Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάμπλουτος κληρονόμος του οίκου Hermès θέλει να αφήσει την περιουσία του στον κηπουρό του

Πάμπλουτος κληρονόμος του οίκου Hermès θέλει να αφήσει την περιουσία του στον κηπουρό του

Ποιος αντιδρά και γιατί κάνει λόγο για απληστία

Ο 80χρονος Nicolas Puech κληρονόμος του διάσημου οίκου Hermès αποφάσισε να υιοθετήσει και να αφήσει την περιουσία του στον Μαροκινό κηπουρό του.

Ο 80χρονος Γάλλος μεγιστάνας, ανύπαντρος και άτεκνος, απόγονος πέμπτης γενιάς του Thierry Hermès, ιδρυτή της εταιρείας το 1837 και πρώτου μετόχου της, αποσύρθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του οίκου το 2014, αλλά εξακολουθεί να κατέχει το 5,7% των μετοχών του οίκου μόδας, γεγονός που τον καθιστά κάτοχο μιας περιουσίας που εκτιμάται στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει η Εl Pais, σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού Bilan, ο Nicolas Puech είναι ένας από τους πλουσιότερους άνδρες στην Ελβετία, όπου σήμερα διαμένει στην πολυτελή έπαυλή του στο La Fouly. Επιθυμία του λοιπόν  είναι να υιοθετήσει «τον πρώην κηπουρό και βοηθό του» για να τον κάνει κληρονόμο της περιουσίας του. Πρόκειται για έναν 51χρονο Μαροκινό, παντρεμένο με Ισπανίδα και πατέρα δύο παιδιών, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό και τον οποίο θέλει να ευχαριστήσει για την πολυετή πίστη και εργασία του.

Την 1η Δεκεμβρίου, τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι, δεδομένης της προχωρημένης ηλικίας του, ο μεγιστάνας είχε στείλει επιστολή στον δικηγόρο του τον Οκτώβριο του 2022, στην οποία ζητούσε να πραγματοποιηθεί η υιοθεσία προκειμένου να αφήσει την περιουσία του στον κηπουρό του. «Στην Ελβετία, η υιοθεσία ενός ενήλικα δεν είναι αδύνατη, αλλά είναι ασυνήθιστη», σημειώνει η Tribune de Genéve. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της, η διαδικασία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά αν επιτύχει, ο δικαιούχος θα μπορούσε να κληρονομήσει «τουλάχιστον το ήμισυ» της περιουσίας του, στην προκειμένη περίπτωση 5 δισ. ευρώ.

Ποιοι αντιδρούν

Ωστόσο, συνεχίζει η ελβετική εφημερίδα, το σχέδιο αυτό του κληρονόμου της Hermès, έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Το 2011, ο Nicolas Puech υπέγραψε ένα κληρονομικό συμβόλαιο – πιο δεσμευτικό από διαθήκη – υπέρ ενός ιδρύματος με έδρα τη Γενεύη που ονομάζεται «Ισοκράτης».

Αλλά σε «ένα χειρόγραφο σημείωμα» με ημερομηνία «Φεβρουάριος 2023», το οποίο συμβουλεύτηκε η εφημερίδα, ο δισεκατομμυριούχος έκανε «στροφή», εξηγώντας ότι «προτίθεται να κάνει άλλες διαθήκες».

Ο 80χρονος Γάλλος μεγιστάνας, ανύπαντρος και άτεκνος, απόγονος πέμπτης γενιάς του Thierry Hermès, ιδρυτή της εταιρείας το 1837 και πρώτου μετόχου της, αποσύρθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του οίκου το 2014, αλλά εξακολουθεί να κατέχει το 5,7% των μετοχών του οίκου μόδας

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Ίδρυμα δήλωσε ότι «πρόσφατα έμαθε για την πρόθεση του ιδρυτή του να ακυρώσει το κληρονομικό συμβόλαιο» αλλά «δεν γνώριζε για άλλες διατάξεις». «Αυτή η επιθυμία να ακυρωθεί μονομερώς το σύμφωνο κληρονομιάς φαίνεται αβάσιμη» αναφέρει το ίδρυμα, το οποίο αντιτίθεται στην κίνηση αυτή, αλλά επιμένει ότι αφήνει την πόρτα ανοιχτή για «συζήτηση».

Το ίδρυμα σημειώνει επίσης πως λυπάται που «οι δραστηριότητές του προς το δημόσιο συμφέρον απειλούνται στη συνέχειά τους» από περιστάσεις «εντελώς πέρα από τον έλεγχό του», σε ένα σκηνικό «διαπροσωπικών συγκρούσεων και απληστίας κάθε είδους».

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024