρου από τότε που οι δύο τάσεις αποχώρησαν μαζί με τους «11», έχει αρχίσει να διαμορφώνεται μία μάλλον ενδιαφέρουσα «κουζίνα» με τους γνωστούς «διαδρόμους» και τις εξίσου γνωστές ίντριγκες! Μαθαίνω όμως ότι η «κουζίνα» διαθέτει και «φούρνο μικροκυμάτων» για να … ζεσταίνεται το «φαγητό»! Να προσέξουν γιατί η προσυνεδριακή περίοδος, αν μη τι άλλο, προσφέρεται για την ανάπτυξη αυτής της «κουζίνας» και υπάρχει κίνδυνος στο τέλος «να χαθεί η μπάλα»….

Νέος «ανθός»

Πάντως το τελευταίο διάστημα – μου λένε – πως ένας νέος «ανθός» της «κομματικής χλωρίδας» έχει αναφυεί στην … ίντριγκα της Κουμουνδούρου. Πρόκειται για τον αναπληρωτή γραμματέα του κόμματος – και ως εκ της θέσεως του υπεύθυνο του οργανωτικού γραφείου – κ. Γιώργος Βασιλειάδη. Και οι πέτρες στην περιοχή τον γνωρίζουν ως ένα εκ των – απολύτως – εμπίστων ανθρώπων του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και εκ των ισχυρών παραγόντων του κόμματος, κ. Νίκου Παππά. Γι΄ αυτό ακριβώς και βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση.

Ο κ. Γ. Βασιλειάδης

Ομως το τελευταίο διάστημα – έτσι μου λένε – διαδίδει αριστερά και δεξιά πως ανήκει στον «ενδιάμεσο χώρο». Πρόκειται για τον χώρο που έχει διαμορφωθεί «ντε φάκτο» μεταξύ της στενής ομάδας του προέδρου κ. Στέφανου Κασσελάκη και της ομάδας του κ. Παππά, που επιθυμεί την επόμενη ημέρα του συνεδρίου, που θα γίνει τον Φεβρουάριο, να διαφεντεύει το κόμμα. Δεν γνωρίζω αν στο σπίτι του έχει «εικονοστάσι» με την φωτογραφία του μακαρίτη του Γιάννη Ζίγδη, ως κρυφό καημό….

Ευσωμος

Εν πάση περιπτώσει ο κ. Βασιλειάδης είναι αρκετά … εύσωμος για να κρυφτεί στους διαδρόμους της … ίντριγκας. Μου λένε μάλιστα ότι βάλει και κατά του κ. Παππά. Υπογείως φυσικά!

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024