Ισραήλ: Διευκρινίσεις Μακρόν στον ισραηλινό πρόεδρο για τον «de facto» βομβαρδισμό των αμάχων
Οι δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν «προκάλεσαν πολλή οδύνη και αντιλογίες στο Ισραήλ», σύμφωνα με την ισραηλινή προεδρία, «πραγματολογικά και ηθικά λάθος» τις χαρακτήρισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Wolfgang Rattay) διαβεβαίωσε, κατά τη διάρκεια συνδιάλεξής του με τον ισραηλινό ομόλογό του Ισαάκ Χέρτσογκ, πως δεν «κατηγόρησε το Ισραήλ ότι βλάπτει εσκεμμένα αμάχους» στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η ισραηλινή προεδρία χθες Κυριακή, δυο μέρες μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC από το Ελιζέ.
Ο κ. Χέρτσογκ εξήρε τη συνδιάλεξη, που επέτρεψε ο κ. Μακρόν να «διευκρινίσει» τις δηλώσεις του, σύμφωνα με δελτίο Τύπου των υπηρεσιών του.
«Δεν είχε την πρόθεση να κατηγορήσει το Ισραήλ ότι βλάπτει από πρόθεση αθώους αμάχους»
Στη συνέντευξή του στη βρετανική δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση ο κ. Μακρόν «παρότρυνε το Ισραήλ να σταματήσει» τους «βομβαρδισμούς που σκοτώνουν αμάχους» στη Λωρίδα της Γάζας.
Τόνισε πως «de facto σήμερα είναι οι άμαχοι αυτοί που βομβαρδίζονται. Μωρά, γυναίκες, ηλικιωμένοι βομβαρδίζονται και σκοτώνονται».
«Ο πρόεδρος Μακρόν είπε καθαρά πως δεν είχε την πρόθεση να κατηγορήσει το Ισραήλ ότι βλάπτει από πρόθεση αθώους αμάχους στο πλαίσιο της εκστρατείας εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς», κατά το δελτίο Τύπου.
Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους διευκρίνισε πως οι δηλώσεις του «αφορούσαν την ανθρωπιστική κατάσταση, που παραμένει σημαντικό ζήτημα για εκείνον και άλλες χώρες».
«Η ευθύνη» στη Χαμάς
«Υπογράμμισε επίσης ότι υποστηρίζει χωρίς περιστροφές το δικαίωμα και το καθήκον του Ισραήλ να αμυνθεί και εξέφρασε την υποστήριξή του στον πόλεμο που διεξάγει το Ισραήλ εναντίον της Χαμάς», συνεχίζει το κείμενο.
Οι δηλώσεις του κ. Μακρόν «προκάλεσαν πολλή οδύνη και αντιλογίες στο Ισραήλ», συμπλήρωσε η ισραηλινή προεδρία.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου τις χαρακτήρισε «πραγματολογικά και ηθικά λάθος» κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου προχθές Σάββατο, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μια φορά πως «η ευθύνη για το κακό που παθαίνουν άμαχοι δεν πρέπει να επιρρίπτεται στο Ισραήλ, αλλά στη Χαμάς».
Πηγή: ΑΠΕ
- Η κόρη της Αντζελίνα Τζολί, Ζαχάρα, λέει πως «είναι τιμή της να την αποκαλεί μητέρα της»
- Κρίση χωρίς προηγούμενο στη Φενέρμπαχτσε
- Δίκη Τεμπών: Μήνυση κατά Κυρανάκη και νομική κίνηση κατά Καραμανλή προανήγγειλε κατηγορούμενος
- Ποιες θεωρούνται οι πρώτες «κλεισμένες» μεταγραφές της Euroleague: Ο ΜακΙντάιρ, ο Πίτερς και οι τρεις κινήσεις της Μπαρτσελόνα
- Κρήτη: Ένα 5χρονο παιδί πάτησε αναμμένα κάρβουνα σε παραλία – Στο εξωτερικό με ειδική πτήση
- Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ και Ντέμπι Ρόου – Οι δύο σύζυγοι του Μάικλ Τζάκσον
- Ο 89χρονος αφού πυροβόλησε και τραυμάτισε υπάλληλο στον ΕΦΚΑ πήγε στο Ειρηνοδικείο στη Λουκάρεως και πυροβόλησε άλλα 4 άτομα – Άφησε σημειώματα
- Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος PIF: «Ζητάμε την επιβράβευση της καινοτομίας, όχι μόνο την πρόσβαση!»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442