Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Έφηβη κρατούμενη που θα απελευθερωνόταν από το Ισραήλ την Παρασκευή βρέθηκε μετά από δύο ημέρες

Ισραήλ: Έφηβη κρατούμενη που θα απελευθερωνόταν από το Ισραήλ την Παρασκευή βρέθηκε μετά από δύο ημέρες

Παλαιστίνια έφηβη κρατούμενη που θα απελευθερωνόταν από το Ισραήλ την Παρασκευή στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής βρέθηκε μετά από δύο ημέρες στο νοσοκομείο.

Ο δικηγόρος του Κέντρου Πληροφόρησης Wadi Hilweh, Φιράς Αλ -Τζαμπρινί, δήλωσε ότι κατάφεραν να εντοπίσουν το πού βρίσκεται η Νοφούθ Χαμάντ, μια 16χρονη κρατούμενη από την Ιερουσαλήμ. H Νοφούθ υποτίθεται ότι θα ήταν μεταξύ εκείνων που απελευθερώνονταν από τις ισραηλινές φυλακές στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής ομήρων με κρατουμένους την Παρασκευή, αλλά η οικογένειά της δεν είχε νέα της από τότε.

Ο δικηγόρος επιβεβαίωσε ότι η Νοφούθ δέχτηκε επίθεση και ξυλοδαρμό από Ισραηλινούς στρατιώτες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαντασάχ Άιν Κερέμ στο Ισραήλ για ιατρική περίθαλψη.

Κανείς δεν γνωρίζει πλέον τι θα συμβεί και αν θα απελευθερωθεί εν τέλει…

Ο δικηγόρος δήλωσε ότι ο ίδιος, μαζί με τον πατέρα της, πήγαν να την ελέγξουν στο νοσοκομείο Χαντασάχ Άιν Κερέμ, αλλά δεν τους επέτρεψαν να την δουν.

Ο παππούς της 16χρονης έκανε την πρώτη καταγγελία

Ο παππούς της Νοφούθ Χαμάντ, μιας 16χρονης κρατούμενης από την Ιερουσαλήμ, η οποία υποτίθεται ότι θα ήταν μεταξύ εκείνων που θα απελευθερώνονταν από τις ισραηλινές φυλακές στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής της Γάζας με την Τρουζ, εξέφρασε τον φόβο του για την τύχη της, αφού δεν έφτασε ποτέ στο σπίτι της και δεν έχει ακουστεί ή δει κανείς από την Παρασκευή, την ημέρα που ήταν προγραμματισμένο να απελευθερωθεί ως μέρος της πρώτης ομάδας των 39 κρατουμένων.

Οι δικηγόροι δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν την τύχη της, μετά από αρκετές μαρτυρίες πολλών άλλων γυναικών κρατουμένων που επίσης απελευθερώνονταν με την πρώτη ομάδα την Παρασκευή, ότι την είδαν ανάμεσά τους όταν συγκεντρώθηκαν στο ισραηλινό κέντρο κράτησης Αλ-Μασκουμπίγιε στην Ιερουσαλήμ για την προετοιμασία της απελευθέρωσής τους.

Οι κρατούμενες επιβεβαίωσαν ότι η Νοφούθ μεταφέρθηκε από ισραηλινούς αξιωματικούς από την περιοχή όπου είχαν συγκεντρωθεί πριν από την απελευθέρωσή τους και ότι μεταφέρθηκε σε άγνωστο προορισμό.

Από την έκκληση για την απαλευθέρωσή της.

Οι ανησυχίες που εξέφρασε ο παππούς ήρθαν αφού οι δικηγόροι ενημέρωσαν την οικογένεια ότι η έφηβη κόρη τους, η Νοφούθ, υπέστη σωματική επίθεση και ξυλοδαρμούς από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής μετά την αρπαγή της.

