Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δυτική Όχθη: Βραδινή επιδρομή του ισραηλινού στρατού - Συνέλαβαν Παλαιστίνιο ενώ έκανε live μετάδοση

Δυτική Όχθη: Βραδινή επιδρομή του ισραηλινού στρατού – Συνέλαβαν Παλαιστίνιο ενώ έκανε live μετάδοση

Επιδρομή στη Δυτική Όχθη πραγματοποίησαν Ισραηλινοί στρατιώτες ενώ σε βίντεο διακρίνεται η στιγμή που εισέρχονται στο σπίτι ενός Παλαιστινίου και τον συλλαμβάνουν βίαια μπροστά στα παιδιά του.

Νυχτερινή επιδρομή στη Δυτική Όχθη πραγματοποίησαν δυνάμεις του ισραηλινού στρατού τα ξημερώματα της Δευτέρας. Βίντεο που αναρτήθηκε από το Al Jazeera Arabic στο X έδειχνε τις ισραηλινές δυνάμεις να εισβάλλουν στη Χεβρώνα.

Στο βίντεο φαίνεται επίσης ένα τεθωρακισμένο όχημα με ισραηλινή σημαία δίπλα στους βαριά οπλισμένους στρατιώτες.

Μάλιστα σε βίντεο που έχει ανέβει στα social media διακρίνεται η στιγμή που οι στρατιώτες του ισραηλινού στρατού εισέρχονται στο σπίτι του Λιάντ Μπανάτ και τον συλλαμβάνουν ενώ έκανε live μετάδοση στο TikTok.

Στο βίντεο φαίνονται στρατιώτες του ισραηλινού στρατού να ακινητοποιούν τον Μπανάτ ενώ στη συνέχεια εισέρχεται ένας ακόμα στρατιώτης, ο οποίος αρχίζει να τον κλωτσά και να τον ξυλοκοπά άγρια ενώ βρίσκεται στο έδαφος.

Στο βίντεο ακούγονται τα παιδιά του Μπανάτ να ουρλιάζουν από τον φόβο, φωνάζοντας στους στρατιωτικούς να αφήσουν τον πατέρα τους. Το βίντεο ολοκληρώνεται με τη σύλληψη του Μπανάτ και την αποχώρηση των στρατιωτών.

Ξάδελφος του ήταν ο Παλαιστίνιος πολιτικός ακτιβιστής, Νιζάρ Χαλίλ Μουχάμαντ Μπανάτ

Ξάδελφος ακτιβιστή που είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου

Ξάδελφος του Λιάντ Μπανάτ, ήταν ο Νιζάρ Χαλίλ Μουχάμαντ Μπανάτ, Παλαιστίνιος πολιτικός ακτιβιστής και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από τους πιο εξέχοντες ακτιβιστές που εναντιώθηκαν στην Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή (ΠΑ), επικρίνοντας τις πολιτικές και τους αξιωματούχους της, τους οποίους χαρακτήρισε διεφθαρμένους.

Στις 24 Ιουνίου 2021, περίπου στις 3:30 τα ξημερώματα, μια δύναμη ασφάλειας της Παλαιστινιακής Αρχής εισέβαλε στο σπίτι του στη Χεβρώνα, τον ξυλοκόπησε σοβαρά και στη συνέχεια τον συνέλαβε.

Στις 6:45 π.μ. η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε επίσημα τον θάνατό του. Η οικογένειά του κατηγόρησε την Παλαιστινιακή Αρχή ότι τον δολοφόνησε εκ προμελέτης.

Ένταση και στην Qalqilya

Ένταση και συγκρούσεις υπήρξαν και στην πόλη Qalqilya επίσης στη Δυτική Όχθη με τους Ισραηλινούς στρατιώτες να συλλαμβάνουν έναν νεαρό τραυματισμένο Παλαιστίνιο, σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσαν τοπικές πηγές στο Al Jazeera Arabic.

Οι ισραηλινές επιδρομές συνεχίζονται στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 185 Παλαιστίνιους και τραυματίσει 2.500 σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές Αρχές.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024