Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού συναντήθηκε με τον ηγέτη της Χαμάς στο Κατάρ

Γάζα: Η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού συναντήθηκε με τον ηγέτη της Χαμάς στο Κατάρ

Η Μιριάνα Σπόλιαριτς συνάντησε τον Ισμαήλ Χανίγια για να «συζητήσουν τα ανθρωπιστικά θέματα που συνδέονται με την ένοπλη σύγκρουση στο Ισραήλ και τη Γάζα».

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) ανακοίνωσε απόψε ότι η πρόεδρός της ταξίδεψε στο Κατάρ για να συναντήσει τον ηγέτη της Χαμάς, τον Ισμαήλ Χανίγια, προκειμένου να «συζητήσουν τα ανθρωπιστικά θέματα που συνδέονται με την ένοπλη σύγκρουση στο Ισραήλ και τη Γάζα».

«Η πρόεδρος Μιριάνα Σπόλιαριτς συνάντησε τον Ισμαήλ Χανίγια, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, και χωριστά τις αρχές του Κατάρ» ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, η Σπόλιαρις ζήτησε την «άμεση απελευθέρωση των ομήρων».

Η ΔΕΕΣ δεν μπορεί να εισέλθει με τη βία εκεί όπου κρατούνται όμηροι

«Η ΔΕΕΣ έχει επανειλημμένα ζητήσει την άμεση απελευθέρωση των ομήρων. Επιμένουμε ότι πρέπει να επιτραπεί στις ομάδες μας να επισκέπτονται τους ομήρους για να ελέγχουν την κατάστασή τους και να τους παραδίδουν φάρμακα, καθώς και να μπορούν οι όμηροι να επικοινωνούν με τις οικογένειές τους. Πρέπει να επιτευχθούν συμφωνίες που να επιτρέπουν στη ΔΕΕΣ να εκτελεί με ασφάλεια αυτό το έργο. Η ΔΕΕΣ δεν μπορεί να εισέλθει με τη βία εκεί όπου κρατούνται όμηροι, ούτε γνωρίζουμε τη θέση τους» αναφέρει η ανακοίνωση της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

«Η ΔΕΕΣ δεν συμμετέχει σε διαπραγματεύσεις που οδηγούν στην απελευθέρωση ομήρων. Ως ουδέτερος ανθρωπιστικός διαμεσολαβητής, παραμένουμε έτοιμοι να διευκολύνουμε οποιαδήποτε μελλοντική απελευθέρωση στην οποία συμφωνούν τα μέρη της σύγκρουσης, όπως το προσωπικό της ΔΕΕΣ έχει ήδη κάνει σε δύο περιπτώσεις» διευκρινίζει.

Χαμάς: Το Ισραήλ κωλυσιεργεί όσον αφορά την κατάπαυση του πυρός

Ο Ζαχέρ Τζαμπαρίν, επικεφαλής του οργάνου της Χαμάς που είναι υπεύθυνο για τους κρατούμενους στο Ισραήλ, σημειώνει ότι η κατάπαυση του πυρός πρέπει να «εφαρμοστεί πλήρως» για να προχωρήσει μια συμφωνία για τους αιχμαλώτους.

Ωστόσο, σε σχόλια που δημοσιεύθηκαν από το επίσημο κανάλι Telegram της Χαμάς, ο Τζαμπαρίν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι κωλυσιεργεί σχετικά με την κατάπαυση του πυρός, επαναλαμβάνοντας τις αναφορές ότι οι λεπτομέρειες για το πώς θα εφαρμοστεί η κατάπαυση του πυρός είναι τα κύρια εμπόδια για τη συμφωνία αυτή τη στιγμή.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι ένας από τους όρους των διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ είναι η επαναφορά των συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι Παλαιστίνιοι στις ισραηλινές φυλακές στην κατάσταση που ήταν πριν από την 7η Οκτωβρίου.

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024