Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ράφα: Η Αίγυπτος απορρίπτει την ιρανική βοήθεια για τη Γάζα κατόπιν αιτήματος του Ισραήλ

Ράφα: Η Αίγυπτος απορρίπτει την ιρανική βοήθεια για τη Γάζα κατόπιν αιτήματος του Ισραήλ

Η ανθρωπιστική βοήθεια για τον πολιορκημένο λαό της Γάζας εισρέει αργά παρά την επείγουσα κατάσταση που επικρατεί στον θύλακα

Η Αίγυπτος φέρεται να αποδέχθηκε τις απαιτήσεις του Ισραήλ να εμποδίσει την παράδοση 60 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας που στάλθηκε από το Ιράν για τον πληθυσμό της Γάζας στις 13 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πολιτικές πηγές που μίλησαν στο Al-Mayadeen υπό τον όρο της ανωνυμίας, οι αιγυπτιακές αρχές «αρνήθηκαν ευγενικά» τη βοήθεια από την Τεχεράνη, η οποία περιλάμβανε τρόφιμα, ιατρικό υλικό και φάρμακα, λόγω σχετικού αιτήματος του Τελ Αβίβ.

Το Ιράν με την Συρία και την Υεμένη είναι από τις λίγες αραβικές χώρες που ζητούν πιο δυναμική επέμβαση των Αραβικών χωρών στον πόλεμο

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά τη δήλωση του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι κατά τη διάρκεια της κοινής αραβικής ισλαμικής έκτακτης συνόδου κορυφής στο Ριάντ το Σάββατο ότι οι μουσουλμάνοι «πρέπει να σταθούν ενωμένοι» κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων κρίσης στην Παλαιστίνη.

Εξοπλίστε την Παλαιστίνη

«Οι μουσουλμανικές χώρες θα πρέπει να εξοπλίσουν τον παλαιστινιακό λαό. Η αντίσταση είναι η μόνη απάντηση στην ισραηλινή βία. Οι χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των μουσουλμανικών, θα πρέπει να διασφαλίσουν την προστασία του παλαιστινιακού λαού στα κατεχόμενα εδάφη», δήλωσε ο Ραΐσι.

Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να εξοπλίσει την Παλαιστίνη χωρίς να σπάσεις τον Αεροπορικό, ναυτικό και χερσαίο αποκλεισμό.

«Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει αμέσως τις μάχες στη Λωρίδα της Γάζας και να αποσύρει τις δυνάμεις του από εκεί», πρόσθεσε ο Ραΐσι στη σύνοδο κορυφής, τονίζοντας ότι το Ισραήλ και οι ΗΠΑ πρέπει να δικαστούν για τη γενοκτονία που διαπράχθηκε στη Γάζα.

Φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια περιμένει την σειρά του για διέλευση από το Πέρασμα της Ράφα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Χοσεΐν Κολιβάντ της Ιρανικής Εταιρείας Ερυθράς Ημισελήνου (IRCS) τόνισε την ετοιμότητα του Ιράν να στείλει βοήθεια στη Γάζα, καθώς η ανθρωπιστική κρίση συνεχίζει να επιδεινώνεται.

Ο Κολιβάντ δήλωσε στις αιγυπτιακές αρχές την ανάγκη για «συνεχή υποστήριξη του καταπιεσμένου λαού της Γάζας». Σημείωσε ότι τα νοσοκομεία στη Γάζα χρειάζονται καύσιμα, λέγοντας ότι το IRCS είναι πλήρως προετοιμασμένο να στείλει τα απαραίτητα καύσιμα σε αυτές τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης.

Η Εταιρεία Ερυθράς Ημισελήνου της Παλαιστίνης (PRCS) δήλωσε την Κυριακή ότι αναγκάστηκε να διακόψει τις εργασίες της λόγω έλλειψης καυσίμων.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024