Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 1-1: «Όρθιοι» στο Έτιχαντ οι Ρεντς

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 1-1: «Όρθιοι» στο Έτιχαντ οι Ρεντς

Η Μάντσεστερ Σίτι προηγήθηκε με τον Χάαλαντ, αλλά η Λίβερπουλ απάντησε με τον Αλεξάντερ – Άρνολντ και έφυγε με τον βαθμό από το Έτιχαντ.

Η Λίβερπουλ για ακόμη μία φορά αποδεικνύει πως είναι η μοναδική ομάδα που έχει τη δυνατότητα να κοντράρει την Μάντσεστερ Σίτι και να μείνει ως το τέλος, μέσα στην κούρσα του τίτλου, καθώς μπόρεσε να φύγει από το «Έτιχαντ» με το 1-1, χάρη στο γκολ ισοφάρισης από τον Άρνολντ.

Ο Άγγλος μπακ της Λίβερπουλ κρατούσε το καλύτερο για το τέλος και για πρώτη φορά μέσα στο 2023 η Σίτι δεν μπόρεσε να πάρει τους τρεις πόντους σε εντός έδρας παιχνίδι.

Βρήκε τον τρόπο και έφυγε με την ισοπαλία η Λίβερπουλ

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα με τον Ντοκού να είναι μία συνεχόμενη απειλή για την άμυνα της Λίβερπουλ και να δημιουργεί ευκαιρίες και ρήγματα στη δεξιά πλευρά των «Ρεντς».

Ο Φόντεν απείλησε πρώτος, για τη Σίτι, μετά από λάθος του Άλισον, με τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα να αποκρούσει στη συνέχεια το σουτ του Άγγλου. Ο Άλισον στο 27ο λεπτό έκανε κακό βολέ, που κατέληξε πάνω στον Ακέ, με τον Ολλανδό να περνά ανάμεσα από Σομποσλάι και Άρνολντ και να πασάρει στον Χάαλαντ, ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και εκτέλεσε για το 1-0.

Με αυτό το γκολ ο Νορβηγός έφτασε τα 50 γκολ στην Premier League σε λιγότερα παιχνίδια από κάθε άλλον στην ιστορία του πρωταθλήματος. Έφτασε τα 50 γκολ σε 48 εμφανίσεις, ενώ ο Άντριου Κόουλ ήταν μέχρι πρότινος στην κορυφή αυτής της λίστας, αφού είχε βάλει 50 γκολ σε 65 παιχνίδια.

Οι αλλαγές του Κλοπ, έκαναν πιο επιθετική τη Λίβερπουλ, με τους «Κόκκινους» να καταφέρνουν να φτάσουν στην ισοφάριση με τον Αλεξάντερ Άρνολντ με συρτό σουτ, μετά από πάσα του Σαλάχ στο 80ο λεπτό.

Στο τέλος η Λίβερπουλ δέχθηκε πίεση, όμως μπόρεσε να μείνει ζωντανή και έφυγε από την έδρα της μεγάλης της αντιπάλου, τα τελευταία χρόνια, με το βαθμό της ισοπαλίας.

Η Σίτι παραμένει στην κορυφή της Premier με 29 βαθμούς, μετά από 13 αγωνιστικές, με τη Λίβερπουλ να βρίσκεται στο -1, στους 28. Η Άρσεναλ αν καταφέρει να πάρει τη νίκη στην έδρα της Μπρέντφορντ θα ανέβει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, προσπερνώντας τους «Πολίτες».

Οι συνθέσεις:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Ακέ, Ρόδρι, Άλβαρες, Μπερνάρντο Σίλβα, Ακάνζι, Χάαλαντ, Ντοκού, Φόντεν

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Μάτιπ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Σομποζλάι (73′ Χάκπο), Μακάλιστερ (85′ Έντο), Τζόουνς (54′ Γράβενμπερχ), Νούνιες (85′ Έλιοτ), Σαλάχ, Ζότα (54′ Ντίας)

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024