Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Είναι μόνο η αρχή» λέει ο Τζο Μπάιντεν για την απελευθέρωση των ομήρων

«Είναι μόνο η αρχή» λέει ο Τζο Μπάιντεν για την απελευθέρωση των ομήρων

«Η Χαμάς δεν δίνει δεκάρα για τους αθώους Παλαιστίνιους» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε την απελευθέρωση 24 ομήρων της Χαμάς, υπογραμμίζοντας πως θεωρεί ότι «είναι μόνο η αρχή» και πως η συμφωνία είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης της ανακωχής προκειμένου να καταστεί εφικτή η απελευθέρωση περισσότερων απαχθέντων.

«Αυτός είναι ο στόχος μας» τόνισε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε πως η συμφωνία επιτεύχθηκε χάρη και στις έντονες διπλωματικές προσπάθειες της κυβέρνησής του, συμπεριλαμβανομένων «πολυάριθμων επαφών» που είχε ο ίδιος με ηγέτες χωρών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

«Σήμερα, μπορούμε να αισθανόμαστε ευγνώμονες για την επανένωση οικογενειών με αγαπημένα τους πρόσωπα που κρατούνταν όμηροι επί σχεδόν 50 ημέρες» είπε ο Μπάιντεν.

«Δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα απελευθερωθούν οι πρώτοι Αμερικανοί όμηροι»

«Δεν γνωρίζουμε πότε θα απελευθερωθούν οι πρώτοι Αμερικανοί όμηροι. Δεν γνωρίζουμε τις συνθήκες κράτησής τους. Δεν γνωρίζουμε τους συγκεκριμένους ομήρους που θα απελευθερωθούν» διευκρίνισε.

«Έχω ενθαρρύνει τον πρωθυπουργό (σ.σ. Μπενιαμίν Νετανιάχου) να επικεντρωθεί στην προσπάθεια να μειώσει τον αριθμό των θυμάτων, ενώ προσπαθεί να εξαλείψει τη Χαμάς, που είναι ένας θεμιτός στόχος. Αυτό είναι ένα δύσκολο έργο και δεν ξέρω πόσος χρόνος θα χρειαστεί» πρόσθεσε.

«Δεν εμπιστεύομαι τη Χαμάς να κάνει κάτι σωστό εκτός κι αν είναι αποτέλεσμα πίεσης» συνέχισε ο Μπάιντεν.

Αναφέρθηκε, τέλος, στην ανάγκη αναβίωσης της διαδικασίας για την επίλυση του Μεσανατολικού, για μια «λύση δύο κρατών», υπογραμμίζοντας ότι η Χαμάς δεν επιθυμεί «Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι να ζήσουν δίπλα-δίπλα ειρηνικά». Συμπλήρωσε ότι η παλαιστινιακή οργάνωση – η οποία διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας από το 2007 – «δεν δίνει δεκάρα» για «τους αθώους Παλαιστίνιους που υποφέρουν πολύ εξαιτίας αυτού του πολέμου, τον οποίο εξαπέλυσε η Χαμάς».

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024