Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοπρασία: Πουλήθηκαν οι κιθάρες των θρύλων της μουσικής Κερτ Κομπέιν και Έρικ Κλάπτον

Δημοπρασία: Πουλήθηκαν οι κιθάρες των θρύλων της μουσικής Κερτ Κομπέιν και Έρικ Κλάπτον

Τα ποσά που πουλήθηκαν.

Η κιθάρα που χρησιμοποίησε ο Κερτ Κομπέιν στην τελευταία περιοδεία του συγκροτήματος Nirvana (1993-1994) πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Julien’s Auctions έναντι 1,5 εκατ. δολαρίων. Αυτή η Fender Mustang για αριστερόχειρες ήταν η «αγαπημένη» κιθάρα του τραγουδιστή των Nirvana, αναφέρει η ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών.

Η κιθάρα που δημοπρατήθηκε στο Νάσβιλ του Τενεσί ήταν άθικτη, εν αντιθέσει με πολλές κιθάρες που έσπασε επί σκηνής ο θρύλος της εναλλακτικής ροκ μουσικής. Τον Μάιο, μια Fender Stratocaster που είχε σπάσει ο διάσημος μουσικός πουλήθηκε για 595.000 δολάρια σε δημοπρασία που έγινε στο Hard Rock Cafe της Νέας Υόρκης.

Η αυτοκτονία σε ηλικία 27 χρόνων

Αφότου άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στη μουσική, με επιτυχίες όπως τα «Smells Like Teen Spirit» και «Come as You Are», κατά τη διάρκεια μιας καριέρας που σημαδεύτηκε από τον εθισμό του στην ηρωίνη και τη θυελλώδη σχέση του με την Κόρτνεϊ Λαβ, ο Κερτ Κομπέιν αυτοκτόνησε το 1994 σε ηλικία 27 ετών.

Η κιθάρα του Κλάπτον 1,3 εκατ. δολάρια

Την Πέμπτη, ο οίκος Julien’s Auctions πούλησε επίσης μια κιθάρα του Έρικ Κλάπτον στην τιμή του 1,3 εκατ. δολαρίων. Αποκαλούμενη «The Fool», αυτή η κιθάρα Gibson SG συνδέθηκε έντονα με την εποχή του Κλάπτον στο συγκρότημα Cream.

Η εξατομικευμένη ψυχεδελική διακόσμησή της έκανε τη συγκεκριμένη κιθάρα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα του «Summer of Love» («Καλοκαίρι της Αγάπης») του κινήματος αντικουλτούρας του 1967.

Τα riffs σε τραγούδια το «Layla» και το «Sunshine of Your Love» χάρισαν στον Έρικ Κλάπτον τη φήμη ενός εκ των σπουδαιότερων βιρτουόζων της κιθάρας.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024