Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τηλεφώνημα Μπάιντεν-Νετανιάχου: Δεν σταματάμε μέχρι να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι

Τηλεφώνημα Μπάιντεν-Νετανιάχου: Δεν σταματάμε μέχρι να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι

Σύμφωνα με την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών του Λευκού Οίκου, οι Μπάιντεν και Νετανιάχου μίλησαν την Κυριακή και συμφώνησαν να συνεχίσουν έως την απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών του Λευκού Οίκου, Τζο Μπάιντεν και Μπενιαμίν Νετανιάχου είχαν τηλεφωνική συνομιλία, κατά την οποία συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες απελευθέρωσης των ομήρων.

Αυτό μοιάζει προάγγελος παράτασης της «ανθρωπιστικής παύσης» για δύο ή τέσσερις ακόμα ημέρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης την παύση των μαχών και την αύξηση της αναγκαίας πρόσθετης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Ο πρόεδρος Τζο Μάιντεν συνομίλησε για άγνωστη ώρα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου για να συζητήσουν την κατάσταση στη Γάζα.

Οι πρώτες πληροφορίες

Ο πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς τις τελευταίες τρεις ημέρες, μεταξύ των οποίων και μια νεαρή Αμερικανίδα.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον πρόεδρο για τις άοκνες προσπάθειές του να συμβάλει στη διαμεσολάβηση και την πλήρη εφαρμογή αυτής της συμφωνίας.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η δουλειά δεν έχει ακόμη τελειώσει και ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση όλων των ομήρων. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή τις επόμενες ημέρες.

Είναι σαφές από τις παραπάνω δηλώσεις πως οι δύο σύμμαχοι θα στηρίξουν την ανθρωπιστική παύση στη Γάζα, έως ότου απελευθερωθούν όλοι οι πολίτες.

Η Χαμάς θεωρείται βέβαιο πως θα προσπαθήσει να ανταλλάξει τους στρατιώτες με μεγαλύτερο αριθμό φυλακισμένων όπως έχει πράξει και στο παρελθόν.

Το Ισραήλ είναι πιθανό με την σειρά του, όταν η Χαμάς μείνει μόνο με στρατιώτες ομήρους, να προχωρήσει σε επιχείρηση απελευθέρωσής τους και εξόντωσης όλων των μαχητών της Χαμάς, κάτι που είναι στους δηλωμένους πρωταρχικούς στόχους των επιχειρήσεων.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024