Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κέλι Φίσερ - Το κορίτσι του Ντόντι Φαγιέντ πριν την Νταϊάνα που επανέφερε το The Crown

Κέλι Φίσερ – Το κορίτσι του Ντόντι Φαγιέντ πριν την Νταϊάνα που επανέφερε το The Crown

Αφού έμαθε για τη σχέση του επιχειρηματία με την Νταϊάνα της Ουαλίας μέσω του Τύπου, το μοντέλο κατέθεσε μήνυση. Σήμερα ζει στη Νότια Καρολίνα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Έχω αρραβωνιαστικιά», εξομολογείται ένας αμήχανος αλλά ειλικρινής Ντόντι Φαγιέντ (τον οποίο υποδύεται ο Khalid Abdalla) στην Νταϊάνα της Ουαλίας (την οποία ενσαρκώνει η Elizabeth Debicki). Η πριγκίπισσα, η οποία παίζει πιάνο σε ένα πολυτελές γιοτ στα νερά της Γαλλικής Ριβιέρας, σηκώνει το βλέμμα και, με σαρκαστικό ύφος, απαντά: «Συγχαρητήρια».

Αυτή η συζήτηση, η οποία λαμβάνει χώρα στο The Crown, δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, αν και τα ακριβή λόγια που μοιράστηκε το ζευγάρι πάνω στο γιοτ του δισεκατομμυριούχου Mohamed Al-Fayed στις πιο υψηλού προφίλ διακοπές στην ιστορία του σκανδαλοθηρικού Τύπου δεν είναι στην πραγματικότητα γνωστά.

Ήταν το πρώτο κομμάτι του τελευταίου μέρους της σειράς που επανέφερε στο προσκήνιο το πρώην μοντέλο Κέλι Φίσερ (Kelly Fisher), αφού η παρουσία της είχε γίνει άλλη μια σκιά από τις πολλές που περιβάλλουν τη σχέση που είχαν ο Dodi και η Lady Di εκείνες τις καλοκαιρινές εβδομάδες του 1997, λίγο πριν από το ατύχημα που προκάλεσε τον πρόωρο θάνατό τους.

Photo: YouTube / AP

Ο ρόλος του πατέρα

Η καριέρα της Φίσερ ως μοντέλο και ηθοποιός είχε μείνει σε εκκρεμότητα, αφού ο τότε αρραβωνιαστικός της, Ντόντι Φαγιέντ, της είχε προσφέρει 500.000 δολάρια, μια έπαυλη στο Μαλιμπού και ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι με ένα μεγάλο ζαφείρι με αντάλλαγμα να περνάει περισσότερο χρόνο μαζί του. Η Κέλι Φίσερ δέχτηκε, αλλά τότε μπήκε στην ιστορία η Νταϊάνα της Ουαλίας.

Όταν ο Mohamed Al-Fayed έμαθε για τις προθέσεις του γιου του με την Αμερικανίδα αρραβωνιαστικιά του, προσπάθησε να του χαλάσει τα σχέδια, επειδή ήθελε ο Ντόντι να συνδεθεί με τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Η ιστορία ξεκίνησε ένα χρόνο πριν από το ατύχημα που οδήγησε στο θάνατο του γιου του και της πριγκίπισσας της Ουαλίας, το καλοκαίρι του 1996.

Εκείνη την εποχή, ο Ντόντι ήταν 41 ετών και η Φίσερ 29. Λίγο αργότερα, έξι μήνες μετά, ο πρωτότοκος της οικογένειας Αλ Φαγιέντ γονάτισε μπροστά στην Αμερικανίδα μοντέλο (είχε συνεργαστεί με οίκους μόδας όπως Armani και η Calvin Klein) και της δώρισε το αμφιλεγόμενο διαμαντένιο δαχτυλίδι.

