Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λωρίδα της Γάζας: Πάνω από 30 Βραζιλιάνοι πέρασαν τη Ράφα - Παραμένει η ένταση με Ισραήλ

Λωρίδα της Γάζας: Πάνω από 30 Βραζιλιάνοι πέρασαν τη Ράφα – Παραμένει η ένταση με Ισραήλ

Η καθυστέρηση στην απομάκρυνση των Βραζιλιάνων είχε αυξήσει περαιτέρω την ένταση στη σχέση της Βραζιλίας με το Ισραήλ, μετά και την ανακοίνωση της Μοσάντ για τη... βραζιλιάνικη δράση της Χεζμπολάχ.

Πάνω από τριάντα υπήκοοι της Βραζιλίας, παγιδευμένοι στη Λωρίδα της Γάζας η οποία πολιορκείται και σφυροκοπείται από τον στρατό του Ισραήλ επί εβδομάδες, με την τύχη τους να μετατρέπεται σε αιτία έντασης στη σχέση της μεγαλύτερης χώρας της Λατινικής Αμερικής με το εβραϊκό κράτος, πέρασαν χθες Κυριακή στην Αίγυπτο, γνωστοποίησε η βραζιλιάνικη διπλωματία (στη φωτογραφία από το X, επάνω, Βραζιλιάνοι στο Ελ Αρίς της Αιγύπτου αφότου εγκατέλειψαν τη Λωρίδα της Γάζας).

«Η ομάδα 32 Βραζιλιάνων και μελών των οικογενειών τους βρίσκεται ήδη στο αιγυπτιακό έδαφος, όπου την υποδέχθηκε ομάδα της πρεσβείας της Βραζιλίας στο Κάιρο, επιφορτισμένη με το τελικό στάδιο της επιχείρησης επαναπατρισμού της», εξήγησε το βραζιλιάνικο ΥΠΕΞ μέσω X.

Τους υπηκόους της Βραζιλίας προγραμματίζει να συναντήσει ο πρόεδρος Λούλα

Αναμένεται να έχουν επιστρέψει στη Βραζιλία απόψε, πρόσθεσε το υπουργείο κατόπιν, όπου προγραμματίζει να τους συναντήσει ο πρόεδρος της χώρας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα. Δυο υπήκοοι Βραζιλίας αποφάσισαν να παραμείνουν στη Λωρίδα της Γάζας, κατά το υπουργείο Εξωτερικών.

Συνολικά, 17 παιδιά, 9 γυναίκες και 6 άνδρες έφυγαν από τον παλαιστινιακό θύλακο μέσω της συνοριακής διέλευσης στη Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Η καθυστέρηση στη διαδικασία εσπευσμένης απομάκρυνσης των Βραζιλιάνων αύξησε περαιτέρω την ένταση στη διμερή σχέση, που κλιμάκωσε επίσης η ανακοίνωση της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, της Μοσάντ, πως βοήθησε ν’ αποτραπεί επίθεση της Χεζμπολάχ στη βραζιλιάνικη επικράτεια.

Εκνευρισμός για Μπολσονάρου

Τον εκνευρισμό της κυβέρνησης του προέδρου Λούλα επέτεινε το γεγονός ότι ο Ντανιέλ Ζονσάιν, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Μπραζίλια, προ ημερών συναντήθηκε και φωτογραφήθηκε στο βραζιλιάνικο Κογκρέσο με ακροδεξιούς πολιτικούς, ιδίως με τον πρώην πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου, ορκισμένο εχθρό του Λούλα.

Σε συνέντευξή του, επίσης, στη βραζιλιάνικη εφημερίδα O Globo υποστήριξε πως η Χεζμπολάχ «επέλεξε» τη Βραζιλία διότι «υπάρχουν άνθρωποι που τη βοηθούν» στη χώρα, δήλωση που ο επικεφαλής της βραζιλιάνικης ομοσπονδιακής αστυνομίας χαρακτήρισε «απρεπή».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024