Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Παρουσίασε κατάλογο με τους Παλαιστίνιους που θα απελευθερώσει για τους ομήρους που κρατά η Χαμάς

Ισραήλ: Παρουσίασε κατάλογο με τους Παλαιστίνιους που θα απελευθερώσει για τους ομήρους που κρατά η Χαμάς

Σκοπός της δημοσίευσης των στοιχείων των κρατουμένων φαίνεται πως είναι να δοθεί η δυνατότητα να γίνουν νομικές προσφυγές την τελευταία στιγμή.

Το Ισραήλ παρουσίασε σήμερα λεπτομέρειες για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους, που πρόκειται να απελευθερωθούν σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση ομήρων, που η Χαμάς κρατά στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο κατάλογος που αναρτήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης περιλαμβάνει 300 κρατούμενους, αριθμό διπλάσιο από τις 150 γυναίκες και ανήλικους, τους οποίους το Ισραήλ έχει δεχθεί να απελευθερώσει στο πλαίσιο της συμφωνίας με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 50 ομήρων από τη Χαμάς και την κήρυξη τετραήμερης εκεχειρίας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Σκοπός της δημοσίευσης των στοιχείων των κρατουμένων φαίνεται πως είναι να δοθεί η δυνατότητα να γίνουν νομικές προσφυγές την τελευταία στιγμή.

Γεγονός η συμφωνία Ισραήλ – Χαμάς

Μετά από έναν διπλωματικό μαραθώνιο, Ισραήλ και Χαμάς έδωσαν τα «χέρια» για εκεχειρία. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (22/11) η κυβέρνηση Νετανιάχου ενέκρινε συμφωνία με την ισλαμιστική οργάνωση, η οποία προβλέπει την απελευθέρωση 50 ομήρων της Χαμάς σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση παλαιστινίων κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές και την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Η απελευθέρωση κάθε 10 επιπλέον ομήρων θα έχει ως αποτέλεσμα μια επιπλέον ημέρα κατάπαυσης πυρός

«Η κυβέρνηση ενέκρινε σε αδρές γραμμές (…) συμφωνία με βάση την οποία τουλάχιστον 50 πρόσωπα που απήχθησαν -γυναίκες και παιδιά- θα απελευθερωθούν σε τέσσερις ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα υπάρξει παύση των μαχών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και προστίθεται: «Η απελευθέρωση κάθε 10 επιπλέον ομήρων θα έχει ως αποτέλεσμα μια επιπλέον ημέρα κατάπαυσης πυρός».

Η Χαμάς, από μεριάς της, σχολιάζει ότι «Οι διατάξεις αυτής της συμφωνίας καταρτίστηκαν με βάση το όραμα της αντίστασης και την αποφασιστικότητά της να υπηρετήσει τον λαό μας και να ενισχύσει την επιμονή του έναντι της επίθεσης. Επιβεβαιώνουμε πως θα παραμείνουμε με το δάκτυλο στη σκανδάλη και ότι τα τάγματα των θριαμβευτών μας θα παραμείνουν σε επιφυλακή».

Παράλληλα, αναφέρει ότι αναμένεται να εισέλθουν εκατοντάδες φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια, ιατρικό υλικό και καύσιμα σε όλα τα τμήματα του θύλακα.

Πώς θα γίνει η απελευθέρωση

Το Channel 12 δημοσιοποίησε τη διαδικασία που αναμένεται να ακολουθηθεί, ενώ όπως όλα δείχνουν η απελευθέρωση των ομήρων από τη Χαμάς θα ξεκινήσει τις επόμενες ώρες.

Αρχικά η Χαμάς θα παραδώσει τους 50 ομήρους στον Ερυθρό Σταυρό. Στη συνέχεια ο Ερυθρός Σταυρός θα τους παραδώσει στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις.

Θα εξεταστούν ιατρικά και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε ένα από τα πέντε απομονωμένα ιατρικά κέντρα σε όλο το Ισραήλ για να συναντηθούν με τις οικογένειές τους.

Στο τέταρτο στάδιο, οι ιατρικές και οι αμυντικές Aρχές θα καθορίσουν από κοινού εάν τουλάχιστον κάποιοι από τους ομήρους μπορούν να δώσουν πληροφορίες.

Τέλος, οι όμηροι θα καταθέσουν σε αξιωματούχους ασφαλείας.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024