Ο παππούς είπε ότι η Νοφούθ δεν εμφανίστηκε ποτέ την Παρασκευή, την ημέρα που υποτίθεται ότι θα απελευθερωνόταν και ότι η οικογένειά της περίμενε την άφιξή της χθες μέχρι μετά τα μεσάνυχτα, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι.

Είπε ότι το όνομα της Νοφούθ δεν περιλαμβανόταν καν στον κατάλογο των κρατουμένων που ήταν προγραμματισμένο να απελευθερωθούν απόψε ως μέρος της τρίτης ομάδας των 39 κρατουμένων- όλοι άνδρες έφηβοι.

Οι δικηγόροι απέτυχαν από νωρίς το πρωί σήμερα να λάβουν οποιαδήποτε πληροφορία για τη Νοφούθ και επιβεβαίωσαν ότι έλαβαν πληροφορίες ότι ξυλοκοπήθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο ως αποτέλεσμα, δήλωσε ο παππούς.

Η Νοφούθ, μια 16χρονη έφηβη, συνελήφθη πριν από δύο χρόνια και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια στις ισραηλινές φυλακές, συν πρόστιμο περίπου 15.000 δολαρίων, με τριετή αναστολή.

Στο κάτω αφιέρωμα στο τότε Twitter, νυν Χ, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας αναφέρεται η εμπειρία της μετά την σύλληψη.

Το «έγκλημά» της

Η ιστορία της Νοφούθ Χαμάντ όπως αναφέρεται σε ειδικέ έρευνα για τις γυναίκες κρατούμενες.

Οι Ισραηλινοί την κατηγορούν στα κοινωνικά δίκτυα πως μαχαίρωσε την δασκάλα της με μαχαίρι 30 εκατοστών. Εκτός κοινωνικών δικτύων και συγκεκριμένα σε μια έρευνα για τις κρατούμενες, εμφανίζεται με άλλη ηλικία και εντελώς άλλη ιστορία. Μπορεί να πρόκειται για συνωνυμία αλλά δεν υπάρχει κάτι στην αγγλόφωνη βιβλιογραφία που να συνηγορεί πως είχε διαπράξει έγκλημα για τόσο υψηλή ποινή (12 έτη).

Η ιστορία όμως που καταγράφεται είναι αυτή: «H Νοφούθ συνελήφθη μαζί με την Ισραά Γκατίτ, κατά τη διάρκεια επιδρομής στο σχολείο της στη γειτονιά Sheikh Jarrah στην Ιερουσαλήμ με την κατηγορία πως προσπάθησε να μαχαιρώσει έναν ισραηλινό στρατιώτη. Αφού την έψαξαν βίαια μπροστά στους συμμαθητές και τους δασκάλους της, την έσυραν σε ένα στρατιωτικό τζιπ, με δεμένα μάτια και χειροπέδες.

Η Νοφούθ υπέστη σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια στη φυλακή. Οι ισραηλινές δυνάμεις της στέρησαν το φαγητό και τη συνάντηση με την οικογένεια ή δικηγόρο. Σε μια προσπάθεια να την αναγκάσουν να ομολογήσει, την απείλησαν ότι η ισραηλινή κατοχή θα κατεδαφίσει το σπίτι της οικογένειάς της.Η ισραηλινή κατοχή τη μετέφερε πολλές φορές μεταξύ των φυλακών μέχρι που τελικά κρατήθηκε στη φυλακή Νταμόν.

Οι ισραηλινές αρχές απελευθέρωσαν τη φίλη της Ισραά με εγγύηση δύο εβδομάδες αργότερα. Αλλά η Νοφούθ εξακολουθεί να κρατείται στη φυλακή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ισραηλινές δυνάμεις είχαν κρατήσει και στο παρελθόν τη Νοφούθ, επειδή ζωγράφισε την παλαιστινιακή σημαία σε μια ψυχαγωγική δραστηριότητα που οργανώθηκε για τους παιδιά της γειτονιάς της. Τότε ανακρίθηκε και αφέθηκε ελεύθερη».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024