Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Αξιωματούχοι για τα δύο πρόσωπα του Λευκού Οίκου

ΗΠΑ: Αξιωματούχοι για τα δύο πρόσωπα του Λευκού Οίκου

Την ώρα που η Αμερική συνεχίζει επίσημα να στηρίζει σε όλα τα μέτωπα το Ισραήλ, δηλώνοντας πως επιζητεί την προστασία των αμάχων, αξιωματούχοι διαρρέουν πως το Ισραήλ δεν τα λαμβάνει υπ' όψιν.

Ο Λευκός Οίκος λέει ότι το Ισραήλ λαμβάνει υπόψη του τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ σχετικά με τις απώλειες αμάχων. Ιδιωτικά, δεν συμφωνούν όλοι σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN.

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν έχει αρχίσει να τονίζει δημοσίως ότι οι προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να διαμορφώσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ, ώστε να είναι πιο χειρουργικές και σκόπιμες για τον περιορισμό των απωλειών μεταξύ των αμάχων στη Γάζα έχουν αποδώσει καρπούς.

«Η προσέγγιση που ακολουθούμε έχει αποτέλεσμα»

«Πιστεύω ότι έχουν ακούσει», δήλωσε η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις στους δημοσιογράφους την Κυριακή, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη δεκτικότητα του Ισραήλ στις αμερικανικές προτροπές να κάνει περισσότερα για την προστασία των ζωών των αμάχων.

Η Καμάλα Χάρις δηλώνει ικανοποιημένη από την αποδοχή των νουθεσιών των ΗΠΑ από πλευράς Ισραήλ.

Δύο ημέρες νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Πιστεύουμε ότι η προσέγγιση που ακολουθούμε μέχρι στιγμής έχει αποφέρει χειροπιαστά αποτελέσματα».

Οι επίσημες δηλώσεις και οι ιδιωτικές δηλώσεις που αποκαλύπτουν την αλήθεια

Ειδικότερα, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι το Ισραήλ έλαβε υπόψη του τα διδάγματα που μοιράστηκε η κυβέρνηση από την προηγούμενη εμπειρία του με τον πόλεμο στις πόλεις. Επιμένουν επίσης ότι η αρχική εισβολή των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων στη βόρεια Γάζα θα ήταν πολύ ευρύτερη σε έκταση αν δεν υπήρχαν προειδοποιήσεις από τις ΗΠΑ.

Αλλά ιδιωτικά, αυτή την άποψη δεν την συμμερίζονται όλοι μέσα στον Λευκό Οίκο.

Ένας ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο CNN ότι δεν αισθάνονται άνετα να χρησιμοποιήσουν τη λέξη «δεκτικός» για να αποτυπώσουν τη μέχρι στιγμής ανταπόκριση του Ισραήλ στις συμβουλές της κυβέρνησης για τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις.

Ο Λευκός Οίκος ανησυχεί βαθύτατα, δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός, για το πώς θα εξελιχθούν οι επιχειρήσεις του Ισραήλ με στόχο τη νότια Γάζα.

Οι επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας.

Τα εν οίκω μη εν δήμω

Οι πρόσφατες συζητήσεις των Αμερικανών αξιωματούχων με τους Ισραηλινούς ομολόγους τους σχετικά με το να μην επαναλάβουν στο νότιο τμήμα της λωρίδας αυτό που έκανε στο βόρειο ήταν «σκληρές», «σταθερές» και «άμεσες», είπαν.

Όμως οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης φροντίζουν να αποφεύγουν να επιπλήξουν ευθέως οποιαδήποτε τακτική του Ισραήλ δημοσίως. Από την έναρξη του πολέμου, είπε ο αξιωματούχος αυτός, η προσέγγιση του Λευκού Οίκου ήταν σε μεγάλο βαθμό να συμβουλεύει σιωπηλά το Ισραήλ παρασκηνιακά, αντί να το ντροπιάζει δημοσίως.

Οι ΗΠΑ σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται, είχαν το περιθώριο να θέσουν όρους χρήσης για τους πυραύλους και τα οπλικά συστήματα που έχουν αποστείλει στο Ισραήλ, μια μέθοδο που ακολουθούν σε κάθε εμπόλεμη ζώνη. Όμως δεν το έκαναν.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024