Ισραήλ-Χαμάς: «Τα νοσοκομεία του ΟΗΕ στη Γάζα στοχοποιούνται εσκεμμένα» λέει η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος
«Χιλιάδες αθώες ζωές βρίσκονται υπό άμεση απειλή»
Ο Μαρουάν Τζιλάνι, γενικός διευθυντής της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου, σήμανε συναγερμό για την κρίση που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της Γάζας κατά την ομιλία του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Παρασκευή.
«Οι εκτοπισμένοι στα νοσοκομεία δέχονται πυροβολισμούς αυτή τη στιγμή που μιλάμε» είπε ο Τζιλάνι και υπογράμμισε ότι τα νοσοκομεία «στοχοποιούνται εσκεμμένα».
Χιλιάδες αθώες ζωές βρίσκονται υπό άμεση απειλή
«Ρωτούν “τι μπορούμε να κάνουμε; πού μπορούμε να πάμε;” Χιλιάδες αθώες ζωές βρίσκονται υπό άμεση απειλή» τόνισε.
Mr. Marwan Jilani, PRCS Director General Speech in the Security Council, 9472nd meeting about “The humanitarian situation in Gaza particularly about the disastrous condition of the Al-Quds hospital.#Security_Council#Gaza#AlQudsHospital pic.twitter.com/YnczYKNTsK
— PRCS (@PalestineRCS) November 10, 2023
ΠΟΥ: Η κατάσταση στη Γάζα είναι αδύνατο να περιγραφεί
«Η κατάσταση στο έδαφος είναι αδύνατο να περιγραφεί. Διάδρομοι νοσοκομείων γεμάτοι τραυματίες, ασθενείς, ετοιμοθάνατους- νεκροτομεία που ξεχειλίζουν- χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς αναισθησία- δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι που βρίσκουν καταφύγιο στα νοσοκομεία- οικογένειες στριμωγμένες σε υπερπλήρη σχολεία, απελπισμένες για φαγητό και νερό.
Περισσότεροι από 10.800 άνθρωποι έχουν πλέον σκοτωθεί στη Γάζα, σχεδόν το 70% από αυτούς γυναίκες και παιδιά», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
- Τρόφιμα: Τι έδειξαν οι έλεγχοι για υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων
- Κρουαζιερόπλοιο MV Hondius: Εν πλω προς τα Κανάρια – «Όλοι θα μείνουν μέσα μέχρι την άφιξη των αεροσκαφών»
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 22χρονος που έτρεχε με 162 χλμ στην εθνική οδό
- Εγκαινιάστηκε το πρώτο Αυτοδιοικητικό-Επιχειρηματικό Κέντρο στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης
- Παράπονα του Κομπανί για τη διαιτησία: «Πολλές αποφάσεις εναντίον μας»
- «Η γη της ελιάς»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- «Κιβωτός του Κόσμου»: Να κάτσουν στο εδώλιο ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα για οικονομικά αδικήματα ζητά ο εισαγγελέας
- «Έκλεισε» η 2η σεζόν του Χάρι Πότερ προτού κάνει πρεμιέρα η πρώτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442