Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιατί ο ύπνος στην αριστερή πλευρά παίζει ρόλο για την υγεία μας

Γιατί ο ύπνος στην αριστερή πλευρά παίζει ρόλο για την υγεία μας

Όλα τα οφέλη του ύπνου στην αριστερή πλευρά για ξεκούραστο ύπνο.

Είναι αποδεδειγμένο, ότι ένας καλός βραδινός ύπνος είναι σημαντικός για την καλή κατάσταση της υγείας μας. Αυτό που δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα είναι, ότι ο τρόπος που κοιμόμαστε είναι εξίσου σημαντικός.

Σίγουρα έχεις την αγαπημένη σου πλευρά που θα σε βοηθήσει πιο εύκολα να κοιμήθεις. Γνώριζες όμως πώς η αριστερή μπορεί να σου προσφέρει οφέλη για την υγεία και την μακροζωία; Υπάρχουν περισσότεροι από 5 λόγοι που θα σε πείσουν να φροντίσεις να κοιμάσαι σωστά, σύμφωνα με ένα άρθρο του ιατρικού site Health Digest.

Μεταξύ άλλων, ο ύπνος στην αριστερή πλευρά του σώματος μπορεί να συνεισφέρει θετικά σε ό,τι αφορά την καλή κατάσταση ζωτικών οργάνων όπως η καρδιά, ο σπλήνας και τα έντερα.

Τα οφέλη που προκύπτουν για την υγεία:

Πρώτα απ΄ όλα βελτιώνει τη λειτουργία του λεμφικού συστήματος, το οποίο παίζει ρόλο στο σώμα, αφού είναι υπεύθυνο για την απομάκρυνση των άχρηστων και τοξικών ουσιών από τον οργανισμό. O θωρακικός πόρος, ο κεντρικός αγωγός του λεμφικού συστήματος βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του ανθρώπινου σώματος και γι’ αυτό τον λόγο ο ύπνος στα αριστερά βοηθάει το σώμα να επεξεργαστεί πιο αποτελεσματικά τις περιττές ουσίες. Επίσης, το λεμφικό σύστημα φροντίζει για τη μεταφορά λιπών, πρωτεϊνών και άλλων σημαντικών ουσιών στους ιστούς του οργανισμού και ο ύπνος στα αριστερά επιτρέπει στα κύτταρα να λαμβάνουν αυτά τα θρεπτικά συστατικά πολύ πιο γρήγορα.

Επιτρέπει στον σπλήνα να δουλέψει καλύτερα. Ο κύριος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η βαρύτητα. Προωθεί τη ροή του αίματος προς το συγκεκριμένο όργανο, επιτρέποντάς του να φιλτράρει τις ακαθαρσίες ταχύτερα.

Πολλά ζωτικά όργανα του ανθρώπινου σώματος προστατεύονται και λειτουργούν αποτελεσματικότερα.

Ο ύπνος στην αριστερή πλευρά είναι η καλύτερη θέση για ξεκούραστο ύπνο.

Τέλος στη νυχτερινή καούρα

Ακόμη διευκολύνει την αποβολή των ακαθαρσιών από το σώμα. Συγκεκριμένα η σύνδεση μεταξύ του λεπτού και του παχέος εντέρου βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του σώματος σας, στην περιοχή που ονομάζεται ειλεοτυφλική βαλβίδα. Όταν κοιμάστε στην αριστερή πλευρά σας, η βαρύτητα διευκολύνει τα απόβλητα να μετακινηθούν από το λεπτό στο παχύ έντερο. Αυτό επιτρέπει στο παχύ έντερο να αποβάλει τις ακαθαρσίες από το σώμα σας πιο γρήγορα.

Εαν επιλέξεις την αριστερή πλευρά για τον ύπνο, έχεις πιθανότητες να μειώσεις τη νυχτερινή καούρα. Σε αυτή τη στάση το στομάχι σας θα βρίσκεται κάτω από τον καρδιακό σφιγκτήρα που συνδέει τον οισοφάγο με το στομάχι. Ξαπλώνοντας στα αριστερά, αποτρέπεται η επιστροφή του περιεχομένου του στομάχου στον οισοφάγο.

Επειδή το ήπαρ είναι στη δεξιά πλευρά του σώματος, αν κοιμάστε στη δεξιά πλευρά σας τότε σίγουρα το πιέζετε. Η αριστερή πλευρά στον ύπνο, ωστόσο, δεν θα επιτρέψει στις τοξίνες και σε άλλες βλαβερές ουσίες να επιβαρύνουν το συκώτι σας.

Το πιο σημαντικό από όλα τα οφέλη που προκύπτουν για την υγεία είναι πώς βοηθάει τη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος της καρδιάς. Συγκεκριμένα η αριστερή πλευρά της καρδιάς παίρνει αίμα από τους πνεύμονες και το διοχετεύει στο σώμα. Οπότε η αριστερή στάση στον ύπνο μπορεί να βοηθήσει την καρδιά να κάνει τη δουλειά της πιο εύκολα και αποτελεσματικά. Αν κοιμάστε αριστερά η βαρύτητα διευκολύνει τη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024