Θα μιλήσουν οι δικηγόροι μας

Όμως η αρχή του τέλους χτύπησε γρήγορα την πόρτα της Κέλι Φίσερ. Στις 10 Αυγούστου του 1997, η Sunday Mirror δημοσίευσε κάποιες φωτογραφίες του Ντόντι και της τότε πριγκίπισσας της Ουαλίας να μοιράζονται μια προσωπική στιγμή (οι εικόνες απαθανατίστηκαν από τον παπαράτσι Μάριο Μπρένα). Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αποκλειστικότητες στην ιστορία: Η αγγλική ταμπλόιντ πλήρωσε 2,1 εκατομμύρια δολάρια για τις εικόνες. Έτσι το πρώην μοντέλο ανακάλυψε ότι ο αρραβωνιαστικός της την απατούσε με την πριγκίπισσα, ενώ η ίδια βρισκόταν σε άλλο γιοτ, όχι μακριά από το φωτογραφημένο ζευγάρι.

Η ανταπόκριση ήταν άμεση. Η Φίσερ στρατολόγησε ένα τάγμα δικηγόρων και κατέθεσε αγωγή στο Λος Άντζελες, υποστηρίζοντας ότι ο γιος του Αιγύπτιου μεγιστάνα της είχε δώσει μόνο 60.000 δολάρια από τα 500.000 δολάρια που της είχε υποσχεθεί. «Θα θέλαμε η πριγκίπισσα, η οποία έχει υποφέρει πολύ στο παρελθόν, να μάθει για τις εμπειρίες της κ. Φίσερ με τον κ. Φαγιέντ, ώστε να μπορέσει να πάρει μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το μέλλον της και το μέλλον των παιδιών της» δήλωσε ένας από τους δικηγόρους της Φίσερ στους Los Angeles Times.

Η αγωγή κατατέθηκε στα μέσα Αυγούστου του 1997 και φαινόταν ότι θα προκαλούσε αναστάτωση σε μια εποχή που η έκθεση της Νταϊάνα και του Ντόντι στα μέσα ενημέρωσης έφτανε σε πρωτοφανή ύψη στον ταμπλόιντ Τύπο. Η ίδια κάλεσε δημόσια την πριγκίπισσα να συναντηθούν από κοντά.

Η δικηγόρος της, Gloria Allred, άνοιξε την πολυπληθή εμφάνιση με μια σύντομη ομιλία στην οποία εξήγησε όλες τις λεπτομέρειες της αγωγής και αναφέρθηκε στον Dodi ως «βάτραχο με ρούχα πρίγκιπα»

Photo: YouTube / AP

«Βάτραχος με ρούχα πρίγκιπα»

Ένα ακραίο κοντινό πλάνο του δαχτυλιδιού αρραβώνων της Φίσερ έκλεισε μια ταραχώδη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε δύο εβδομάδες πριν από το ατύχημα. Το πρώην μοντέλο ήθελε να δείξει τον πόνο της μέσω των μέσων ενημέρωσης. Η δικηγόρος της, Gloria Allred, άνοιξε την πολυπληθή εμφάνιση με μια σύντομη ομιλία στην οποία εξήγησε όλες τις λεπτομέρειες της αγωγής και αναφέρθηκε στον Dodi ως «βάτραχο με ρούχα πρίγκιπα».

Η μητέρα της Φίσερ συνέβαλε επίσης με κάποιες δηλώσεις: «Η κόρη κανενός δεν αξίζει να της συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρθηκαν στην κόρη μου», είπε. «Η Κέλι τον αγαπούσε, τον εμπιστευόταν και της φέρθηκε πολύ σκληρά».

Όταν ρωτήθηκε αν θα σκεφτόταν να συμφιλιωθεί με τον Ντόντι ή αν θα τον έβλεπε ποτέ ξανά ως φίλο, η Φίσερ απάντησε απλά κλαίγοντας: «Όχι». Αυτή είναι η μόνη λέξη που είπε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Αυγούστου 1997. «Πρέπει να βρω τρόπο να ξεχάσω τα όνειρα που έκανα να παντρευτώ και να γίνω μητέρα, τα οποία δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ» δήλωσε λίγο αργότερα σε αποκλειστική συνέντευξη στο περιοδικό ¡Hola!

