Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Τέιλορ Σουίφτ και η Σελένα Γκόμεζ συμμετέχουν σε φιλανθρωπικό έρανο για τη Γάζα

Η Τέιλορ Σουίφτ και η Σελένα Γκόμεζ συμμετέχουν σε φιλανθρωπικό έρανο για τη Γάζα

Η Τέιλορ Σουίφτ και η Σελένα Γκόμεζ απαθανατίστηκαν να παρακολουθούν μια παράσταση stand-up comedy στις 8 Δεκεμβρίου, με τα έσοδα της εκδήλωσης να διατίθενται για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Την εκδήλωσή διοργάνωσε ο κωμικός Ramy Youssef στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, ενώ άλλες παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Φιλαδέλφεια, την Ουάσιγκτον και το Σαν Φρανσίσκο, μεταξύ πολλών άλλων πόλεων.

Στην εκδήλωση φωτογραφήθηκαν και άλλες διασημότητες, όπως η Βρετανίδα Cara Delevingne, η Anya Taylor-Joy και η Zoe Kravitz.

Τις φωτογραφίες των διασημοτήτων που παρευρίσκονται στο κωμικό σόου κοινοποίησε το περιοδικό People και αργότερα τις επιβεβαίωσε η Vogue, η οποία ανέλυσε με λεπτομέρειες τα ρούχα των διασημοτήτων.

View this post on Instagram

A post shared by ramy youssef (@ramy)

Η παρουσία της Γκόμεζ προκάλεσε ερωτήματα στο διαδίκτυο, μετά την αυξανόμενη διαμάχη αφού οι θαυμαστές της κατηγόρησαν τη μάρκα ομορφιάς της, Rare Beauty, ότι παρέμεινε βουβή εν μέσω του διαρκούς βομβαρδισμού της Γάζας

Σε μια φωτογραφία στο Instagram που δημοσιεύτηκε στις 15 Νοεμβρίου, ο Youssef έγραψε ότι όλα «τα κέρδη για το υπόλοιπο της standup περιοδείας «Ramy Youssef: more feelings» θα διατεθούν στην ANERA, η οποία παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της Γάζας».

«Είσαι ασυμβίβαστος και τόσο αληθινός»

Η American Near East Refugee Aid (ANERA) είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση που παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια σε πρόσφυγες και ευάλωτες κοινότητες στην Παλαιστίνη και τον Λίβανο. Ο φορέας συγκροτήθηκε μετά τον πόλεμο του 1967 σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες επενδύοντας σε σχολεία και στην εκπαίδευση των δασκάλων.

Η προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων πραγματοποιείται εν μέσω της πολύμηνης ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα, η οποία έχει στερήσει τη ζωή από τουλάχιστον 18.205 Παλαιστίνιους και έχει καταστρέψει ολόκληρες γειτονιές στον αποκλεισμένο θύλακα.

Το μοντέλο από την Παλαιστίνη και την Ολλανδία, Τζίτζι Χαντίντ, σχολίασε την ανάρτηση του Youssef, του Αιγυπτιοαμερικανού ηθοποιού που είναι υποψήφιος για Emmy, στο Instagram σχετικά με τον έρανο, αποκαλώντας τον «θρύλο».

Οι θαυμαστές άσκησαν κριτική στην Γκόμεζ επειδή επέλεξε έναν ισραηλινό οργανισμό για να κάνει δωρεά

Ο Youssef έχει λάβει ευρέως εγκωμιαστικά σχόλια από τους θαυμαστές του, οι οποίοι τον επαίνεσαν για την υποστήριξη αυτού που ο ΟΗΕ έχει αποκαλέσει ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα.

«Είσαι ασυμβίβαστος και τόσο αληθινός. Είμαι τόσο ευγνώμων για τη δύναμη και τη φωνή σου και που εκπροσωπείς τους Άραβες και τους μουσουλμάνους Αμερικανούς», έγραψε ένας από τους χρήστες με το όνομα χρήστη «rawan.a.hammoud».

Το Middle East Eye επικοινώνησε με τους εκπροσώπους της Σουίφτ και της Γκόμεζ, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση. Ούτε η Σουίφτ ούτε η Γκόμεζ έχουν έκτοτε σχολιάσει τον πόλεμο στη Γάζα ή την παρουσία τους στην εκδήλωση.

Μποϊκοτάζ στη μάρκα της Γκόμεζ

Η παρουσία της Γκόμεζ προκάλεσε ερωτήματα στο διαδίκτυο, μετά την αυξανόμενη διαμάχη αφού οι θαυμαστές της κατηγόρησαν τη μάρκα ομορφιάς της, Rare Beauty, ότι παρέμεινε βουβή εν μέσω του διαρκούς βομβαρδισμού της Γάζας.

Πρώην θαυμαστές της ηθοποιού και τραγουδίστριας κάλεσαν σε παγκόσμιο μποϊκοτάζ της μάρκας της, αφού εκείνη αρχικά παρέλειψε να σχολιάσει τον πόλεμο που διεξάγεται και στη συνέχεια, στις 30 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ότι «έκανε ένα διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή η καρδιά μου ραγίζει βλέποντας όλη τη φρίκη, το μίσος, τη βία και τον τρόμο που συντελείται στον κόσμο».

Επίσης, κατηγορήθηκε ότι «επικεντρώθηκε στον εαυτό της» αφού, στην ίδια ανάρτηση, έγραψε: «Μακάρι να μπορούσα να αλλάξω τον κόσμο, αλλά μια ανάρτηση δεν θα το κάνει».

View this post on Instagram

A post shared by ramy youssef (@ramy)

Στις 5 Νοεμβρίου, η μάρκα Rare Beauty ανέβασε μια φωτογραφία στο Instagram με την περιγραφή «ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα», με τη λεζάντα να αναφέρει ότι θα κάνει δωρεές στον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, το Magen David Adom και την Παλαιστινιακή Εταιρεία της Ερυθράς Ημισελήνου.

Οι θαυμαστές άσκησαν κριτική στην Γκόμεζ επειδή επέλεξε έναν ισραηλινό οργανισμό για να κάνει δωρεά. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η φιλανθρωπική οργάνωση Magen David Adom περιγράφει τον εαυτό της ως «εξουσιοδοτημένη από την ισραηλινή κυβέρνηση».

*Με πληροφορίες από: middleeasteye | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Reuters

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024