Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πενέλοπε Κρουζ: Θα πρωταγωνιστήσει στη νέα διασκευή του μυθιστορήματος «Μέρες Εγκατάλειψης»

Πενέλοπε Κρουζ: Θα πρωταγωνιστήσει στη νέα διασκευή του μυθιστορήματος «Μέρες Εγκατάλειψης»

Η Πενέλοπε Κρουζ θα πρωταγωνιστήσει ως Όλγα» στη μεταφορά του μυθιστορήματος «Μέρες Εγκατάλειψης», της συγγραφέως Έλενα Φεράντε.

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Ιζαμπέλ Κοϊξέ στην ταινία «Μέρες Εγκατάλειψης», θα απολαύσουμε μελλοντικά στη μεγάλη οθόνη την Πενέλοπε Κρουζ. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα υποδυθεί την κεντρική ηρωίδα του μυθιστορήματος της Έλενα Φεράντε, ως «Όλγα».

Μια συγγραφέας που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τις επαγγελματικές της φιλοδοξίες όταν ο σύζυγός της εγκαταλείπει ξαφνικά την ίδια και τις δύο μικρές τους κόρες, στην αγγλόφωνη μεταφορά του μυθιστορήματος της «Μέρες Εγκατάλειψης».

Η συμφωνία για την ταινία, η οποία βρίσκεται στα πρώιμα στάδια παραγωγής, υπογράφηκε πριν από την απεργία των ηθοποιών του Χόλυγουντ. Αν και η Cruz δεν έδωσε το παρών στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, απέσπασε, ωστόσο, διθυραμβικές κριτικές για την ερμηνεία της στην ταινία «Ferrari» του Michael Mann ως η θυμωμένη, μοναχική και ταλαιπωρημένη από τη θλίψη Λάουρα Φεράρι, συναισθηματικά αποξενωμένη από τον σύζυγό της Έντσο (Άνταμ Ντράιβερ).

Οι αλλαγές στο μυθιστόρημα για χάρη της ταινίας

Οι «Μέρες Εγκατάλειψης» δεν θα διαδραματίζονται στην Ιταλία -όπως συνέβαινε στο μυθιστόρημα της Ferrante- αλλά στην Αμερική. Είναι η πρώτη επανασύνδεση των δύο κορυφαίων Ισπανίδων καλλιτεχνίδων από το 2008 και το -επίσης σε αμερικανικό «φόντο»- δράμα, με τίτλο «Ελεγεία Ενός Έρωτα», διασκευή της νουβέλας του Φίλιπ Ροθ, «The Dying Animal», για τη σχέση ενός καθηγητή (Μπεν Κίνγκσλεϊ) με τη φοιτήτρια του, την οποία και υποδύθηκε η Cruz.

Η Πενέλοπε Κρουζ αρχικά δεν είχε φιλοδοξίες να γίνει ηθοποιός και εστίασε την προσοχή της στο χορό, έχοντας κάνει μαθήματα κλασικού μπαλέτου για εννέα χρόνια.

Η Πενέλοπε Κρούζ έγινε γνωστή με τους ρόλους της στις ταινίες Vanilla Sky και Blow.

Το best-seller της Ferrante, το οποίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκης, εξιστορεί την κάθοδο της 38χρονης Όλγας σε μια χαοτική και καταστροφική ματαιότητα, όταν ο επί 15 χρόνια σύζυγός της την εγκαταλείπει για μια άλλη γυναίκα. Παγιδευμένη στους τέσσερις τοίχους του πολυώροφου διαμερίσματός τους, στο Τορίνο, με την πλήρη ευθύνη των δύο κοριτσιών τους, η Όλγα χάνει τον έλεγχο του εαυτού της και φοβάται ότι θα διαλυθεί.

Οι συντελεστές της ταινίας

Παραγωγός της ταινίας η ιταλική εταιρεία Lotus production, μέλος της Leone Film Group των Ραφαέλα και Αντρέα Λεόνε, η ίδια η Πενέλοπε Κρουζ με την εταιρεία παραγωγής της Moonlyon, που δημιούργησε σε συνεργασία με τη Λάουρα Φερνάντες Εσπρέσο, ο αδελφός της Έντι Κρουζ και ο Μάρκος Περέγκο μέσω της Nimoa Entertainment.

Η Ιζαμπέλ Κοϊξέ, της οποίας οι ταινίες συχνά εξερευνούν την εσωτερική ζωή των γυναικών, είναι γνωστή για βραβευμένες δουλειές όπως το «Ζωή Χωρίς Εμένα» και «Η μυστική ζωή των λέξεων», και τα δύο εξίσου με πρωταγωνίστρια τη Sarah Polley, καθώς και για τη δραματική ταινία «Το βιβλιοπωλείο της κυρίας Γκριν» με την Emily Mortimer. Σύντομα θα βρεθεί στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν με το ισπανόφωνο δράμα «Un Amor», μια ιστορία συναισθηματικής εξάρτησης με φόντο την ισπανική επαρχία.

