Δήμος Αρταίων: Εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων για καλλιέργεια διαρκείας 30 ετών
Η εκμίσθωση από τον Δήμο Αρταίων, αφορά την καλλιέργεια και ειδικότερα δενδροκαλλιέργεια, δενδροκομία καρποφόρων-οπωροφόρων δέντρων.
Μια σημαντική απόφαση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο για τους νέους και όσους έχουν εντοπιότητα: την Μακροχρόνια Πολυετή Εκμίσθωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων στα όρια των Τοπικών Κοινοτήτων Καλαμιάς, Κιρκιζατών, Γαβριάς, Πολυδρόσου και Γριμπόβου, του Δήμου Αρταίων, με ανοιχτό διαγωνισμό.
Πιο συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων εγκρίθηκε η Μακροχρόνια – Πολυετής Εκμίσθωση (έως 30 έτη) με ταυτόχρονο καθορισμό των όρων διακήρυξης δημοπρασίας, καλλιεργήσιμων εκτάσεων που βρίσκονται στα όρια των Τοπικών Κοινοτήτων Καλαμιάς, Κιρκιζατών, Γαβριάς, Πολυδρόσου και Γριμπόβου.
Η εκμίσθωση αφορά την καλλιέργεια και ειδικότερα δενδροκαλλιέργεια, δενδροκομία καρποφόρων-οπωροφόρων δέντρων. Αξίζει να σημειωθεί πως «βγαίνει» στον αέρα για πρώτη φόρα μια δημοπρασία σε τόσο μεγάλη έκταση ή και τμηματικά και τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα εκμίσθωσης τουλάχιστον στα διοικητικά όρια του Δήμου Αρταίων.
Η εκμίσθωση των εκτάσεων θα γίνει με ανοιχτό διαγωνισμό, είναι για μακροχρόνια διάρκεια και αφορά αγροτική (δενδρώδεις) καλλιέργεια, δικαίωμα συμμετοχής στη δημοπρασία έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα, ηλικίας ως σαράντα (40) ετών, κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Α.Ε.) ως κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης, σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Αρταίων που προσθέτει:
«Ουσιαστικά με τη μακροχρόνια εκμίσθωση η Δημοτική Αρχή πριμοδοτεί τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών, ιδιοκτήτες με μικρές εκτάσεις, έως 24 στρέμματα ιδιόκτητα ή μισθωμένα, εγγεγραμμένα στον ΟΣΔΕ, αλλά και νέους αγρότες με στόχο αφενός την αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας, την ανάπτυξη του επιχειρείν και αφετέρου να παραμείνουν οι Αρτινοί στην περιοχή τους.
Ειδικότερα στην πρώτη δημοπρασία προηγούνται, οι κάτοικοι της συγκεκριμένης Κοινότητας, εάν δεν βρεθεί κάποιος τότε θα γίνει δεύτερη δημοπρασία στην οποία θα συμμετέχουν οι κάτοικοι της συγκεκριμένης Δημοτικής ενότητας και εάν πάλι δεν βρεθεί κάποιος ακολουθεί και τρίτη δημοπρασία για όλους δημότες. Επιπλέον αναμένονται και άλλες δημοπρασίες εκτάσεων σε όλο το εύρος του Δήμου».
Η θέση του Δημάρχου, Χρήστου Τσιρογιάννη
«Πρόκειται για μια μεγάλη κίνηση προς όφελος των νέων αγροτών και της ενδυνάμωσης της τοπικής μας οικονομίας».
- Κακουργηματική δίωξη για ψευδή δήλωση πατρότητας βρέφους – Χειροπέδες σε 48χρονο δικηγόρο και 20χρονη αλλοδαπή
- LIVE: ΟΦΗ – Λεβαδειακός
- Super League 2: Υποβιβασμός για την Καβάλα (3-1, vid) – Σώθηκαν ΠΑΟΚ Β’ και Νέστος Χρυσούπολης (1-1)
- Καστοριά: Εξαπάτησαν τηλεφωνικά 93χρονη και απέσπασαν χρυσές λίρες και μετρητά
- Η σέλφι και τα… χαμόγελα του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Πέδρο Σάντσεθ στη Βαρκελώνη
- Μεγάλη φωτιά στην Ακράτα – Ήχησε το 112 για εκκένωση στην Άνω Πορόβιτσα
- Θεσσαλονίκη: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον επιζώντα του Άουσβιτς, Χάιντς Κούνιο
- Ολυμπιακός: Όσα «είπε» ο Μεντιλιμπαρ με την αποστολή…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442