Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γεραπετρίτης για συμφωνία Ισραήλ - Χαμάς: Να υπάρξει άμεση ροή ανθρωπιστικής βοήθειας

Γεραπετρίτης για συμφωνία Ισραήλ – Χαμάς: Να υπάρξει άμεση ροή ανθρωπιστικής βοήθειας

Η ελληνική κυβέρνηση είχε θέσει μετ’ επιτάσεως την ανάγκη ανθρωπιστικής παύσης και δημιουργίας βιώσιμων ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς για ανθρωπιστική παύση στη Γάζα και απελευθέρωση ομήρων, χαιρετίζει ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης .

«Θα ήθελα να χαιρετίσω τη σημερινή επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των μερών για ανθρωπιστική παύση στη Γάζα και απελευθέρωση 50 ομήρων που είχαν απαχθεί μετά την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου», αναφέρει ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας και προσθέτει:

«Να ενταθεί η προσπάθεια για οριστική ειρήνευση στην περιοχή»

«Η ελληνική Κυβέρνηση είχε εγκαίρως εισηγηθεί και θέσει μετ’ επιτάσεως την ανάγκη ανθρωπιστικής παύσης και δημιουργίας βιώσιμων ανθρωπιστικών διαδρόμων. Προς την κατεύθυνση αυτή είχαμε προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες.

Θα πρέπει πλέον, σε εφαρμογή της συμφωνίας, να υπάρξει άμεση και απρόσκοπτη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους το έχουν ανάγκη, καθώς και να ενταθεί η προσπάθεια για οριστική ειρήνευση στην περιοχή».

Τι δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν

Την επίτευξη συμφωνίας χαιρέτισε και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

«Συμμερίζομαι τη χαρά των οικογενειών που σύντομα θα μπορούν να αγκαλιάσουν ξανά τους αγαπημένους τους. Είμαι τόσο ευγνώμων σε όλους εκείνους που εργάστηκαν ακούραστα μέσω της διπλωματικής οδού τις τελευταίες εβδομάδες για να μεσολαβήσουν σε αυτήν τη συμφωνία».

Ταυτόχρονα, καλεί «την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς να απελευθερώσει αμέσως όλους τους ομήρους και να τους επιτρέψει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με ασφάλεια». Η ίδια επισημαίνει ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει ό,τι μπορεί για να χρησιμοποιήσει αυτή την παύση για ένα ανθρωπιστικό κύμα στη Γάζα».

«Ζήτησα από τον Επίτροπο Γιάνες Λέναρσιτς να ενισχύσει περαιτέρω αποστολές στη Γάζα το συντομότερο δυνατό για να αμβλυνθεί η ανθρωπιστική κρίση», καταλήγει η Πρόεδρος της Κομισιόν.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024