Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ισπανικές Αρχές συνδέουν τον Πεπ Γκουαρντιόλα με κίνημα που κατηγορείται για τρομοκρατικές ενέργειες

Οι ισπανικές Αρχές συνδέουν τον Πεπ Γκουαρντιόλα με κίνημα που κατηγορείται για τρομοκρατικές ενέργειες

Η σύνδεση του Πεπ Γκουαρντιόλα με την οργάνωση οφείλεται σε ένα βίντεο του 2019 στο οποίο εμφανίζεται να ενθαρρύνει τον καταλανικό πληθυσμό να επαναστατήσει εναντίον του κράτους.

Στο στόχαστρο της ισπανικής Πολιτοφυλακής βρέθηκε ο Πεπ Γκουαρντιόλα σε μια από τις αναφορές της, καθώς τον συνδέει με την οργάνωση «Tsunami Democràtic» η οποία ερευνάται από τις δικαστικές αρχές για εικαζόμενο έγκλημα τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του portal Vozpópuli, η σύνδεση του προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι με την οργάνωση οφείλεται σε ένα βίντεο του 2019 στο οποίο εμφανίζεται να ενθαρρύνει τον καταλανικό πληθυσμό να επαναστατήσει εναντίον του κράτους.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι συνδέεται με την οργάνωση «Tsunami Democràtic» που ερευνάται για εικαζόμενο έγκλημα τρομοκρατίας

Η «Tsunami Democràtic» φέρεται να έχει σχέσεις με την καναδική εταιρία Tucows Domains Inc., με αποτέλεσμα οι ισπανικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή των Καναδών για το συγκεκριμένο ζήτημα. Οι τελευταίοι απάντησαν πως χρειάζονται περισσότερα στοιχεία και μία από τις ερωτήσεις τους ήταν:

«Ποιος είναι ο Γιόζεπ Γκουαρντιόλα και πως γνωρίζετε πως έστελνε μήνυμα στο όνομα της «Tsunami Democràtic»;

Η Δικαστική Αστυνομία διαβεβαίωσε τότε πως η συγκεκριμένη οργάνωση ξεκίνησε μια «ισχυρή εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης που προωθήθηκε από τα υψηλότερα πολιτικά επίπεδα και τους πολιτικούς τομείς που είναι υπέρ της ανεξαρτησίας».

Υποστήριξε επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Vozpópuli», πως «ο Γκουαρντιόλα δεν δίστασε να θέσει τη φωνή του στη διάθεση του Tsunami, συμφωνώντας με τις απαιτήσεις τους και ενθαρρύνοντας τον καταλανικό λαό να εξεγερθεί εναντίον του κράτους. Υπήρξε ένα από τα πιο προβεβλημένα πρόσωπα της διαδικασίας ανεξαρτησίας σε διεθνές επίπεδο».

Το συγκεκριμένο βίντεο δημοσιεύτηκε την εποχή που έλαβαν χώρα ριζοσπαστικές πράξεις του «Tsunami Democràtic» και ο Γκουαρντιόλα σχολίασε πως ζητούσε από τη διεθνή κοινότητα να τοποθετηθεί «ξεκάθαρα» υπέρ της αναζήτησης λύσης βασισμένης στον «διάλογο και τον σεβασμό».

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024