Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τι συμβαίνει με τον Κέμπα Γουόκερ: Από τον ενθουσιασμό στην απογοήτευση (vids+pics)

Τι συμβαίνει με τον Κέμπα Γουόκερ: Από τον ενθουσιασμό στην απογοήτευση (vids+pics)

Δεν θυμίζει σε τίποτα τον σούπερ σταρ που έβαζε για πλάκα 20 και 30 πόντους στο NBA - Τα προβλήματα στα γόνατα που καθιστούν αμφίβολο εάν θα δούμε ποτέ στην Ευρώπη τον πραγματικό Κέμπα Γουόκερ.

Τον περασμένο Ιούλιο όταν η Μονακό έκανε «μπαμ» ανακοινώνοντας την απόκτηση του Κέμπα Γουόκερ, σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων της αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς θα είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από κοντά έναν αστέρα παγκοσμίου επιπέδου.

Έναν από τους σημαντικότερους παίκτες που ήρθαν ποτέ στην Γηραιά Ηπειρο, έχοντας 12 χρόνια θητεία στον μαγικό κόσμο του NBA, όπου αγωνίστηκε φορώντας τα χρώματα των Χόρνετς, Σέλτικς, Νικς και Μάβερικς. Με 750 παιχνίδια κανονικής περιόδου, με 19.3 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 5.3 ασίστ, αλλά και 31 ματς playoffs με 19.6 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 4.8 ασίστ στο ενεργητικό του.

Αλλος παίκτης ο Κέμπα Γουόκερ

Ενας παίκτης που είχε τέσσερις συμμετοχές σε All Star Games και είχε γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στα βιβλία των Σάρλοτ Χόρνετς, όπου είχε αγωνιστεί από το 2011 έως το 2019, με τον Αμερικανό σούπερ σταρ να σημειώνει περισσότερους από 12.000 πόντους και να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας. Ενας μύθος στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Χαμηλές πτήσεις

Ο ενθουσιασμός για τη μεταγραφή του στην Μονακό και τον ερχομό του στην Ευρώπη, όμως, γρήγορα έγινε προβληματισμός, καθώς τα ταλαιπωρημένα γόνατά του τον άφησαν για αρκετές εβδομάδες εκτός προπονήσεων και τον ανάγκασαν να χάσει τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Η αναμονή έληξε στις 18 Οκτωβρίου, όταν ο Κέμπα Γουόκερ κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή με τα χρώματα των Μονεγάσκων στην Euroleague: Ηταν στο Βελιγράδι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα.

Σε εκείνο το ματς είχε δύο πόντους, με δύο βολές (0/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα), 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 10:19 λεπτά συμμετοχή. Μια εμφάνιση που του έδωσε 2 στο σύστημα αξιολόγησης. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι αναμετρήσεις με Αλμπα, Μακάμπι και Βιλερμπάν. Τρία ακόμα παιχνίδια για τον Αμερικανό σταρ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Τρεις εμφανίσεις που μετέτρεψαν τον προβληματισμό για τη σωματική του κατάσταση σε αγωνιστική απογοήτευση.

Τα στατιστικά του

Στο παιχνίδι με την Αλμπα Βερολίνου είχε 5 πόντους, με 1/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 λάθη σε 12:42. Στο ματς με την Μακάμπι είχε 10 πόντους, με 1/2 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε 17:03 λεπτά. Στο πρόσφατο ντέρμπι με την Βιλερμπάν δεν κατάφερε να σκοράρει (0/1 τρίποντο) και δεν είχε ριμπάουντ. Είχε μια ασίστ, ένα κλέψιμο και ένα λάθος σε 5:54 λεπτά συμμετοχής. Μόνο στον αγώνα με την Μακάμπι ήταν λίγο υποφερτά τα νούμερά του, αλλά όχι αντάξια της κλάσης του. Ενας τέτοιος σούπερ σταρ του NBA θα μπορούσε να σκοράρει πολλούς περισσότερους πόντους και να δώσει πολλές περισσότερες ασίστ.

Συνολικά σε 4 παιχνίδια της Euroleague έχει μέσο όρο 4.2 πόντους, με 40% στα δίποντα, 33.3% στα τρίποντα και 100% βολές. 1.5 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ και 0.5 κλεψίματα και 1.2 λάθη σε 11:29 λεπτά συμμετοχής. Νούμερα που αν μην τι άλλο είναι απογοητευτικά για την ποιότητα, την εμπειρία και φυσικά την ικανότητα του Γουόκερ, που δείχνει να μην έχει προσαρμοστεί ακόμα στο ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού. Η εικόνα του στο παρκέ δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που έβαζε για πλάκα από 20 μέχρι 25 πόντους μέσο όρο στο NBA: Το ρεκόρ καριέρας του μάλιστα σε ένα παιχνίδι ήταν 60.

Η εικόνα του είναι απογοητευτική και ουδείς γνωρίζει εάν και πότε θα δούμε τον πραγματικό Κέμπα Γουόκερ, καθώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στα γόνατα είναι πολύ πιθανό να μην του επιτρέψουν να βρεθεί ποτέ ξανά στο επίπεδο που ήταν όταν αγωνιζόταν στο NBΑ…

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024