Εργασίες προσβασιμότητας ΑμεΑ στο Φρούριο της Καβάλας
Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ασφαλούς μετακίνησης των ΑμεΑ στο Φρούριο της Καβάλας.
Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για την εκτέλεση των έργων «Εξασφάλιση προσβασιμότητας Α.με.Α. στο χώρο του Φρουρίου Καβάλας (Ακρόπολη)» και «Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του υπαίθριου θεάτρου εντός του εξωτερικού περιβόλου του Φρουρίου Καβάλας»
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, Γιάννης Ιακωβίδης και η Διευθύντρια Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης της , Κορίνα Γανίτου, επιθεώρησαν τις παρεμβάσεις για την εξασφάλιση προσβασιμότητας των ΑμεΑ στο φρούριο Καβάλας και τις εργασίες υποδομής πριν την τοποθέτηση κερκίδων στο υπαίθριο θέατρο

Το ένα έργο που εξελίσσεται στο Δήμο Καβάλας και αφορά την εξασφάλιση της προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία στον χώρο στο χώρο του Φρουρίου (Ακρόπολη), είναι προϋπολογισμού 85.964 ευρώ.
Όσον αφορά τις εργασίες για την «Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του υπαίθριου θεάτρου εντός του εξωτερικού περιβόλου του Φρουρίου Καβάλας» έχει προϋπολογισμό 289.943 ευρώ.
Αυτοψία για την μελέτη της φθοράς των Βραχογραφιών της Καβάλας

Ο Γιάννης Ματαράγκας από το Τμήμα Συντήρησης του Υπουργείου Πολιτισμού, επισκέφτηκε την Καβάλα προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στις βραχογραφίες της περιοχής.
Ο κ. Ματαράγκας μαζί με τον δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη επισκέφτηκαν τις βραχογραφίες στην περιοχή των Φιλίππων, καθώς και τα βραχοανάγλυφα της Ακρόπολης των αρχαίων Φιλίππων, προκειμένου να σχηματίσει εικόνα για τον βαθμό φθοράς των παραστάσεων, είτε από φυσικά αίτια (βρύα και λειχήνες), είτε από ανθρωπογενείς παράγοντες, αλλά και από την επίδραση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Στη συνέχεια ο κ. Ματαράγκας, σύμφωνα με την εντολή της κ. υπουργού, θα προχωρήσει στη διατύπωση πρότασης για τον τρόπο καταγραφής και συντήρησης των βραχογραφιών.
Τα συμπεράσματα θα κοινοποιηθούν στην υπουργό κ. Μενδώνη, η οποία ήδη έχει εκφράσει προς τον δήμαρχο Καβάλας κ. Μουριάδη την πρόθεσή της να εκπονηθεί ένα πρόγραμμα για την προστασία των παραστάσεων επάνω στους βράχους.
- Εύβοια: Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στην παραλία Μουρτερή
- Ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον βιασμό 19χρονης στο ΑΤ Ομονοίας
- Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τους κινδύνους για την υγεία των επιζώντων των δύο σεισμών στη Βενεζουέλα
- Ο Μόουζες Ράιτ υπογράφει στην Μπαρτσελόνα και πληρώνει τη ρήτρα του για να πάει στη Μιλάνο
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό, καθυστερήσεις στο λιμάνι του Πειραιά
- «Το Ιράν σχεδιάζει να δολοφονήσει τον Τραμπ», υποστηρίζει το Ισραήλ
- Χάος στο Παρίσι: Επεισόδια μετά την πρόκριση της Γαλλίας στα ημιτελικά του Μουντιάλ (vids)
- Ο «εξευρωπαϊσμός» του ΝΑΤΟ – Η Ευρώπη, ο στόχος του 5% των αμυντικών δαπανών και το πολλαπλό κόστος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442