Το σενάριο θα υπογράψει η Γαλλίδα σεναριογράφος Laurence Coriat, γνωστή για τη συνεργασία της με τον Michael Winterbottom στην ταινία «Η Χώρα των Θαυμάτων» (1999), για το «Genova» με τον Colin Firth και το «Everyday» για το βρετανικό σωφρονιστικό σύστημα. Η Coriat έγραψε, επίσης, το σενάριο της βρετανικής τηλεοπτικής σειράς «McMafia», μια σαρωτική ματιά στο παγκόσμιο οργανωμένο έγκλημα, εμπνευσμένη από το βιβλίο του δημοσιογράφου Misha Glenny.

Η απόρριψη και η «νίκη» της στον κόσμο του κινηματογράφου

Η Πενέλοπε Κρουζ είναι αναμφίβολα από τις ηθοποιούς που καταφέρνουν με κάθε εμφάνισή τους να κλέβουν τις εντυπώσεις και σε κάθε ερμηνεία τους να αποδεικνύουν το ταλέντο τους.

Η ηθοποιός γεννήθηκε στις 28 Απριλίου του 1974 στο Αλκομπέντας της Μαδρίτης. Από μικρή ηλικία αγάπησε τον κινηματογράφο και θέλησε να δει και το δικό της όνομα στις μεγάλες αφίσες επιτυχημένων ταινιών, όπως και έγινε λίγο αργότερα.

Την αγάπη της αυτή για τον χώρο του θεάματος πυροδότησε το «Δέσε Με» του 1990, η αγαπημένη της ταινία του Πέδρο Αλμαδόβαρ, του οποίου λίγα χρόνια μετά θα γινόταν σπουδαία μούσα.

Η Ισπανίδα ηθοποιός σε εξώφυλλο της «Vogue»

Μόλις 15 ετών τότε, η Πενέλοπε Κρουζ πάλευε να βρει ένα πρακτορείο για να την βοηθήσει να σκαρφαλώσει και αυτή στο «βουνό» του Hollywood, όμως σύντομα γνώρισε την απόρριψη. Μετά από δύο χρόνια ανέβηκε στην σκηνή των βραβείων Goya, παραλαμβάνοντας την πρώτη σημαντική της «νίκη» στον κόσμο του κινηματογράφου.

Από τότε που έκανε το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη το 1992 στη διάσημη ισπανική ρομαντική κωμωδία Jamón, Jamón, η Πενέλοπε Κρουζ άρχιζε σταδιακά να απασχολεί τον κόσμο του Hollywood. Ακόμη έφηβη, η Κρουζ είχε καταφέρει να μαγέψει το κοινό με την ερμηνεία της και να αφήσει έτσι το αποτύπωμα της στον χώρο του κινηματογράφου, ανοίγοντας τον δρόμο για μία μεγάλη καριέρα. Έπειτα στην ζωή της ήρθε ο αγαπημένος της σκηνοθέτης που θαύμαζε από μικρή και της πρότεινε μία συνεργασία που κρατάει μέχρι και σήμερα.

Ο έρωτας «χτύπησε» την Κρουζ στα γυρίσματα ταινίας

Η Κρουζ είχε τρία χρόνια δεσμό με τον Τομ Κρουζ. Χωρίσανε τον Ιανουάριο του 2004. Μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ταινίας Σαχάρα ξεκίνησε να βγαίνει με τον Μάθιου Μακόναχι. Τον Ιούνιο του 2006 είπαν σε συνέντευξή τους ότι αποφάσισαν να χωρίσουν. Στην ζωή της μετά μπήκε ένας άλλος γοητευτικός άνδρας.

Η Ισπανίδα ηθοποιός είχε δουλέψει για πρώτη φορά μαζί με τον Χαβιέ Μπαρδέμ στην ταινία «Jamon Jamon» το 1992 και έκτοτε έχουν συνυπάρξει στο καστ σημαντικών φιλμ, μεταξύ των οποίων και το «Vicky Cristina Barcelona» του Γούντι Άλεν, το 2008. Αυτή ήταν η ταινία ορόσημο που τους έφερε πιο κοντά. Ήταν γραπτό να γίνουν ζευγάρι με ένα κοινό μέλλον, επιλέγοντας το 2010 να παντρευτούν και να αποκτήσουν δυο παιδιά, μια κόρη και έναν γιο.

Η Πενέλοπε Κρουζ και ο Χαβιέ Μπαρδέμ είναι ένα από τα αγαπημένα ζευγάρια του Χόλιγουντ. Ο Ισπανός σταρ έχει αποκαλύψει σε συνέντευξή του ότι δεν ήταν σίγουρος αν ήθελε δίπλα του μια γυναίκα τόσο «δυναμική και εκρηκτική» όσο η Πενέλοπε Κρουζ.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024