Δείτε το βίντεο 

Η τραγική ανατροπή των πάντων

«Η Νταϊάνα της Ουαλίας και ο φίλος της πέθαναν σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι», έγραφε το εξώφυλλο της EL PAÍS εκείνη τη μοιραία 31η Αυγούστου 1997. Μόλις δύο εβδομάδες μετά από εκείνη τη συνέντευξη Τύπου και μετά από αυτά τα γεγονότα, η Φίσερ αποφάσισε να κάνει πίσω. Οι δικηγόροι της απέσυραν τη μήνυση και εξέδωσαν μια δήλωση στην οποία εξέφραζε τον πόνο της: «Η Κέλι αγαπούσε πολύ τον Ντόντι και είναι συντετριμμένη από την απώλειά του, καθώς και από την απώλεια της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τη ζωή ενός ανθρώπου. Υπό το φως αυτής της τεράστιας τραγωδίας, η Κέλι συγχωρεί τον Ντόντι για όλες τις αδικίες του παρελθόντος εναντίον της». Η ίδια δεν παρέστη στην κηδεία του πρώην αρραβωνιαστικού της.

Σύντομα, η Κέλι Φίσερ εξαφανίστηκε από τα φώτα της δημοσιότητας. Δέκα χρόνια αργότερα, όμως, αναγκάστηκε να τα ξαναζήσει όλα, όταν κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη του Λονδίνου για τον θάνατο του πρώην αρραβωνιαστικού της και της Νταϊάνα, όπου αναπαράχθηκαν δημόσια τα πρακτικά των τηλεφωνημάτων της με τον Ντόντι από την εποχή που δημοσιεύτηκαν οι περιβόητες φωτογραφίες.

Σε αυτές, η Φίσερ τον κατηγορεί ότι την πήγαινε στο Σεν Τροπέ για να κάνουν σεξ τη νύχτα, ενώ συνευρίσκονταν με τη Νταϊάνα κατά τη διάρκεια της ημέρας στο άλλο γιοτ: «Με πέταξες στο Σεν Τροπέ για να καθίσω σε ένα σκάφος, ενώ αποπλανούσες τη Νταϊάνα όλη μέρα και με γ@μούσες όλη νύχτα». Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ δεν δίστασε να αποκαλέσει τη Φίσερ «πόρνη» και «χρυσοθήρα».

Αφού έζησε στο Παρίσι, την Ελβετία και τις γαλλικές Άλπεις, σήμερα βρίσκεται στο Άικεν της Νότιας Καρολίνας, όπου εργάζεται ως εργολάβος ακινήτων

Photo: YouTube / AP

«Φυσικά και έχω το δαχτυλίδι των αρραβώνων»

Μέχρι τότε, το μοντέλο είχε ήδη ξαναφτιάξει τη ζωή της. Τη χρονιά που οι αρχές αναζητούσαν τους υπεύθυνους για το ατύχημα που προκάλεσε τον θάνατο του Ντόντι και της Νταϊάνα, η Φίσερ παντρεύτηκε τον Ρώσο πιλότο, Μιχαήλ Μοβσίνα, τον οποίο γνώρισε κατά τη διάρκεια ενός αφρικανικού σαφάρι.

«Εργαζόταν για την κυβέρνηση για να σταματήσει τους Σουδανούς λαθροθήρες να σφάζουν τους ελέφαντες για τους χαυλιόδοντές τους», δήλωσε το 2014 σε συνέντευξή της στο περιοδικό Aiken Woman, στην οποία δεν αναφέρθηκε στο παρελθόν της με τους Αλ Φαγιέντ.

Αφού έζησε στο Παρίσι, την Ελβετία και τις γαλλικές Άλπεις, σήμερα βρίσκεται στο Άικεν της Νότιας Καρολίνας, όπου εργάζεται ως εργολάβος ακινήτων. Τώρα, το The Crown την επανέφερε στη δημοσιότητα, αλλά αυτή τη φορά δεν φαίνεται ότι θα είναι το επίκεντρο κάποιας αποκλειστικής ιστορίας. Η τελευταία της εμφάνιση στην επικαιρότητα ήταν το 2017, πάλι σε βρετανικό ταμπλόιντ: «Φυσικά και έχω το δαχτυλίδι των αρραβώνων», δήλωσε στη Sun, όταν ρωτήθηκε αν έχει ακόμα ένα ενθύμιο από εκείνες τις ημέρες.

*Με στοιχεία από elpais.com

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024