Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Πενέλοπε Κρουζ έτοιμη για το Όσκαρ για τη «Ferrari»

Η Πενέλοπε Κρουζ έτοιμη για το Όσκαρ για τη «Ferrari»

Στην ταινία, η διάσημη ηθοποιός υποδύεται τη σύζυγο του Ιταλού τιτάνα του σπορ αυτοκινήτου

Η Πενέλοπε Κρουζ επιστρέφει στην κούρσα των βραβείων του Χόλιγουντ με τη «Ferrari» του Μάικλ Μαν, ένα συναρπαστικό δράμα που αφηγείται την πραγματική ιστορία της ζωής του Ιταλού τιτάνα του σπορ αυτοκινήτου Έντσο Φεράρι, τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός Άνταμ Ντράιβερ.

Στην ταινία, που έκλεισε το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, η Ισπανίδα ηθοποιός εξέπληξε στον ρόλο της Λάουρα Φεράρι, συζύγου του Έντσο και ισότιμης συντρόφου στην ιστορική αυτοκινητοβιομηχανία. Η Κρουζ είναι η καρδιά της ταινίας και πολλοί κριτικοί στο Χόλιγουντ θεωρούν ότι αυτή είναι η καλύτερη παράσταση της καριέρας τησ. Μια παράσταση που προκαλεί αυθόρμητο χειροκρότημα σε κάθε μια από τις σκηνές στις οποίες εμφανίζεται η ηθοποιός από τη Μαδρίτη.

«Η μελέτη και η προπόνηση με έκαναν πάντα πιο χαρούμενη. Είχα μερικά χρόνια στα 20 και στα 30 μου όπου ο ρυθμός μου ήταν τρελός»

Η Κρουθ (όπως προφέρεται κανονικά το όνομα της στα ισπανικά) εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την τεράστια ευθύνη που ένιωθε όταν έπαιζε ένα πραγματικό πρόσωπο, αφού πέρασε χρόνο με μέλη της οικογένειας των Ferrari. «Μιλώντας μαζί τους, μπόρεσα να καταλάβω πολύ καλύτερα ποια ήταν και ποια ήταν η σχέση της με τον Έντζο», είπε.

Η ταινία δαδραματίζεται το 1956 και αφηγείται την ιστορία του Enzo και της Laura, καθώς προσπαθούν να σώσουν την επιχείρησή τους από τη χρεοκοπία και να θρηνήσουν το θάνατο του γιου τους, Dino, από μυϊκή δυστροφία. Για μια άλλη ηθοποιό, η Λάουρα θα μπορούσε να είναι όλο πάθος και αγωνία, αλλά η «Πηνελόπη» αναδεικνύει μια ήρεμη ευθραυστότητα πίσω από τον θυμό που την κυριεύει, που είναι απολύτως σαγηνευτικός. «Άρχισα να ανησυχώ όταν ρώτησα για τη Λάουρα. Όλες οι απαντήσεις που έλαβα μιλούσαν για τον δύσκολο χαρακτήρα της, άλλοι μάλιστα μου είπαν ότι η Λάουρα ήταν τρελή, ότι δεν έκανε τίποτα για την εταιρεία. Σιγά σιγά άρχισα να παίρνω αυτή την εχθρότητα προσωπικά και αποφάσισα να το ερευνήσω μόνη μου. Όσο περισσότερα μάθαινα για αυτήν, τόσο περισσότερη ενσυναίσθηση ένιωθα γιατί έπρεπε να παλέψει και να υποφέρει. «Ήταν μια αγνοημένη γυναίκα που έπρεπε να ακουστεί», εξήγησε η Κρουζ.

Νικήτρια του Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου το 2009 για το «Vicky Cristina Barcelona», η Penélope έχει άλλες τέσσερις υποψηφιότητες: μία για την ερμηνεία της στο «Nine» (2009) και άλλες δύο για την καλύτερη ηθοποιό για το «Volver» (2006). ) και «Parallel Mothers» (2022). Έτσι, μια νέα υποψηφιότητα θα την έκανε την πιο αναγνωρισμένη Ισπανίδα ηθοποιό στο Χόλιγουντ. Όπως εξηγεί το περιοδικό «Variety», «Η Κρουζ καταφέρνει να κλέψει πολλές σκηνές με μια στάση ντίβας που βράζει, παρόλο που υπογράφει σιωπηλά οικονομικές ένορκες βεβαιώσεις, προτού μπορέσει να εκτονώσει σιωπηλά την αγωνία της».

«Της πήρα συνέντευξη μέσω του Zoom και μετά από πέντε λεπτά ήξερα ήδη ότι ήταν η Λάουρα Φεράρι»

«Η μελέτη και η προπόνηση με έκαναν πάντα πιο χαρούμενη. Είχα μερικά χρόνια στα 20 και στα 30 μου όπου ο ρυθμός μου ήταν τρελός», συνεχίζει. «Πετούσα πέρα ​​δώθε ασταμάτητα, δούλευα στη μέση της νύχτας, ξυπνούσα για να απαντήσω στα email, τελείως εργασιομανής σε σημείο να αρρωστήσω επειδή δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Ήταν πάρα πολύ, ειδικά για το μυαλό μου. Το επίπεδο άγχους ήταν τρελό. Και τότε το σώμα σου σου λέει, κρυφά, όταν δεν το περιμένεις: «Σταμάτα». Μέχρι να σας το πει το σώμα σας, θα έχετε ένα υψηλό τίμημα να πληρώσετε για αυτήν την εξάντληση. Έτσι ήταν, κάνοντας πάντα τρεις, τέσσερις ταινίες το χρόνο. Αλλά ίσως αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτόν τον άλλο ρυθμό, όπως μια φορά το χρόνο», εξήγησε η Πηνελόπη στην εφημερίδα «The Angeles Times».

Στη «Ferrari», η Κρουζ υποδύεται έναν ρόλο που ο σκηνοθέτης Μάικλ Μαν αποκαλεί «αγριότερη καρδιά της ταινίας». Λέει επίσης ότι η ηθοποιός «έχει τη δύναμη να παίξει αυτόν τον ρόλο». Συνεπαρμένος από αυτήν, του πήρε πέντε λεπτά για να της δώσει τον ρόλο: «Της πήρα συνέντευξη μέσω του Zoom και μετά από πέντε λεπτά ήξερα ήδη ότι ήταν η Λάουρα Φεράρι. «Κατανοεί αυτόν τον χαρακτήρα με κάποιους τρόπους… έζησε με αυτόν τον χαρακτήρα όλη της τη ζωή», λέει ο Mann, ο οποίος γνωρίζει την Cruz για περισσότερο από μια δεκαετία: «Είναι μια γυναίκα που έχει ισχυρές απόψεις για τα πράγματα και δεν εμφανίζεται. με αρνητική στάση στα γυρίσματα. Έχει πολύ υγιές καλλιτεχνικό εγώ.Ζώντας στη Μαδρίτη, μακριά από το Χόλιγουντ, η Κρουζ μοιράζεται το καλλιτεχνικό της ταλέντο και τη ζωή της με τον σύζυγό της, τον ηθοποιό Χαβιέρ Μπαρδέμ, και τα δύο τους παιδιά. Η ηθοποιός εξομολογείται ένα ασυνήθιστο ενδιαφέρον για την ανάγνωση βιβλίων για την ιατρική. Το αποκαλεί «το νούμερο ένα χόμπι της».

Ταλέντο παντού…

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024