Andy: Συναντώντας τον εκκεντρικό καλλιτέχνη στο δώμα του Νέου Κόσμου
Οι πρώτοι του πίνακες είναι τυποποιημένες σειρές κόμικς ενώ ο Ντίσνεϊ ήταν από τις πρώτες του επιρροές. Μοναχικός έζησε μέχρι τα 59 χρόνια του, όταν έφυγε από επιπλοκές μετά από εγχείρηση.
O Andy, του Δημήτρη Αγιοπετρίτη – Μπογδάνου, συνεχίζεται στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, έως και το τελευταίο Δευτερότριτο του Νοεμβρίου. Μια παράσταση που ανεβαίνει για δεύτερη σεζόν και ο λόγος τα συνεχή περυσινά sold out και η θερμή υποδοχή του κοινού και κριτικών που τη ξεχώρισαν και τη χειροκρότησαν. Κάποιοι από τους βασικούς λόγους που χάρισαν δικαιώς το Βραβείο Ερμηνείας στα πρώτα Βραβεία της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών στον Μιλτιάδη Φιορέντζη, ενώ η παράσταση ήταν υποψήφια σε δύο ακόμα κατηγορίες, του Σύγχρονου Ελληνικού Έργου και της Σκηνογραφίας.

O ηθοποιός είναι εξαιρετικός σε κάθε λεπτό της παράστασης.
Παρακολουθώντας ένα ζωντανό έργο τέχνης
Βρεθήκαμε στο θέατρο του Νέου Κόσμου μια Δευτέρα του Νοέμβρη, όπου η πάνω σκηνή ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Στη σκηνή μπαίνοντας αντικρύζεις έναν χώρο τέχνης με παλέτες, καβαλέτα, φωτογραφικές μηχανές, ένα πικάπ, ένα τηλέφωνο και τον πρωταγωνιστή να κάθεται σε μια σιδερένια καρέκλα γυρισμένος πλάτη στο κοινό. Διακρίνεις τη χαρακτηριστική φιγούρα του εκκεντρικού ποπ καλλιτέχνη από την ασημένια περούκα και τη λεπτή φιγούρα που κάθεται ακίνητη.
Ο Δημήτρης Αγιοπετρίτης-Μπογδάνος φτιάχνει ένα κολάζ για τη ζωή του Γουόρχολ, μέσα από συνεντεύξεις, άρθρα και άλλες πηγές
Σε λίγα λεπτά ξεκινά μια δυναμική παράσταση, ένας μονόλογος που δεν σε αφήνει να βαρεθείς ή να χάσεις τον ενδιαφέρον σου κανένα από τα περίπου 100 λεπτά που διαρκεί. Ο Andy είναι ένα βιογραφικό θεατρικό κείμενο του Δημήτρη Αγιοπετρίτη-Μπογδάνου, που γράφτηκε το 2010 για το Central Saint Martins του Λονδίνου, όπου και πρωτοανέβηκε. Ένα βιογραφικό κολάζ, που ξεπερνά το επιδραστικότατο αποτύπωμα του καλλιτέχνη και αναμετριέται με τον άνθρωπο πίσω από την αμφιλεγόμενη περσόνα.

Ο Μιλτιάδης Φιορέντζης χτίζει μια σαγηνευτική περσόνα
Οι πίνακες του κυρίως πρόσωπα, όπως ο Πρίσλεϊ, η Τζάκι Κέννεντι, η Μονρόε
Παρατηρούμε έναν ήρωα που ενσαρκώνει με απόλυτη ακρίβεια και ενδελεχή λεπτομέρεια ο Μιλτιάδης Φιορέντζης σε τέτοιο σημείο χειρουργικής λεπτομέρειας που μπερδεύεις αν βλέπεις τον ηθοποιό ή τον πραγματικό ζωγράφο, ο οποίος με κάποιο τρόπο μεταφέρθηκε μπροστά σου στη σκηνή και αφηγείται την ιστορία της ζωής του.
Μιας ζωής πολυποίκιλης, εκκεντρικής, αμφιλεγόμενης, με πολλά σκοτάδια, σκιές αλλά ακτίνες φωτός. Με αφορμή τον Warhol μπαίνουν στο στόχαστρο ο φόβος, η μοναξιά και η απελευθέρωση ως κοινωνικές αγκυλώσεις, ενώ ταυτόχρονα με χιούμορ και ειλικρίνεια απογυμνώνεται το είδωλο μπροστά στον τσακισμένο άνθρωπο.
Κείμενα καλογραμμένα από τον Δημήτρη Αγιοπετρίτη – Μπογδάνο με ευαισθησία, αλήθειες για την ανθρώπινη φύση που συγκινούν, προβληματίζουν και καθηλώνουν τον θεατή. Μια παράσταση καλοκουρδισμένη από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο που επιτυγχάνει απόλυτα τον σκοπό της. Να ξεφύγει από την επιφάνεια του συγκεκριμένου εικαστικού δημιουργού και να βυθιστεί στον απίστευτα μοναδικά πλούσιο ψυχικά κόσμο του. Και να ταξιδέψουμε σε έναν διαφορετικό κόσμο μαζί με τον Andy Warhol που μας απλώνει νοερά το χέρι να το κάνουμε μαζί του.
Στην παράσταση ακούγονται οι ηθοποιοί: Νάλια Ζήκου, Στέλιος Ιακωβίδης, Θάνος Λέκκας, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Ιωάννα Νασιοπούλου, Λυδία Τζανουδάκη.
- Μάρω Κοντού: Ποια σταρ του σινεμά έθεσε βέτο στη Φίνος Φιλμ
- NBA Playoffs 2026: Στη μάχη για 35,7 εκατ. δολάρια – Γιατί για κάποιους σταρ είναι «ψιλά»
- Κοινωνικός τουρισμός: Ξεκινούν την Τρίτη οι αιτήσεις – Ποιοι δικαιούνται το voucher
- Μπρους Γουίλις: 41 εκατ. δολάρια πουλήθηκε η θρυλική έπαυλη που έζησε με την Έμα Χέμινγκ
- Τι είπε ο Ιτούδης για την ήττα από τη Μονακό και τα play offs της Euroleague
- Θεσσαλονίκη: Ανήλικη κατήγγειλε τον βιασμό της από 21χρονο μετά από κατανάλωση αλκοόλ
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό για το φινάλε της Β’ φάσης του πρωταθλήματος
- Γερμανία: Ένας νεκρός, τέσσερις σοβαρά τραυματίες από έκρηξη υπόγειας διάβασης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442