Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Συγκινητικές στιγμές με ομήρους παιδιά να επανενώνονται με τους συγγενείς τους μετά από 50 ημέρες

Ισραήλ: Συγκινητικές στιγμές με ομήρους παιδιά να επανενώνονται με τους συγγενείς τους μετά από 50 ημέρες

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο από την απελευθέρωση, συμπεριλαμβανομένου ενός βίντεο που δείχνει την Έμιλι Χαντ να συναντά τον πατέρα της Τομ.

Αγκαλιά με τις οικογένειές τους βρίσκονται οι 13 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς, μάλιστα ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της επανένωσης της Έμιλι Χαντ με τον πατέρα της Τομ μετά από 50 ημέρες.

Μάλιστα ο Τομ Χαντ είχε θρηνήσει για την κόρη του νομίζοντας ότι είναι ανάμεσα στα θύματα της Χαμάς, ωστόσο τελικά αγκάλιασε ξανά την κόρη του.

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο από την απελευθέρωση, συμπεριλαμβανομένου ενός βίντεο που δείχνει την Έμιλι Χαντ να συναντά τον πατέρα της Τομ για πρώτη φορά μετά από 50 ημέρες και τη Χίλα Ροτέμ, 13 ετών, να την υποδέχεται και να την αγκαλιάζει ο θείος της.

Η Εμίλι, της οποίας η μητέρα πέθανε όταν ήταν νήπιο, συνάντησε μέσα σε πελάγη ευτυχίας τον πατέρα της, Τομ, ενώ η Χίλα, της οποίας η μητέρα εξακολουθεί να κρατείται όμηρος στη Γάζα, συνάντησε τον θείο της και ένα άλλο μέλος της οικογένειάς της.

«Όσο χαρούμενοι και αν είμαστε εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για την επιστροφή όλων»

Η Έμιλι Χαντ αγκαλιά με τον πατέρα της Τομ (Πηγή: IDF)

Η οικογένεια της Έμιλι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τα συναισθήματά μας μετά από 50 δύσκολες και πολύ περίπλοκες ημέρες. Είμαστε ευτυχισμένοι, αλλά δεν ξεχνάμε ούτε στιγμή τη Ράια Ροτέμ που δεν επέστρεψε σήμερα στο σπίτι της και όλους τους ομήρους που βρίσκονται ακόμα εκεί».

Η Χίλα Ροτέμ αγκαλιά με τον θείο της (Πηγή: IDF)

Τα μέλη των οικογενειών ορισμένων από τους ομήρους που απελευθερώθηκαν από τη Γάζα αισθάνθηκαν ανακούφιση με την επιστροφή των δικών τους στο Ισραήλ και αντέδρασαν με χαρά και συγκίνηση.

Η Χίλα Ροτέμ αγκαλιά με τον θείο της (Πηγή: IDF)

Ανακουφισμένοι οι συγγενείς των ομήρων

Η Ινμπάλ Τζατς, ξαδέλφη της Άντι Σοχάμ, η οποία απελευθερώθηκε με τα δύο παιδιά της και τη μητέρα της, αλλά όχι με τον σύζυγό της – είπε σύμφωνα με τους Times of Israel: «Όπως όλοι οι άλλοι, παρακολουθήσαμε τους αγαπημένους μας στο δρόμο για την πατρίδα. Είδαμε τον Άντι με τον Ναβέ, τον Γιαχέλ, τη Σοσάν, τη Νόαμ και τη Σάρον. Φυσικά περιμένουμε ακόμα τον Ταλ να επιστρέψει στο σπίτι, όπως και όλους τους άλλους. Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει. Αυτή είναι η πιο θλιβερή χαρά και η πιο ευτυχισμένη λύπη, αλλά η οικογένειά μας είναι στο σπίτι. Συνεχίστε να αγωνίζεστε μαζί μας».

Ο Αβίβ Χαμπαρόν, του οποίου η ανιψιά Άντι Σοχάμ  και τα παιδιά της απελευθερώθηκαν από την αιχμαλωσία στη Γάζα το βράδυ του Σαββάτου, δήλωσε στο ισραηλινό πρακτορείο ειδήσεων Channel 13: «Όσο χαρούμενοι και αν είμαστε, και δεν υπάρχει κανείς πιο χαρούμενος από εμάς αυτή τη στιγμή, εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για την επιστροφή όλων το συντομότερο δυνατό».

«Βλέπουμε τη Σοσάν, τον Άντι, τον Νέβε, τον Γιαχέλ, τη Σάρον, τη Νόαμ, όλους από την οικογένειά μας, αλλά από την άλλη ο Ταλ δεν έχει επιστρέψει ακόμα μαζί με πάνω από 200 ομήρους… Ελπίζουμε πραγματικά ότι οι επόμενες ομάδες θα φτάσουν τις επόμενες ημέρες», προσέθεσε.

Η Σάρον Αβιγκντόρι, και η κόρη της, Νόαμ, που επίσης απελευθερώθηκαν, είναι θεία και ξαδέλφη της Άντι.

Η Ζοχάρ Αβιγκντόρι, κουνιάδα της Σάρον, είπε ότι η οικογένεια είναι «πολύ ενθουσιασμένη, τα πόδια μας τρέμουν και περιμένουμε με ανυπομονησία να αγκαλιάσουμε τους αγαπημένους μας, τη Νόαμ και τη Σάρον. Δεν ξεχνάμε ούτε στιγμή ότι αυτά είναι τα ίδια πόδια που θα συνεχίσουν το ταξίδι για να μας στηρίξουν στο μακρύ ταξίδι που έχουμε ακόμα μπροστά μας – μέχρι την ασφαλή επιστροφή όλων των ομήρων».

Η Μάγια Ρέγκεβ χρειάστηκε άμεση ιατρική περίθαλψη.

Η Μίριτ Ρέγκεβ η μητέρα της Μάγια Ρέγκεβ, 21 ετών, η οποία αφέθηκε ελεύθερη χωρίς τον αδελφό της, Ιτάι είπε ότι είναι «ενθουσιασμένη και χαρούμενη που η Μάγια βρίσκεται καθ’ οδόν προς εμάς».

«Μαζί με αυτό, όμως η καρδιά μου είναι χωρισμένη στα δύο γιατί ο γιος μου Ιτάι βρίσκεται ακόμα στη Γάζα στην αιχμαλωσία της Χαμάς. Θα αγκαλιάσω τη Μάγια τόσο, τόσο πολύ, αλλά δεν θα σταματήσουμε μέχρι ο Ιτάι και όλοι οι όμηροι να επιστρέψουν στο σπίτι του».

Το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι η Μάγια Ρέγκεβ η οποία απελευθερώθηκε έφτασε στο Ιατρικό Κέντρο Σοράκο στη Μπερσεμπά σε σταθερή κατάσταση.

Η Ρέγκεβ είχε απαχθεί από το μουσικό φεστιβάλ Supernova μαζί με τον αδελφό της, Ιτάι, ήταν η μόνη απελευθερωμένη όμηρος που χρειάστηκε άμεση ιατρική περίθαλψη.

Το νοσοκομείο περιγράφει την κατάστασή της ως μέτρια και λέει ότι η ζωή της δεν κινδυνεύει.

Το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι η οικογένειά της την περιμένει και ότι καλεί το κοινό να σεβαστεί την ιδιωτική της ζωή αυτή τη στιγμή, καθώς λαμβάνει θεραπεία και επανενώνεται με την οικογένεια και τους φίλους της.

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024