Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Gen Z: H πιο κουήρ γενιά αποφεύγει να αυτοπροσδιορίζεται ώς «γκέι» και «λεσβία»

Gen Z: H πιο κουήρ γενιά αποφεύγει να αυτοπροσδιορίζεται ώς «γκέι» και «λεσβία»

Η Gen Z προτιμά να αυτοπροσδιορίζεται ως «bisexual» και «κουήρ». Τι συμβαίνει όμως με τις υπόλοιπες γενιές;

Η Gen Z είναι γνωστή από καιρό ως η γενιά με τα περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, αλλά μια πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι είναι επίσης η γενιά που είναι πιο πιθανό να αποδεχτεί τις μη «εξειδικευμένες ταμπέλες».

Τα δεδομένα θα μπορούσαν αντίθετα να υποδηλώνουν ότι περισσότεροι νέοι σήμερα αισθάνονται ασφαλώς πιο άνετα να δηλώσουν την ταυτότητα τους και να είναι ανοιχτοί για τη σεξουαλικότητα τους

Στις ηλικίες 18 έως 26 ετών, το 26% δήλωσε ότι αυτοπροσδιορίζεται ως «οτιδήποτε άλλο εκτός από στρέιτ», σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση του Business Insider και της YouGov.  Το ποσοστό σημειώνει σημαντική διαφορά με το 15%των Millennials, το 11% της Gen X και το 7% των Baby Boomers.

«Η αλλαγή μπορεί να είναι και καλή»

Η Gen Z είναι πιο πιθανό να ταυτιστεί με τον όρο «κουήρ» παρά με μια συγκεκριμένη ταμπέλα. Το 5% αυτοπροσδιορίζεται ως κουήρ, σε σύγκριση με το 1% των Millennials και της Gen X και λιγότερο από το 1% των Boomers.

Τα δεδομένα και τα προσωπικά παραδείγματα αντικατοπτρίζουν τη ρευστότητα της σεξουαλικότητας

Η Gen Z είναι επίσης πιο πιθανό να αυτοπροσδιοριστεί ως « bisexual», σε αντίθεση με «binary όρους που υποδηλώνουν ότι τους αρέσει μόνο ένας συγκεκριμένος τύπος ανθρώπου», όπως «γκέι» ή «λεσβία». Το 13% της Gen Z αυτοπροσδιορίζεται ώς bisexual, σε σύγκριση με το 7 % των Millennials και το 4 % της Gen X. Μόνο το 1 % των Boomers ταυτίζεται με το bisexual.

Ωστόσο, οι ερευνητές επεσήμαναν ότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχουν περισσότερα bisexual άτομα στη σημερινή γενιά και ότι τα δεδομένα θα μπορούσαν αντίθετα να υποδηλώνουν ότι περισσότεροι νέοι σήμερα αισθάνονται ασφαλώς πιο άνετα να δηλώσουν την ταυτότητα τους και να είναι ανοιχτοί για τη σεξουαλικότητα τους.

Οι ερευνητές τόνισαν ότι τα δεδομένα και τα προσωπικά παραδείγματα αντικατοπτρίζουν τη ρευστότητα της σεξουαλικότητας και τη στάση των ΛΟΑΤΚΙ+ νέων ότι, όπως το έθεσε ένας ερωτηθέντας, «η αλλαγή μπορεί να είναι και καλή».

*Με πληροφορίες από: Advocate | Kεντρική φωτογραφία θέματος: Sex education | Netflix

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024