Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μακρόν σε Ισραήλ: Σταματήστε να σκοτώνετε μωρά και γυναίκες στη Γάζα

Μακρόν σε Ισραήλ: Σταματήστε να σκοτώνετε μωρά και γυναίκες στη Γάζα

Τι είπε ο Μακρόν ερωτηθείς για ενδεχόμενη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, προέτρεψε το Ισραήλ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς που σκοτώνουν αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας.

«Συμμεριζόμαστε τον πόνο τους (σ.σ. των Ισραηλινών) και την επιθυμία τους να απαλλαγούν από την τρομοκρατία», είπε σε συνέντευξή του στο BBC. Ωστόσο, τόνισε πως δεν υπάρχει «καμία δικαιολογία» για τους βομβαρδισμούς που σκοτώνουν αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, αναφερόμενος χαρακτηριστικά σε «μωρά, γυναίκες και ηλικιωμένους».

Ερωτηθείς για ενδεχόμενη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ο Εμανουέλ Μακρόν είπε πως δεν είναι δικαστής, αλλά αρχηγός κράτους.

Όταν ρωτήθηκε αν θα ήθελε και άλλοι ηγέτες – συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου – να συμμετάσχουν στις εκκλήσεις του για κατάπαυση του πυρός, απάντησε: «Ελπίζω ότι θα το κάνουν».

Ο Μακρόν τόνισε επίσης ότι η Γαλλία «καταδικάζει σαφώς» τις «τρομοκρατικές» ενέργειες της Χαμάς.

«Δεν στοχεύουμε αμάχους αλλά αν δούμε μέλος της Χαμάς το σκοτώνουμε» λέει ο ισραηλινός στρατός

«ΟΙ IDF δεν πυροβολούν εναντίον αμάχων, αλλά αν δούμε έναν τρομοκράτη της Χαμάς θα τον σκοτώσουμε» υποστηρίζει ο ισραηλινός στρατός μετά το σφυροκόπημα σε νοσοκομεία της Γάζας.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες «θα σκοτώσουν» τους μαχητές της Χαμάς «που πυροβολούν μέσα από τα νοσοκομεία» της Γάζας, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος των IDF.

«Εάν βλέπουμε τους τρομοκράτες της Χαμάς να πυροβολούν μέσα από νοσοκομεία, θα κάνουμε αυτό που πρέπει (…) θα τους σκοτώσουμε» είπε ο Ρίτσαρντ Χεχτ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Θα ήταν ευκολότερο αν η Χαμάς εγκατέλειπε τα νοσοκομεία και μας το έδειχνε ξεκάθαρα» πρόσθεσε, κατηγορώντας την παλαιστινιακή οργάνωση ότι «επιχειρεί μέσα στα νοσοκομεία».

Ο Χεχτ υποστήριξε ότι ο ισραηλινός στρατός «λαμβάνει όλες τις δυνατές προφυλάξεις για να διασφαλίσει ότι δεν θα επιτεθεί σε ανθρώπους στους οποίους χορηγείται ορός ή νοσηλεύονται με κατάγματα», πρόσθεσε.

Οι IDF έχουν επανειλημμένα ισχυριστεί ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί τα νοσοκομεία και άλλα καταφύγια για να θωρακίσει στρατιωτικές εγκαταστάσεις και χρησιμοποιεί ασθενοφόρα για τη μεταφορά μαχητών, χωρίς ωστόσο να προσκομίσει αποδείξεις για κάτι τέτοιο.

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024