Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ήταν ο Κάρι Γκραντ γκέι, στρέιτ, bi ή fluid; Μια από τις πρώην συζύγους του παίρνει θέση

Ήταν ο Κάρι Γκραντ γκέι, στρέιτ, bi ή fluid; Μια από τις πρώην συζύγους του παίρνει θέση

«Μια φορά, σε ένα επιβατηγό πλοίο που πήγαινε στην Αγγλία, τον είδα να φλερτάρει ιδιαιτέρως με τον καπετάνιο. Αλλά εκτός από αυτό, δεν είδα ποτέ τίποτα» είπε η Κάννον.

Ο Κάρι Γκραντ, ένας από τους σημαντικότερους αστέρες στην ιστορία του Χόλιγουντ, φημολογείται εδώ και καιρό ότι ήταν γκέι ή bisexual. Παντρεύτηκε πέντε φορές (με γυναίκες), αλλά κάποιοι έχουν υποστηρίξει ότι είχε ερωτικές σχέσεις και με άνδρες, όπως με τον ηθοποιό Randolph Scott και τον σχεδιαστή Orry-Kelly.

Ο Γκραντ έμαθε την αλήθεια πολλά χρόνια αργότερα και επανασυνδέθηκε με τη μητέρα του

Τώρα, με το ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων «Archie» που προβάλλεται στο BritBox, η τέταρτη σύζυγος του Γκραντ, η ηθοποιός Νταϊάν Κάνον, και ο Jason Isaacs, ο οποίος υποδύεται τον Γκραντ στη σειρά, αναφέρθηκαν στο θέμα της σεξουαλικότητας του ηθοποιού.

«Αυτό που είχε σημασία για μένα ήταν η σύνδεση μεταξύ μας»

Η σειρά αντλεί στοιχεία από τα απομνημονεύματα της Κάννον, «Dear Cary: My Life With Cary Grant»- η Κάννον είναι η μητέρα του μονάκριβου παιδιού του Γκραντ, Τζένιφερ Γκραντ, η οποία είναι παραγωγός του εν λόγω προγράμματος.

O Κάρι Γκραντ και η Όντρεϊ Χέπμπορν | Wikimedia Commons

«Ποτέ δεν έτυχε να παρατηρήσω κάποια ένδειξη» ότι ο Γκραντ έλκεται από τους άνδρες, δήλωσε πρόσφατα η Κάννον στο uInterview. «Μια φορά, σε ένα επιβατηγό πλοίο που πήγαινε στην Αγγλία, τον είδα να φλερτάρει ιδιαιτέρως με τον καπετάνιο. Αλλά εκτός από αυτό, δεν είδα ποτέ τίποτα».

Η Τζένιφερ Γκραντ, το μονάκριβο παιδί του θρύλου της κινηματογραφικής οθόνης Κάρι Γκραντ, μιλάει για τις φήμες που θέλουν τον πατέρας της να είχε σχέσεις με άνδρες

Πριν παντρευτεί τον Γκραντ το 1965, είχε επίγνωση των «κουτσομπολιών» σχετικά με τις σχέσεις του με άνδρες, είπε. «Ειλικρινά, δεν θα είχε καμία σημασία για μένα», είπε. «Αυτό που είχε σημασία για μένα ήταν η σύνδεση μεταξύ μας, και πρέπει να σας πω ότι ήταν αδιαμφισβήτητα αληθινή, στην αρχή».

Ο Κάρι Γκραντ στο τρέιλερ του The Philadelphia Story | Wikimedia Commons

Όταν δημιουργήθηκαν προβλήματα ανάμεσα σε εκείνη και τον Γκραντ, αυτό οφειλόταν στο φόβο του ότι θα τον εγκατέλειπε, είπε η ίδια. Όταν ο Γκραντ, γεννημένος ως Archibald Leach στο Μπρίστολ της Αγγλίας, ήταν παιδί, η μητέρα του κλείστηκε σε ψυχιατρική κλινική, αλλά ο πατέρας του μικρού Κάρι είπε στο αγόρι ότι η μητέρα του είχε πεθάνει. Ο πατέρας του έδωσε τότε τον  Κάρι σε μια γιαγιά και δημιούργησε μια άλλη οικογένεια. Ο Γκραντ έμαθε την αλήθεια πολλά χρόνια αργότερα και επανασυνδέθηκε με τη μητέρα του.

«Ήταν στρέιτ; Ήταν γκέι;»

Ο Isaacs δήλωσε στο uInterview ότι πιστεύει πως η σεξουαλικότητα του Γκραντ ήταν fluid. «Απ’ όσο γνωρίζω, είχε πολλές σχέσεις, αλλά η ταμπέλα «γκέι» δεν περιγράφει ακριβώς αυτό που ήταν», ανέφερε ο Isaacs. «Σήμερα θα μπορούσες να τον αποκαλέσεις «fluid». Αν πιστέψει κανείς αυτό που πολλοί άνθρωποι έχουν εξετάσει λεπτομερώς, τότε σίγουρα είχε δεσμούς με άνδρες. Αλλά στη συνέχεια ήταν ερωτευμένος με γυναίκες. Ήταν ερωτευμένος με την Ντάιαν».

«Νομίζω ότι έμαθε από πολύ νωρίς τι μπορούσε να κάνει και πώς να το χρησιμοποιήσει, δηλαδή το ότι ήταν πανέμορφος», πρόσθεσε ο Isaacs. «Και το αξιοποίησε αυτό σε κάθε περίσταση για να βρεί να φάει, πρώτα απ’ όλα, και να βάλει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του. Και στη συνέχεια για να κάνει τον εαυτό του να νιώθει καλύτερα για το πόσο απαίσια ένιωθε».

Η Τζένιφερ Γκραντ, το μονάκριβο παιδί του θρύλου της κινηματογραφικής οθόνης Κάρι Γκραντ, μιλάει για τις φήμες που θέλουν τον πατέρας της να είχε σχέσεις με άνδρες. «Υποθέτω ότι η [εσφαλμένη αντίληψη για τον πατέρα μου] που μου έρχεται στο μυαλό είναι το εξής ερώτημα: «Ήταν στρέιτ; Ήταν γκέι;» δήλωσε η Γκραντ στο Fox News Digital την Κυριακή. Όταν η ηθοποιός του Beverly Hills,  δημοσίευσε το 2011 τα απομνημονεύματά της, Good Stuff: A Reminiscence of My Father, Cary Grant, έλαβε γράμματα μίσους που έλεγαν: «Γιατί δεν υπερασπίζεσαι το γεγονός ότι ο πατέρας σου ήταν γκέι», είπε. «Αλλά η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είδα κάτι που να δείχνει κάτι τέτοιο». Η Γκραντ, 57 ετών, πρόσθεσε ότι αν ο πατέρας της ήταν γκέι, «θα είχε σταθεί απολύτως υπέρ αυτού».

*Με πληροφορίες από Advocate & thedailybeast | Kεντρική φωτογραφία θέματος: Wikimedia Commons

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024