Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Επίθεση σε πλοίο στην Αραβική Θάλασσα - Το Ιράν φωτογραφίζουν οι ΗΠΑ

Ισραήλ: Επίθεση σε πλοίο στην Αραβική Θάλασσα – Το Ιράν φωτογραφίζουν οι ΗΠΑ

Η επίθεση σε πλοίο ισραηλινών συμφερόντων έγινε πιθανότατα με drone

Ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που ανήκει σε Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο δέχθηκε επίθεση από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην Αραβική Θάλασσα (στα βόρεια του Ινδικού Ωκεανού) τα ξημερώματα της Παρασκευής, λίγο πριν τεθεί σε εφαρμογή η τετραήμερη παύση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Την είδηση μετέδωσε πρώτο το κανάλι Al Mayadeen που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου επικαλούμενο αποκλειστικές πληροφορίες σημειώνοντας ότι το χτύπημα στο πλοίο ήταν άμεσο και ξέσπασε φωτιά στο σκάφος.

Η επίθεση στο CMA CGM Symi έρχεται καθώς η παγκόσμια ναυτιλία βρίσκεται όλο και περισσότερο στο στόχαστρο εξαιτίας του πολέμου

Σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν είναι γνωστό ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση αλλά σε αυτό γίνεται αναφορά στις απειλές των ανταρτών Χούθι της Υεμένης εναντίων πλοίων που ανήκουν ή διαχειρίζονται ισραηλινές εταιρείες.

ΗΠΑ: Το Ιράν κρύβεται πίσω από την επίθεση

Στη συνέχεια το AP μετέφερε επίσης την είδηση επικαλούμενο τις δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου της Άμυνας που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμία. Σύμφωνα με όσα είπε πρόκειται για το  πλοίο CMA CGM Symi με σημαία Μάλτας που δέχτηκε επίθεση πιθανά από ιρανικό drone.

Ειδικότερα είπε ότι το πλοίο δέχτηκε επίθεση από μη επανδρωμένο αεροσκάφος Shahed-136 ενώ βρισκόταν σε διεθνή ύδατα. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος εξερράγη, προκαλώντας ζημιές στο πλοίο, αλλά χωρίς να τραυματιστεί κανένα μέλος του πληρώματός του.

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», δήλωσε ο αξιωματούχος που ωστόσο αρνήθηκε να εξηγήσει γιατί ο αμερικανικός στρατός πιστεύει ότι το Ιράν βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Η επίθεση στο CMA CGM Symi έρχεται καθώς η παγκόσμια ναυτιλία βρίσκεται όλο και περισσότερο στο στόχαστρο, στον πόλεμο που διαρκεί εβδομάδες και απειλεί να μετατραπεί σε ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση – ακόμη και όταν έχει τεθεί σε ισχύ πρόσκαιρη κατάπαυση πυρός και η Χαμάς ανταλλάσσει ομήρους με Παλαιστίνιους κρατούμενους που κρατούνται από το Ισραήλ.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024