Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το χτύπημα της «κόμπρας» και το... δέκα

Το χτύπημα της «κόμπρας» και το… δέκα

Ο Λαρεντζάκης έδωσε μεγάλη ώθηση στον Ολυμπιακό και θα πρέπει να πούμε ότι αυτή ήταν η δεύτερη καλύτερη εμφάνισή του στη φετινή διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έκανε τα εύκολα (λίγο) δύσκολα στο φινάλε της αναμέτρησης με την Μπάγερν, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στους Βαυαρούς και μάλιστα χωρίς ν’ ανησυχήσει ιδιαίτερα.

Στο μεγάλο λιμάνι πέτυχαν τον στόχο τους, την κατάκτηση δηλαδή της έβδομης νίκης και πλέον κοιτάζουν τη συνέχεια στην Ευρωλίγκα, έχοντας «κυκλώσει» τον αριθμό 10, μέχρι το φινάλε του χρόνου.

Όχι τυχαία όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, καθώς αν δει κάποιος το πρόγραμμα των ερυθρόλευκων μέσα στο 2023, συμπεραίνει πως η ομάδα του λιμανιού μπορεί να πάρει τρεις νίκες στα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν μέχρι να φύγει ο χρόνος.

Μπορούν βεβαίως να κάνουν και το 4/4 έχοντας ν’ αντιμετωπίσουν Βαλένθια (εντός), Βίρτους (εκτός), Βιλερμπάν (εκτός) και Άλμπα (εκτός), αλλά και με τρεις νίκες σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια όλα θα είναι οκ για τους πειραιώτες.

Αν όμως ο Ολυμπιακός κάνει το απόλυτο σε αυτή την τετράδα, τότε θα έχει καταφέρει να «σβήσει» απ’ τον… χάρτη την ήττα που έκανε στο ΣΕΦ από την Μπασκόνια.

Πάμε όμως να δούμε ξανά ορισμένα σημαντικά πράγματα από την αναμέτρηση κόντρα στην Μπάγερν, εστιάζοντας κυρίως στην απόδοση του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο κι άλλαξε το παιχνίδι.

Ο Έλληνας γκαρντ ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστικός για τη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στην γερμανική ομάδα, καθώς ήταν αυτός που «γύρισε» τον διακόπτη για τους «ερυθρόλευκους».

Με 13 πόντους, τρεις ασίστ ένα ριμπάουντ κι ένα κλέψιμο ήταν από τους πρωταγωνιστές των πειραιωτών, κάνοντας στον μέγιστο βαθμό αυτά που ήθελε ο Μπαρτζώκας.

Ο Λαρεντζάκης έδωσε μεγάλη ώθηση στον Ολυμπιακό και θα πρέπει να πούμε ότι αυτή ήταν η δεύτερη καλύτερη εμφάνισή του στη φετινή διοργάνωση.

Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί το εκπληκτικό παιχνίδι απέναντι στην Παρτίζαν, εκεί που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει των Σέρβων στην παράταση.

Ο «Λάρι» είχε οδηγήσει την ομάδα του στην μεγάλη νίκη (98-94) έχοντας πετύχει 19 πόντους ενώ είχε και τρία ριμπάουντ, τρεις ασίστ κι ένα κλέψιμο.

Ο Μπαρτζώκας είχε λοιπόν πολλούς λόγους να αισθάνεται ικανοποιημένος από την απόδοση του Λαρεντζάκη και ο κόουτς του Ολυμπιακού γνωρίζει ότι μπορεί να στηριχθεί στον παίκτη του ακόμα και για την πιο δύσκολη αποστολή.

Είναι επίσης σημαντικό να τονίσουμε ότι τέτοιες εμφανίσεις ενισχύουν την ψυχολογία του Λαρεντζάκη, ο οποίος βλέπει ότι είναι παράγοντας που αλλάζει τα δεδομένα όχι μόνο στην άμυνα αλλά και στην επίθεση.

Για το τέλος αφήσαμε την τοποθέτηση του Πάμπλο Λάσο για τον Ολυμπιακό, μετά το φινάλε της αναμέτρησης.

Ένας εκ των κορυφαίων προπονητών της Ευρωλίγκας και ο κόουτς που είχε μεγάλες επιτυχίες με την Ρεάλ Μαδρίτης, εξέφρασε την άποψη ότι ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να προκριθεί στο final 4 της Ευρωλίγκας.

Το ότι το λέει ο Λάσο δεν σημαίνει φυσικά ότι ήδη έγινε αλλά μέσα από την ματιά των προπονητών μπορεί να καταλάβει πιο εύκολα κάποιος τις δυνατότητες μιας ομάδας.

Και δεν είναι μόνο ο τεχνικός της Μπάγερν που έχει υποστηρίξει την άποψη ότι ο Ολυμπιακός θα είναι στο μεγάλο ραντεβού του final 4.

Υπάρχουν πολλοί ακόμα προπονητές που έχουν την ίδια άποψη και μάλιστα σε μια περίοδο που οι «ερυθρόλευκοι» είναι «λαβωμένοι» από τραυματισμούς και δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν στο 100%.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024