Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Ανοίγει ξανά το πέρασμα της Ράφα για κατόχους ξένων διαβατηρίων για μικρό χρονικό διάστημα

Γάζα: Ανοίγει ξανά το πέρασμα της Ράφα για κατόχους ξένων διαβατηρίων για μικρό χρονικό διάστημα

Η συνοριακή αρχή της Γάζας ανακοίνωσε πως το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα προς Αίγυπτο, θα ανοίξει για όσους είναι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων και τα εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών τους.

Η συνοριακή αρχή της Γάζας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι το χερσαίο πέρασμα της Ράφα προς την Αίγυπτο θα ανοίξει ξανά την Κυριακή για τους κατόχους ξένων διαβατηρίων και τα εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών τους.

Ακόμα υπάρχει η πληροφορία πως θα μπορέσουν να περάσουν στην Αίγυπτο, οχήματα με ασθενείς.

Το πέρασμα μεταξύ της Γάζας και της χερσονήσου του Σινά της Αιγύπτου είναι η μόνη είσοδος στη λωρίδα που δεν ελέγχεται άμεσα από το Ισραήλ. Όμως το Ισραήλ έχει καταστήσει σαφές πως χωρίς την άδειά του, οι στόχοι θα βομβαρδίζονται

H έξοδος από την Ράφα είναι αδύνατη για όσους εκκενώνουν με τα πόδια από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ δεν φάινεται πιθανό να μπορέσουν να περάσουν ασθενοφόρα από τις ίδιες περιοχές.

Το πέρασμα της Ράφα και η εκκένωση της Γάζας

Το πέρασμα της Ράφα είναι ζωτικής σημασίας για τα φορτηγά με τη βοήθεια και τους εκκενωμένους, οι οποίοι ανέρχονται σε χιλιάδες.

Οι εκκενώσεις από τη Λωρίδα της Γάζας προς την Αίγυπτο, συμπεριλαμβανομένων των Παλαιστινίων που χρειάζονται επείγουσα ιατρική περίθαλψη, ανεστάλησαν την Παρασκευή, δήλωσαν αιγυπτιακές και παλαιστινιακές πηγές, λόγω προβλημάτων στη μεταφορά ιατρικών εκκενώσεων από τη βόρεια Γάζα.

Τα σύνορα θα αρχίσουν να λειτουργούν στις 9 π.μ. τοπική ώρα (07:00 GMT) για τους ξένους και όσους αντιμετωπίζουν άμεσα προβλήματα τραυματισμών, δήλωσαν αιγυπτιακές πηγές.

Η συνοριακή αρχή της Γάζας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι το χερσαίο πέρασμα της Ράφα στην Αίγυπτο θα ανοίξει ξανά την Κυριακή για τους κατόχους ξένων διαβατηρίων. Επί εβδομάδες, η κατάσταση των συνόρων αποτελούσε πρωταρχική ανησυχία για χώρες όπως ο Καναδάς, με εκατοντάδες πολίτες, μόνιμους κατοίκους και τις οικογένειές τους να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην εμπόλεμη Γάζα.

Οι εκκενώσεις από τη Λωρίδα της Γάζας προς την Αίγυπτο για ξένους πολίτες και Παλαιστίνιους που χρειάζονται επείγουσα ιατρική περίθαλψη ανεστάλησαν την Παρασκευή, δήλωσαν στο Reuters τρεις αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας και ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Το Ισραήλ κατηγορεί την Χαμάς πως είναι η μεριά που απαγόρευσε την διέλευση.

Sports in

Το χρυσό στο Παρίσι και οι λόγοι που ο Πετρούνιας μπορεί να το κατακτήσει! (pics)

Yπάρχουν δύο σημαντικοί παράγοντες που θα παίξουν τεράστιο ρόλο στην προσπάθεια του να επαναλάβει το χρυσό θρίαμβο του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024