Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ανακοίνωση - απάντηση της νεοεκλεγείσας Δημάρχου Σερρών για την ένσταση που κατατέθηκε

Ανακοίνωση – απάντηση της νεοεκλεγείσας Δημάρχου Σερρών για την ένσταση που κατατέθηκε

Η νέα Δήμαρχος Σερρών με ανακοίνωση της παίρνει θέση για την ένσταση που κατατέθηκε για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η νεοεκλεγείσα δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα, αναφερόμενη στην ένσταση που κατέθεσε ο συνδυασμός του κ. Χρυσάφη, αναφορικά με τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Λόγω της αποχής των δικηγόρων δεν εκδικάστηκε η ένσταση του κ. Χρυσάφη και ορίστηκε νέα δικάσιμος. Εμείς σαν συνδυασμός σεβόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη αλλά και το δικαίωμα των δικηγόρων στις κινητοποιήσεις.

Για εμάς το αποτέλεσμα των εκλογών κρίθηκε στις 8 Οκτωβρίου. Έκτοτε ο κ. Χρυσάφης από τον δήθεν πολιτικό πολιτισμό το βράδυ των εκλογών διολίσθησε στις θεωρίες περί «ισοπαλίας» και τελικά στην ένσταση που κατέθεσε. Αυτός είναι ο σεβασμός που δείχνει ο απερχόμενος δήμαρχος στην βούληση του σερραϊκού λαού.

Η σημερινή στάση του είναι ένας καθρέφτης όλης της θητείας του.

Είναι δικαίωμα του απερχόμενου δημάρχου να υποβάλει ένσταση. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο σερραϊκός λαός είναι η πρωτοφανής «αιτιολόγηση» της ένστασης του κ. Χρυσάφη.
Στο κείμενο λοιπόν υπάρχει ευθεία αναφορά σε «απόπειρα νόθευσης της εκλογικής διαδικασίας».

«Η ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει ανεπηρέαστη το νομικό σκέλος»

Πρόκειται για πρωτοφανή κατηγορία στα χρονικά του τόπου μας για την οποία θα πρέπει να πάρουν θέση δημοσίως (και όχι κρυπτόμενοι) όχι μόνο ο απερχόμενος δήμαρχος αλλά και όλα τα μέλη του συνδυασμού. Εδώ να σημειώσουμε ότι ήδη τρεις υπογράφοντες την ένσταση αρνήθηκαν δημοσίως (ερωτώμενοι από δημοσιογράφους) ότι υπήρξε σκοπιμότητα ή απόπειρα νοθείας, ουσιαστικά ακυρώνοντας το αιτιολογικό της ένστασης την οποία έχουν υπογράψει.

Ο ίδιος ο κ. Χρυσάφης στο δημοτικό συμβούλιο προσποιήθηκε ότι δεν άκουγε στις σχετικές απανωτές ερωτήσεις μας. Η πολιτική υποκρισία δεν έχει όριο για τον απερχόμενο δήμαρχο.
Παραθέτουμε την πρωτοφανή αιτιολόγηση της ένστασης του συνδυασμού του κ. Χρυσάφη και αφήνουμε τον σερραϊκό λαό να κρίνει την πολιτική στάση του.

«…ο διαμοιρασμός ψηφοδελτίων -πριν από την εκλογή- εκτός των Εκλογικών Τμημάτων (όπως αποδεικνύεται από τη διαφορά χρώματος και ποιότητας χαρτιού που παρουσίαζαν τα ψηφοδέλτια) στους προσερχόμενους ψηφοφόρους, συνιστά νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος μέσω του επηρεασμού της ελεύθερης βούλησης των εκλογέων με την παράδοση σ’ αυτούς “έτοιμων” ψηφοδελτίων. Και τούτο, διότι επιτρέπουν την διαπίστωση της ταυτότητας των εκλογέων ή πάντως συνιστούν σχετική απόπειρα κατά τρόπο παραβιάζοντας τη μυστικότητα της ψηφοφορίας.»

Η ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει ανεπηρέαστη το νομικό σκέλος».

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024