Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λωρίδα της Γάζας: Αλλοι 500 αλλοδαποί πέρασαν από τη διέλευση της Ράφα

Λωρίδα της Γάζας: Αλλοι 500 αλλοδαποί πέρασαν από τη διέλευση της Ράφα

Οι πολίτες που κατάφεραν να φύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας είναι υπήκοοι Ισπανίας, Ολλανδίας, Σουηδίας, ΗΠΑ, Μαρόκου, Ιορδανίας και Ρωσίας, μεταξύ άλλων.

Πάνω από 500 κάτοχοι ξένων διαβατηρίων κατάφεραν να φύγουν από την πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας χθες Δευτέρα και να περάσουν στο έδαφος της Αιγύπτου μέσω της συνοριακής διέλευσης στη Ράφα, γνωστοποίησαν οι αρχές στην παλαιστινιακή πλευρά των συνόρων (στη φωτογραφία του Reuters/Hadeer Mahmoud, επάνω, το βλέμμα ενός παιδιού που έχει επιβιβαστεί σε πούλμαν και απομακρύνεται από τη Λωρίδα της Γάζας).

Ο κατάλογος των ανθρώπων που μπόρεσαν να φύγουν συμπεριλαμβάνει υπηκόους Ισπανίας, Ολλανδίας, Σουηδίας, ΗΠΑ, Μαρόκου, Ιορδανίας και Ρωσίας, μεταξύ άλλων.

Στους Παλαιστινίους δεν επιτρέπεται να φύγουν

Μικρός αριθμός τραυματισμένων Παλαιστινίων επετράπη επίσης να διακομιστεί στην Αίγυπτο.

Στους Παλαιστινίους δεν επιτρέπεται να φύγουν καθώς ο στρατός του Ισραήλ έχει αποκλείσει τις υπόλοιπες διελεύσεις.

Η Ράφα είναι το μοναδικό πέρασμα απ’ όπου εξακολουθεί να φεύγει κόσμος από τον μικρό παλαιστινιακό θύλακα, στον οποίο η ανθρωπιστική κατάσταση χαρακτηρίζεται καταστροφική, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Αρνηση για βοήθεια από το Ιράν

Στο μεταξύ, η Αίγυπτος φέρεται ν’ αποδέχθηκε τις απαιτήσεις του Ισραήλ να εμποδίσει την παράδοση 60 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας που στάλθηκε από το Ιράν για τον πληθυσμό της Γάζας στις 13 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πολιτικές πηγές που μίλησαν στο Al-Mayadeen υπό τον όρο της ανωνυμίας, οι αιγυπτιακές αρχές «αρνήθηκαν ευγενικά» τη βοήθεια από την Τεχεράνη, η οποία περιλάμβανε τρόφιμα, ιατρικό υλικό και φάρμακα, λόγω αιτήματος του Τελ Αβίβ.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά τη δήλωση του ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι κατά τη διάρκεια της κοινής αραβικής ισλαμικής έκτακτης συνόδου κορυφής στο Ριάντ το Σάββατο ότι οι μουσουλμάνοι «πρέπει να σταθούν ενωμένοι» κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων κρίσης στην Παλαιστίνη (περισσότερα εδώ).

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024