Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αλ Σίφα: Η Χαμάς διαψεύδει ότι αρνήθηκε καύσιμα - Βίντεο και συνομιλίες δημοσίευσε το Ισραήλ

Αλ Σίφα: Η Χαμάς διαψεύδει ότι αρνήθηκε καύσιμα – Βίντεο και συνομιλίες δημοσίευσε το Ισραήλ

O διευθυντής του Αλ Σίφα, Μουχάμαντ Αμπού Σαλμίγια χαρακτήρισε ψευδείς τους ισχυρισμούς του Ισραήλ ότι η Χαμάς εμπόδισε το προσωπικό του νοσοκομείου να λάβει καύσιμα.

Η Χαμάς διέψευσε ότι αρνήθηκε να παραλάβει 300 λίτρα καυσίμων από το Ισραήλ που προορίζονταν για ιατρική χρήση στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα.

«Η προσφορά υποτιμά τον πόνο και την ταλαιπωρία των ασθενών που είναι παγιδευμένοι μέσα χωρίς νερό, τρόφιμα ή ηλεκτρικό ρεύμα. Η ποσότητα των καυσίμων δεν επαρκεί για να λειτουργήσουν οι γεννήτριες του νοσοκομείου για περισσότερα από 30 λεπτά», ανέφερε η παλαιστινιακή οργάνωση στην ανακοίνωσή της.

«Το νοσοκομείο χρειάζεται από 8.000 έως 12.000 λίτρα την ημέρα»

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης ότι η Χαμάς δεν συνδέεται με τη διοίκηση του νοσοκομείου Αλ Σίφα «ούτε με τις δομές λήψης αποφάσεων» του ιδρύματος. «Το νοσοκομείο υπόκειται αποκλειστικά στο παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας», πρόσθεσε.

Το ίδιο είχε δηλώσει νωρίτερα και ο διευθυντής του νοσοκομείου Αλ Σίφα, Μουχάμαντ Αμπού Σαλμίγια, ο οποίος χαρακτήρισε ψευδείς τους ισχυρισμούς του Ισραήλ ότι η Χαμάς εμπόδισε το προσωπικό του νοσοκομείου να λάβει καύσιμα και κατηγόρησε το Ισραήλ για προπαγάνδα.

Μιλώντας στο Al Jazeera είπε πως: «Ισραηλινοί αξιωματούχοι επικοινώνησαν μαζί μου δύο φορές σχετικά με την παροχή καυσίμων στο νοσοκομείο: μια για να προσφέρουν 2.000 λίτρα και μετά μια άλλη για να προσφέρουν 300 λίτρα. Λάβετε υπόψη ότι το νοσοκομείο χρειάζεται από 8.000 έως 12.000 λίτρα την ημέρα. Το ίδιο άτομο με πήρε τηλέφωνο στις 2 τα ξημερώματα και είπε ότι τα 300 λίτρα μπορούν να παραληφθούν από ένα συγκεκριμένο σημείο που είναι επικίνδυνο και επιρρεπές σε βομβαρδισμούς. Το Ισραήλ θέλει να δείξει στον κόσμο ότι δεν σκοτώνει μωρά. Θέλει να βελτιώσει την εικόνα της με 300 λίτρα καυσίμου, που αντέχουν για μόλις 30 λεπτά».

Το νοσοκομείο, που είναι το μεγαλύτερο στη Γάζα, ανέστειλε το Σάββατο τη λειτουργία του αφού η τελευταία του γεννήτρια ξέμεινε από καύσιμα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας που τελεί υπό την ηγεσία της Χαμάς.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, υποστήριξε ότι η Χαμάς αρνήθηκε την προσφορά του Ισραήλ να τροφοδοτήσει με καύσιμα το νοσοκομείο Αλ Σίφα.

«Μόλις προσφέραμε στο νοσοκομείο Σίφα τα καύσιμα, τα αρνήθηκαν», είπε ο Νετανιάχου.

Βίντεο και συνομιλίες δημοσίευσαν οι IDF

Το ίδιο υποστήριξαν από την πλευρά τους και οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) που ανέφεραν ότι προμήθευσαν 300 λίτρα καυσίμων για «επείγοντες ιατρικούς σκοπούς» το νοσοκομείο Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας, αλλά η Χαμάς εμπόδισε το ιατρικό κέντρο να τα παραλάβει.

Σύμφωνα με ανάρτηση των IDF στο Χ, όπου παρουσιάζεται και βίντεο αναφέρεται πως το πρωί της Κυριακής «τα στρατεύματα τοποθέτησαν τα δοχεία κοντά στο νοσοκομείο, όπως είχε προηγηθεί συντονισμός με τους αξιωματούχους του νοσοκομείου».

«Αργότερα οι IDF έλαβαν στοιχεία ότι αξιωματούχοι της Χαμάς εμπόδισαν το νοσοκομείο να παραλάβει τα καύσιμα», αναφέρει ακόμα η ανάρτηση.

Παράλληλα δημοσιεύεται ένα τηλεφώνημα μεταξύ ενός αξιωματικού των IDF και ενός ανώτερου αξιωματούχου Υγείας της Γάζας, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Γιουσέφ Αμπού Αλ-Ρις, αναπληρωτής υπουργός υγείας στη Γάζα, απαγόρευσε στο νοσοκομείο να παραλάβει τα καύσιμα.

Οι IDF δεν έδωσαν κάποια παραπάνω πληροφορία για το τι συνέβη με τα καύσιμα μετά από αυτό.

Ο Ισραηλινός στρατός έχει κατηγορήσει τη Χαμάς ότι έχει την κύρια βάση των επιχειρήσεών της κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024