Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αυτή είναι η κληρονομιά που άφησε πίσω του ο Ρόμπι Κόλτρεϊν

Αυτή είναι η κληρονομιά που άφησε πίσω του ο Ρόμπι Κόλτρεϊν

Ο 72χρονος ηθοποιός άφησε πίσω του μια τεράστια περιουσία αξίας σχεδόν 5 εκατ. λιρών.

Ο Ρόμπι Κόλτρεϊν αγαπήθηκε από τον νεαρόκοσμο σε όλο τον κόσμο για τον ρόλο του Ρούμπεους Χάγκριντ, του καλοσυνάτου, αδέξιου γίγαντα με την πλούσια γενειάδα, ο οποίος βοηθά τον νεαρό μάγο Χάρι Πότερ και τους φίλους του στις περιπέτειές τους στη Σχολή Χόγκουαρτς. Στην πραγματικότητα, είχε ύψος 1,86 μ. αλλά τα ειδικά εφέ έδιναν την εντύπωση ότι ήταν τεράστιος. Ο αγαπημένος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Φορθ Βάλεϊ Ρόγιαλ στο Λάρμπρετ της Σκωτίας στις 14 Οκτωβρίου 2022, σε ηλικία 72 ετών. Έπασχε από χρόνια οστεοαρθρίτιδα και τα τελευταία χρόνια της ζωής του κυκλοφορούσε σε αναπηρικό καροτσάκι. Είχε αποκτήσει δύο παιδιά από τον γάμο του με την γλύπτρια Ρόνα Γκέμελ, που διήρκεσε έως το 2003.

Το 2018 οι κάμερες τον είχαν συλλάβει καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι στο «St Pancras Renaissance Hotel» στο κέντρο του Λονδίνου.

Ο Κόλτρεϊν είχε διαγνωστεί με παχυσαρκία και διαβήτη τύπου 2.

Πόσο πλούσιος ήταν ο Κόλτρεϊν;

Το φως της δημοσιότητας είδε η διαθήκη του, σύμφωνα με την οποία, ο 72χρονος ηθοποιός άφησε πίσω του μια τεράστια περιουσία αξίας σχεδόν 5 εκατ. λιρών. Σύμφωνα με τη διαθήκη, ο αγαπημένος ηθοποιός συγκέντρωσε μια διόλου ευκαταφρόνητη περιουσία στη μακρά κινηματογραφική και τηλεοπτική του καριέρα.

Ο Κόλτρεϊν κατείχε ακίνητα στη Σκωτία, το Λονδίνο και τη Μινόρκα, μαζί με ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο μετοχών.

Η πρώην σύζυγός του Rhona Gemmell διορίστηκε διαχειρίστρια της περιουσίας του μαζί με τον φίλο του Gordon Bulloch. Η διαθήκη του, που υπεγράφη το 2021, αποκάλυψε ότι η ακαθάριστη αξία των περιουσιακών στοιχείων του που βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο ανερχόταν σε 3.848.971 λίρες. Ο Κολτρέιν είχε επίσης στην κατοχή του ένα ακίνητο και αυτοκίνητα στην Ισπανία, αξίας 776.693 λιρών, και κεφάλαια στις ΗΠΑ αξίας σχεδόν 300.000 λιρών.

Η διαθήκη του Κόλτρεϊν όριζε ότι η πλειονότητα της περιουσίας του έπρεπε να τοποθετηθεί σε καταπίστευμα προς όφελος των δύο παιδιών του, Σπένσερ και Άλις. Τους χάρισε ακόμη πορτρέτα τους φιλοτεχνημένα από τον καλλιτέχνη John Burns. Η αδερφή του, Annie Rae, κληρονόμησε 450.000 λίρες και ο βαφτισιμιός του θα λάβει 250.000 λίρες. Ένα μοντέλο του υπερωκεάνιου πλοίου RMS Aquitania, το οποίο κατασκευάστηκε στο Clyde, έχει χαριστεί για να εκτεθεί στο Μουσείο Riverside της Γλασκώβης, ως φόρος τιμής στις σκωτσέζικες ρίζες του.

Η διαθήκη αποκάλυψε ότι ο Κόλτρεϊν κατείχε ακίνητα στη Σκωτία, το Λονδίνο και τη Μινόρκα, μαζί με ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο μετοχών. Η πολύτιμη συλλογή αυτοκινήτων του εκτιμάται σε 42.250 λίρες, ενώ τα γλυπτά και τα έργα τέχνης του εκτιμήθηκαν ότι αξίζουν 36.300 λίρες.

Η αρχή της καριέρας του

Ξεκίνησε την καριέρα του εμφανιζόμενος δίπλα στους Χιου Λόρι, Στίβεν Φράι και την Έμα Τόμσον στη σειρά σκετς Alfresco (1983–1984). Το 1987, πρωταγωνίστησε στη μίνι σειρά του BBC, Tutti Frutti μαζί με την Τόμσον, λαμβάνοντας το πρώτο του βραβείο Βρετανικής Ακαδημίας Τηλεόρασης για την υποψηφιότητα καλύτερου ηθοποιού. Στη συνέχεια, ο Κόλτρεϊν πρωταγωνίστησε ως ψυχολόγος Dr. Eddie «Fitz» Fitzgerald στην τηλεοπτική σειρά Cracker (1993–2006). Ο ρόλος αυτός του έδωσε το Βραβείο Τηλεόρασης της Βρετανικής Ακαδημίας Καλύτερου Ηθοποιού για τρία συνεχόμενα χρόνια (1994 έως 1996).

Το 2006, ο Κόλτρεϊν ήρθε ενδέκατος στην ψηφοφορία του ITV για τους 50 Μεγαλύτερους Τηλεοπτικούς Αστέρες, που ψηφίστηκαν από το κοινό. Το 2016 πρωταγωνίστησε στη σειρά National Treasure μαζί με την Τζούλι Γουόλτερς, ρόλος για τον οποίο έλαβε υποψηφιότητα για το βρετανικό τηλεοπτικό βραβείο της Ακαδημίας. Ήταν επίσης γνωστός για τις φωνητικές του ερμηνείες στις ταινίες κινουμένων σχεδίων The Tale of Despereaux (2008) και το Brave της Pixar (2012).

Η οστεοαρθρίτιδα που τον ταλαιπώρησε

Εδώ και χρόνια ήταν γνωστό ότι ο Σκωτσέζος ηθοποιός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας με τα γόνατά του, καθώς έπασχε από οστεοαρθρίτιδα. Το 2018 οι κάμερες τον είχαν συλλάβει καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι στο «St Pancras Renaissance Hotel» στο κέντρο του Λονδίνου. «Δεν μπορεί πλέον να περπατήσει από μόνος του και χρειάζεται συνεχώς βοήθεια. Ο ίδιος ελπίζει να ξαναπερπατήσει μετά τη χειρουργική επέμβαση που θα κάνει στην Αμερική», είχε αποκαλύψει τότε στην Daily Mail πηγή από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Sports in

Συγκλονιστικό βίντεο: Η θρυλική πορεία του Ολυμπιακού έως τους «4» (vid)

Απολαύστε το βίντεο με την πορεία του Ολυμπιακού μέχρι τα ημιτελικά του Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024