Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Ομάδα 70 πολιτών της Ρωσίας μπόρεσε να φύγει από τη Λωρίδα της Γάζας

Ισραήλ: Ομάδα 70 πολιτών της Ρωσίας μπόρεσε να φύγει από τη Λωρίδα της Γάζας

Το φυλάκιο της Ράφα πέρασαν 70 Ρώσοι που περίμεναν να φύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ περίπου άλλοι 1.000 υπήκοοι Ρωσίας και πρώην σοβιετικών δημοκρατιών έχουν εκφράσει την ίδια επιθυμία.

Ομάδα 70 προσώπων, κατόχων διαβατηρίων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μπόρεσε να φύγει από τη Λωρίδα της Γάζας, γνωστοποίησαν χθες Κυριακή οι ρωσικές αρχές, που δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα «σοκαρισμένες» για την καθυστέρηση της εσπευσμένης απομάκρυνσης των υπηκόων της χώρας (στη φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Arafat Barbakh, χαμόγελα στο πέρασμα της Ράφα).

«70 Ρώσοι πέρασαν το σημείο διέλευσης στη Ράφα», που ελέγχει η Αίγυπτος, διευκρίνισε το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων μέσω Telegram.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί πόσοι Ρώσοι περιμένουν ακόμη να φύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας

Νωρίτερα, ανακοίνωνε πως «πέρασαν» το φυλάκιο ρώσοι υπήκοοι που ανέμεναν να φύγουν από τον παλαιστινιακό θύλακο, ο οποίος πολιορκείται και σφυροκοπείται από τον στρατό του Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς σε τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου.

Το υπουργείο δεν ξεκαθάρισε πόσοι Ρώσοι περιμένουν ακόμη να τους επιτραπεί να φύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας. Την περασμένη εβδομάδα, η ρωσική διπλωματία δήλωσε «σοκαρισμένη» για την καθυστέρηση της εσπευσμένης απομάκρυνσης ρώσων πολιτών από τον μικρό θύλακα προς την Αίγυπτο.

«Αδυνατούμε να κατανοήσουμε γιατί» η διαδικασία εμποδίζεται, είχε τονίσει η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, η Μαρία Ζαχάροβα, προσθέτοντας πως από ρωσικής πλευράς είναι όλα «έτοιμα».

Εσπευσμένη απομάκρυνση

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, περίπου 1.000 υπήκοοι Ρωσίας και πρώην σοβιετικών δημοκρατιών έχουν εκφράσει την επιθυμία να φύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας.

Η διαδικασία εσπευσμένης απομάκρυνσης αλλοδαπών, ανθρώπων με διπλή υπηκοότητα και παλαιστινίων τραυματιών και αρρώστων, που άρχισε την 1η Νοεμβρίου μέσω της συνοριακής διέλευσης της Ράφας – της μοναδικής εξόδου από τον μικρό θύλακο που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ –, έχει διακοπεί επανειλημμένα, ιδίως εξαιτίας βομβαρδισμών που, σύμφωνα με οργανώσεις βοήθειας, έπληξαν ή στοχοποίησαν ασθενοφόρα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024