Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παλαιστίνη: Η ακτιβίστρια Α. Ταμίμι βρίσκεται στον κατάλογο των 50 κρατουμένων που πρόκειται να απελευθερωθούν

Παλαιστίνη: Η ακτιβίστρια Α. Ταμίμι βρίσκεται στον κατάλογο των 50 κρατουμένων που πρόκειται να απελευθερωθούν

Η Παλαιστίνια ακτιβίστρια Αχέντ Ταμίμιμ ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της παλαιστινιακής αντίστασης διεθνώς, βρίσκεται στον κατάλογο των 50 κρατουμένων που πρόκειται να απελευθερωθούν.

Η εξέχουσα Παλαιστίνια ακτιβίστρια Αχέντ Ταμίμι φέρεται να περιλαμβάνεται στον κατάλογο που εγκρίθηκε νωρίτερα με 50 γυναίκες Παλαιστίνιες κρατούμενες που εγκρίθηκε για πιθανή πρόωρη απελευθέρωση στο πλαίσιο της παράτασης της συμφωνίας εκεχειρίας με τη Χαμάς, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Η Ταμίμι συνελήφθη μόλις πριν από τρεις εβδομάδες για ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Αχέντ έγινε σύμβολο του παλαιστινιακού αγώνα αφότου φυλακίστηκε ως έφηβη επειδή χαστούκισε έναν Ισραηλινό στρατιώτη

Είπε ότι οι στρατιώτες είχαν πυροβολήσει τον ξάδελφό της στο κεφάλι με σφαίρα από καουτσούκ μια ώρα πριν από την συνάντηση που έγινε viral.

Η Ταμίμι , η οποία ήταν 16 ετών τότε, παραδέχτηκε στο πλαίσιο συμφωνίας για την απολογία της την επίθεση σε στρατιώτη των IDF, την υποκίνηση σε βία και τη διατάραξη της τάξης των στρατιωτών σε δύο άλλες περιπτώσεις.

Η σύλληψή της

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, η Tamimi συνελήφθη στο χωριό Νάμπι Σαλίχ κοντά στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης. Μάλιστα, πριν από μια εβδομάδα, ο ισραηλινός στρατός είχε συλλάβει τον πατέρα της Μπασέμ Ταμίμι, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει στην Ιορδανία.

Από οικογένεια ακτιβιστών της Δυτικής Όχθης, αυτό που αποζητούσαν πάντα ήταν να σταματήσουν οι εποικισμοί και οι επιθέσεις στο χωριό τους.

Τι ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι συνέλαβε την 22χρονη Παλαιστίνια ακτιβίστρια Αχέντ Ταμίμι κατά τη διάρκεια επιδρομής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Η Αχέντ Ταμίμι συνελήφθη ως ύποπτη για υποκίνηση βίας και τρομοκρατικές δραστηριότητες στην πόλη Nabi Salih» κοντά στη Ραμάλα, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού στο AFP. «Η Ταμίμι μεταφέρθηκε στις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας για περαιτέρω ανάκριση.»

Sports in

Πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς στο Madrid Open, για την πρόκριση στον 4ο γύρο η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στο Madrid Open απέναντι στον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα κοντραριστεί στον 3ο γύρο του τουρνουά με την Αμερικανίδα Σλόαν Στέφενς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024