Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Με λούτρινα και παιχνίδια περιμένουν στα νοσοκομεία τα παιδάκια που κρατούνταν όμηροι και απελευθερώθηκαν

Ισραήλ: Με λούτρινα και παιχνίδια περιμένουν στα νοσοκομεία τα παιδάκια που κρατούνταν όμηροι και απελευθερώθηκαν

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο θέλησαν να το κάνουν να μοιάζει λιγότερο τρομακτικό και στείρο, για την υποδοχή των παιδιών μετά από τόσες ημέρες ομηρίας

Συγκινητικές εικόνες εκτυλίσσονται σήμερα στο Ισραήλ, όπου επιστρέφουν οι 13 όμηροι που κρατούσε η Χαμάς.

Ανάμεσά τους βρίσκονται τέσσερα παιδιά, 2, 5 και 9 ετών. Η Εμίλια Αλόνι, 5 ετών, ο Οχάντ Μοντέρ, 9 ετών και οι Αβίβ και Ραζ Ασέρ, 2 και 5 ετών αντίστοιχα, θα επανενωθούν με τις οικογένειές τους, μετά από 49 ημέρες ομηρίας.

Οι 13 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν

Τα παιδιά αυτά πέρασαν μέρες μακριά από το σπίτι τους, έχοντας ευτυχώς μαζί τους τη μαμά τους αλλά σε συνθήκες που προφανώς επηρέασαν την παιδική τους ψυχή.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του CNN, Κλαρίσα Γουάρντ, πυρετώδεις ήταν οι προετοιμασίες σε νοσοκομείο παίδων στο Ισραήλ, όπου αναμένεται να καταφτάσουν οι απελευθερωμένοι όμηροι.

Όπως ανέφερε, μητέρες και παιδιά δεν θα χωριστούν μετά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, έφτιαξαν, όπως φαίνεται σε φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στα social media έναν χώρο υποδοχής για τα παιδάκια-ομήρους με λούτρινα και άλλα παιχνίδια. Στόχος τους, να μην φαίνεται τρομακτικό ή στείρο το νοσοκομείο.


«Προφανώς αυτά τα παιδιά θα είναι εξαιρετικά ταλαιπωρημένα. Έχουν υποστεί ένα τεράστιο τραύμα» ανέφερε η δημοσιογράφος του CNN, που βρίσκεται έξω από το νοσοκομείο.

Πώς οι όμηροι θα καταφέρουν να διαχειριστούν το ψυχικό τους τραύμα

Θα καταφέρουν να συνέλθουν ψυχολογικά οι όμηροι της Χαμάς στη Γάζα, μια πρώτη ομάδα των οποίων απελευθερώθηκε σήμερα, Παρασκευή; Δύσκολο να απαντηθεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς η ικανότητα ανάκαμψης μετά από μια τέτοια δοκιμασία ποικίλλει με πολύ απρόβλεπτο τρόπο από το ένα άτομο στο άλλο.

«Δεν αναπτύσσουν όλοι οι άνθρωποι που βγαίνουν από την αιχμαλωσία (…) μετατραυματικό στρες ή άλλες ψυχικές διαταραχές, αλλά αυτό ισχύει για μια σημαντική μειονότητα», εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Βρετανός ψυχίατρος Νιλ Γκρίνμπεργκ, ειδικός στα ψυχικά τραύματα.

Και, χωρίς να τίθεται θέμα σύγκρισης των τραυμάτων, υπάρχει ψυχολογική ιδιαιτερότητα σε σύγκριση με άλλες εμπειρίες όπως οι βομβαρδισμοί από το Ισραήλ στη Γάζα, η αιτία πολλών θανάτων αμάχων;

Γενικά, «δεν υπάρχουν συμπτώματα μετατραυματικού στρες ειδικά για ομήρους», εξηγεί ο Γκρίνμπεργκ.

Από την άλλη πλευρά, η ίδια η εμπειρία ενός ομήρου παρουσιάζει ιδιαιτερότητες που πιθανόν να αποτελέσουν βάση για την εμφάνιση προβλημάτων στο μέλλον: απομόνωση, πιθανή ταπείνωση, αίσθημα αδυναμίας…

Επιπλέον, η ομηρεία, μέσω της κάλυψης των μέσων ενημέρωσης, αναδεικνύει ιδιαίτερα την ικανότητα των θυμάτων να ανακάμψουν ψυχολογικά ή όχι.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024