
Με ειδικό ανελκυστήρα θα διευκολύνονται οι μαθητές με κινητικά προβλήματα σε σχολείο του Δήμου Αρταίων
Ειδικό ανελκυστήρα για την διευκόλυνση μαθητών στο ΕΕΕΕΚ Γλυκορίζου παρέδωσε η Δημοτική Αρχή Αρταίων.
Πλήρη πρόσβαση στους χώρους διδασκαλίας των μαθητών με κινητικά προβλήματα εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή Αρταίων με την εγκατάσταση ειδικής πλατφόρμας – ανελκυστήρα στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Άρτας (ΕΕΕΕΚ).
Κατά την παραλαβή του ανελκυστήρα το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Διευθυντής του Σχολείου Γιώργος Τζιόκας και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Σωτήρης Χρηστούλης, ο οποίος και δήλωσε: «H Δημοτική μας Αρχή υπήρξε πάντα στο πλευρό στα άτομα με αναπηρία και ειδικότερα η υποχρέωσή μας είναι πολύ μεγαλύτερη, όταν πρόκειται για παιδιά και μαθητές. Αυτό κάνουμε και άλλη μια φορά εγκαινιάζοντας την τοποθέτηση του νέου ανελκυστήρα στο ΕΕEEΚ Γλυκορίζου, προγραμματίζοντας παράλληλα την τοποθέτηση ελαστοσυνθετικού τάπητα στο γήπεδο μπάσκετ του σχολείου».
Τέλος χαρακτήρισε σημαντική τη συνεργασία του Δήμου, τόσο με τους Διευθυντές των σχολείων όσο και με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.
Πλατφόρμα – Ανελκυστήρας
Η πλατφόρμα – ανελκυστήρας σκάλας για άτομα με ειδικές ανάγκες που τοποθετήθηκε είναι ένα μηχάνημα προσαρμοσμένο στις διαστάσεις της σκάλας, που μπορεί να φιλοξενήσει ολόκληρο το καρότσι και να το μεταφέρει σε όροφο, με όλα τα μέτρα ασφαλούς χρήσης και προστασίας.
Η προμήθεια και εγκατάσταση του εν λόγω συστήματος λύνει προβλήματα και προπάντων εισφέρει στην εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού. Απαιτούνται φυσικά πολλά βήματα ακόμη συνολικά στη χώρα, προκειμένου οι άνθρωποι με κινητικές και άλλες δυσκολίες να νιώσουν πως έχουν ισότιμη πρόσβαση σε όλους τους χώρους.
- Προειδοποίηση ΕΟΦ για τις παράνομες διαφημίσεις φαρμάκων για αδυνάτισμα
- Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Βρέθηκε το ιατρικό μηχάνημα αξίας 25.000 ευρώ μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα
- Άνθρωποι κατρακυλούν σε λόφο κυνηγώντας ένα… τυρί – Η παράξενη παράδοση στη Βρετανία
- Ο Πίτερς, η Αρμάνι και η περίπτωση του… Μιλουτίνοφ
- Θεσσαλονίκη: Νέα επιχείρηση από το ελληνικό FBI για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ – 16 συλλήψεις
- Απαξιωτικός και επιθετικός για ΠΑΣΟΚ και νέα κόμματα ο Μητσοτάκης – Παρατείνεται και τον Ιούλιο η επιδότηση στο diesel

