Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος δηλώνει ότι δεν υποστηρίζει την παροχή βοήθειας προς το Ισραήλ υπό όρους

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος δηλώνει ότι δεν υποστηρίζει την παροχή βοήθειας προς το Ισραήλ υπό όρους

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν ερμήνευσε την δήλωση του προέδρου του σκετικά με την σύνδεση στρατιωτικής βοήθειας προς το Ισραήλ και την πιθανότητα όρων.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν δέχθηκε πίεση σε δύο αμερικανικές πρωινές ειδησεογραφικές εκπομπές σχετικά με την απάντηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν την Παρασκευή, όπως μεταδίδουν οι Times of Israel.

Η πίεση αφορούσε ερώτηση για το αν υποστηρίζει τις αυξανόμενες εκκλήσεις της ακροαριστερής πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος να εξαρτηθεί η αμερικανική βοήθεια προς το Ισραήλ από το ιστορικό της Ιερουσαλήμ όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδίως στη Δυτική Όχθη.

Ο Σάλιβαν πιέστηκε να διευκρινίσει αν ο Μπάιντεν υποστηρίζει την πρόταση και δήλωσε ευθέως πως ο πρόεδρος δεν την υποστηρίζει

Ο Μπάιντεν απάντησε πως «αυτή είναι μια σκέψη που αξίζει να την κάνουμε, αλλά δεν νομίζω ότι αν ξεκινούσα με αυτό το σκεπτικό θα είχαμε φτάσει ποτέ εκεί που βρισκόμαστε σήμερα. Πρέπει να παίρνουμε ένα κομμάτι τη φορά».

Ο Τζέικ Σάλιβαν αιτιολόγησε το σκεπτικό του για να μην μείνει η απάντηση ασαφής

Κατά την άφιξη των Τζο και Τζιλ Μπάιντεν στην στρατιωτική βάση Άντριους, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ ρωτήθηκε και για την αιματηρή σύγκρουση.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν αναγνώρισε την ιδέα, αλλά συνέχισε λέγοντας ότι η προσέγγισή του, η οποία ήταν ιδιωτική διπλωματία υψηλού επιπέδου, έχει πράγματι δημιουργήσει αποτελέσματα», λέει ο Σάλιβαν, επισημαίνοντας την εισαγωγή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, αφού το Ισραήλ αρχικά εμπόδισε την είσοδο οποιασδήποτε βοήθειας για τις πρώτες δύο εβδομάδες του πολέμου, την έξοδο χιλιάδων ξένων υπηκόων από τη Λωρίδα, την πρώτη παύση των μαχών, οι οποίες σήμερα διανύουν την τρίτη ημέρα τους, και την πρώτη σημαντική απελευθέρωση ομήρων.

Σε ερώτηση για το αν ο Μπάιντεν θα μπορούσε να υποστηρίξει την παροχή βοήθειας προς το Ισραήλ υπό όρους στο μέλλον, ο Σάλιβαν αρνήθηκε να απαντήσει.

Η απάντηση του Αμερικανού προέδρου προκάλεσε ορισμένα φρύδια, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν μέχρι σήμερα έχει αντιταχθεί στις προσπάθειες να εξαρτηθεί η βοήθεια προς το Ισραήλ από όρους πέραν των όρων που ήδη υπάρχουν σε όλα τα πακέτα βοήθειας για την ασφάλεια, οι οποίοι, όπως υποστηρίζουν οι επικριτές, δεν εφαρμόζονται στο εβραϊκό κράτος.

Κύριες ανησυχίες των επικριτών των ΗΠΑ στο εσωτερικό του κόμματος είναι η βία των εποίκων στη Δυτική Όχθη και οι μεγάλες απώλειες σε ζωές αμάχων, κυρίως εξαιτίας των βομβαρδισμών κατοικημένων περιοχών.

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024